Žuvienė

Ingridientai:
1 kg žuvies,
300 g bulvių,
1 svogūnas,
1 morka,
krapų,
kvepiančiųjų pipirų,
lauro lapelių,
20 g sviesto,
2l. vandens.
Gaminimas
Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, sudedamos supjaustytos bulvės, pasūdomą. Baigiant virti, sudedami nuo kaulų atskirti žuvies gabalėliai. Prieš valgant į lėkštes ar bendrą sriubos vazą įdedama sviesto ir smulkiai pjaustytų krapų.

Pastabos:
Žuvienes dažniausiai verda pajūrio, pamario gyventojai, žvejai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!