Žemės riešutų padažas (Salsa de cacahuate)

Ingridientai:
5-6 džiovintos aitriosios paprikos (3-4 chiles anchos ir 2 chiles pasillas);
2 česnako skiltelės;
175 g nesūdytų žemės riešutų branduolių;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Apie 375 ml vištienos sultinio;
Druska;
1-2 kartus ant peilio galo kmynų.
Gaminimas
Įkaitinkite kuo sunkesnę keptuvę. Džiovintas aitriąsias paprikas apkepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių 1-2 min., saugodami, kad neprisviltų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir užpilkite 250 ml karšto vandens. Česnako skilteles nulupkite. Plaktuvu sutrinkite žemės riešutus, česnako skilteles ir suminkštėjusias aitriąsias paprikas kartu su vandeniu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite mišinį. Nuolat maišydami patroškinkite keletą minučių. Padažą praskieskite vištienos sultiniu, pagardinkite druska ir kmynais. Šis padažas puikiai tiks prie keptos mėsos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!