Žemaičių midus


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.3kg medaus,
2.10 l vandens,
3.po 25-50 g apynių ir mielių, duonos plutelė.
Gaminimas:

Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pusė supilto skysčio. Vėl pripilkite vandens iki ankstesnio lygio, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos raudona plyta ir vėl virinkite, kol liks pusė skysčio. Atvėsinkite, įdėkite mielių, užteptų ant duonos plutelės ir laikykite kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuoduos, perkoškite jį, supilkite į ąžuolinę statinaitę ir gerai užkimškite. Laikykite bent pusę metų vėsioje vietoje. Ilgiau laikomas medus.

Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.patiekalai.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!