Vyšnių sriuba

Ingridientai:
6 porcijos

1 kg šviežių, šaldytų arba konservuotų vyšnių be kauliukų,
250 ml vandens,
175-250 g cukraus (pagal skonį),
5 cm ilgio cinamonų lazdelė,
750 g sauso raudonojo vyno,
šaukštelis migdolų esensijos,
250 ml neriebios grietinėlės,
250 g grietinės.
Gaminimas
Į puodą sudedame vyšnias, įpilame vandenį, vyną, įberiame cukraus, įdedame cinamonų lazdelę. Užviriname ir, sumažinę kaitrą, verdame 25-30 minučių, kol vyšnios pasidaro minkštos. Nuimame nuo kaitvietės. Įpilame migdolų esensijos.

Dubenyje sumaišome keletą šaukštų grietinėlės su grietine. Paskui sudedame likusią grietinėlę ir išmaišome. Sudedame į vyšnių sriubą. Atvėsiname ir tiekiame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!