Ziti su artišokais ir ožkos sūriu

Ingridientai:
4 porcijos:
500 g. šviežių artišokų,
90 ml. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės susmulkinto česnako,
4 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių,
45 g. kedro riešutų,
400 g. šviežio minkšto ožkos pieno sūrio,
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai,
60 g. šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio,
500 g. makaronų ziti ar kitų ilgųjų makaronų.
Gaminimas
Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais.

Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sudėkite česnaką ir kepinkite jį 1 minutę. Sudėkite artišokus ir kepinkite apie 3 minutes, kol jie gražiai pagels. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, kol artišokai suminkštės. Troškindami įpilkite truputį vandens, kad artišokai nepriliptų prie keptuvės dugno. Sudėkite petražoles ir gerai išmaišykite.

Pakepinkite kedro riešutus mažoje nelimpančioje keptuvėlėje apie 3 minutes, kol jie gražiai paruduos. Dideliame inde sumaišykite ožkos pieno sūrį, riešutus, pasę kiekio sūrio, įberkite druskos ir pipirų. Maišydami supilkite į masę likusį aliejų. Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus, virkite apie 14 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro. Makaronus ir nuovirą sudėkite į puodą, gerai išmaišykite, sudėkite pusę kiekio artišokų su jų padažu. Gerai išmaišykite ir perdėkite į serviravimui skirtą indą. Papuoškite likusiais artišokais, pabarstykite likusiu sūriu ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!