Žemuogių tortas „Jamaika“

Ingridientai:
Tešlai:

120 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
1 pak. vanilinio cukraus;
40 g cukraus;
75 g sviesto;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

4 arb. š. želatinos;
30 g krakmolo;
250 ml pieno;
2 valg. š. cukraus;
6 valg. š. romo;
150 ml grietinėlės;
500 g žemuogių.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska ir sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Visus šiuos produktus gerai suminkyti. Iš tešlos padaryti apskritimą ir uždengus 30 min. palaikyti šaltai.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 26 cm skersmens apskritimą ir įkloti į torto formą. Kraštus kiek patraukti į viršų. Daug kartų subadyti šakute ir kepti 20 min.

Želatiną išmirkyti šaltame vandenyje. Krakmolą sumaišyti su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną užvirinti, supilti ištirpintą krakmolą ir nuolat maišant užvirinti. Pagardinti cukrumi bei romu. Želatiną gerai išspausti, trumpai pakaitinti, kad ištirptų, ir įmaišyti į dar karštą kremą. Ataušinti.

Grietinėlę išplakti iki purios masės ir įmaišyti į beveik jau sustingusį kremą. Nuplauti žemuoges. Kremą tepti ant jau ataušusio ir iš torto formos išimto pagrindo. Ant viršaus išdėlioti žemuoges.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!