25 rezultatų ieškant "apelsinas"

Graikinis mėsos suvožtinis

Riekelę baltos duonos susmulkinkite gabalėliais. Apelsiną nuplaukite ir plonai nulupkite odelę. Maltą mėsą, baltą duoną, nuluptą apelsino žievelę, raudonėlius, petražoles ir sojų padažą sumaišykite į tirštą masę. Masę padalinkite į keturias dalis ir suformuokite suvožtinius..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškos salotos lietuviškai

Morka, agurką ir mėsą supjaustyti plonais kvadratėliais arba šiaudeliais. Viską užpilti apelsino sultimis. Apšlakstyti sojų padažu ir aliejumi (kas mėgsta galima šiek tiek acto). Sudeti priekonius ir druska. Viską gerai išmaišyti. Leisti šiek tiek pastovėti šaldytuve. Prieš patie..

Recepto vertinimas: 0

Margos salotos su grybais

Didesnius grybus supjaustyti į keturias dalis, mažų nepjaustyti. Kitus produktus supjaustyti plonais griežinėliais arba šiaudeliais ir sudėti į salotinę. Grietinę (arba kefyrą) sumaišyti su prieskoniais ir užpilti ant salotų. Grietinę arba kefyrą galima maišyti su majonezu. Tada pr..

Recepto vertinimas: 0

Meduolinis tortas su varške

Medų kelis kartus pakaitiname dubenėlyje, kad patamsėtų. Trynius ištriname su cukrumi ir į juos supilame atvėsusį medų, prieskonius, grietinėje išmaišytą sodą, miltus. Tešlą supilame į tortine formą ir kepame 30-40 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Varškę kremui permalam..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškos ryžių salotos

Jautieną išvirti pasūdytame vandenyje arba iškepti. Ryžius išplauti ir išvirti, tada suversti į kiaurasamtį ir perlieti šaltu vandeniu. Paskiau gerai ištrinkite kiaušinio trynį su garstyčiomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame aliejų labai maža srovele. Turi gautis vien..

Recepto vertinimas: 0

Lydeka su apelsinu

Išvalytos lydekos vidus užpildomas apelsinų ketvirtėliais, dideliu kiekiu tirpinto sviesto ir susmulkintais žalumynais. Galima pagal skonį įdėti česnako. Iš išorės žuvis storai aptepama sviestu ir suvyniojama į storą aliuminio foliją. Žuvį reikia pavartyti ir kepti grilyje ant ..

Recepto vertinimas: 0

Saldūs sumuštiniai su apelsinais ir razinomis

Balta duona arba ragaišis aptepami sviestu.Ant vieno krašto dedamas salotos lapelis, ant jo - apelsino skiltelių ir obuolio griežinėlių.Tinka ir obuoliai iš kompoto.Šalia dedamas karštame vandenyje išbrinkintų ir atvėsintų razinų kauburėlis. ..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstus nusunkti ir smulkiai supjaustyti.Obuolį nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Apelsiną nulupti ir atskirti skilteles. Kopūstus išmaišyti su obuoliu, apelsinu, riešutais, vynuogėmis ir sudėti į salotinę. Paruošti padažą: svogūną nulupti, sukapoti, ..

Recepto vertinimas: 0

Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais

1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos

Kopūstus nusunkti ir smulkiai supjaustyti.Obuolį nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais.Apelsiną nulupti ir atskirti skilteles. Kopūstus išmaišyti su obuoliu, apelsinu, riešutais, vynuogėmis ir sudėti į salotinę. Paruošti padažą: svogūną nulupti, sukapoti, ..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingasis obuolių tortas

Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, ..

Recepto vertinimas: 0

Vištų šlaunelės džiovintų vaisių ir jogurto padaže

Vištų šlauneles nuplauname, nuneriame odą ir sudedame į kepimo indą. Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus svogūnus, džiovintas mėtas ir džiovintus nuplautus vaisius, supilame išsunkto apelsino ir citrinų sultis, sausą baltąjį vyną arba obuolių sultis, įberiame m..

Recepto vertinimas: 3

Trinta morkų sriuba su apelsinais (Ramintos)

Pirmiausia svieste apkepiname šviežias morkas. Po to apkepintas morkas sudedame į puodą, įpilame šviežių apelsinų sulčių ir verdame. Kai morkos suminkštėja, įdedame grietinės ir klevo sulčių. Viską gerai išmaišome maišikliu. Patiekiame su grietine ir migdolais. ..

Recepto vertinimas: 5

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai su riešutais ir vaisių padažu (Jūratės)

1. Miltus gerai išmaišyti su pienu, įmušti kiaušinius, įberti cukrasu, druskos ir palikti 30min pastovėti. 2. Vaisius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Išsiskyrusias sultis užpilti ant skiltelių, apibarstyti cukrumi ir padėti į šalį. 3. Nedidelėje keptuvėje išlydyti 1 v..

Recepto vertinimas: 5

Upėtakis drebučiuose

Žuvį išdarinėkite, galvą, pelekus, uodegą, kaulus, morką, svogūną, petražolės gumbą, čiobrelius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite apie 15 min. ant mažos ugnies. Sudėkite nedidelius filė gabalėlius ir dar 5 min. pavirinkite nekeisdama ugnies stiprumo, po t..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas "Apelsinas" (Jūratės)

Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. P..

Recepto vertinimas: 0

TRŪKAŽOLIŲ SALOTOS

Nuskabomi blogi virsutiniai trukazoliu lapai, guzeles nuplaunamos, nuvarvinamos ir supjaustomos 1 cm plocio juostelemis. Apelsinas nulupamas, isskirstomas skiltelemis, nuneriamos pleveles, isimamos seklos. Kiausiniai nulupami ir supjaustomi kubeliais. Jogurtas suplakamas su grietine, druska ir papri..

Recepto vertinimas: 0

AVOKADOS SALOTOS SU FERMENTINIU SŪRIU

Perpjauti avokada per puse, nulupti zieve, isimti kauliuka. Avokada apslakstyti citrinos sultimis ir supjaustyti riekelemis. Nuo apelsino skilteliu nulupti zievele. Suri supjaustyti stambiais kubeliais. Leksteje ant salotu lapu idelioti avokados riekeles, apelsino skilteles, supjaustyta suri ir uoga..

Recepto vertinimas: 0

JAPONIŠKA RYŽIŲ MIŠRAINĖ

Jautiena isvirti pasudytame vandenyje arba iskepti. Ryzius isplauti ir isvirti, tada suversti i kiaurasamti ir perlieti saltu vandeniu. Paskiau gerai istrinkite kiausinio tryni su garstyciomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame alieju labai maza srovele. Turi gautis vientisa majonezo mas..

Recepto vertinimas: 0

DESERTAS "NEFRETETE"

Sviezius arba konservuotus vaisius supjaustyti ivairiomis formomis, pabarstyti dziovintais vaisiais ir uzpilti zele (ruosti pagal recepta, nurodyta ant pakelio). Jeigu konservuotu vaisiu yra daug, ruosiant zele, maziau pilti vandens. Palikti, kad sustingtu. Pries patiekiant, inda trumpam ikisti i ka..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS FILĖ KEPSNYS SU MUSTARDO PADAŽU

Vistienos file pamarinuojame su sojos padazu ir vyno acto balzamu. Apkepame is abieju pusiu keptuveje ir 10 minuciu kepame orkaiteje.Nelupta apelsina supjaustome nedideliais griezineliais, cukinijas - lazdelemis. Svieste pakepiname cesnaka, sudedame apelsina ir cukinija. Pakepiname 3 min,iberiame dr..

Recepto vertinimas: 0

SLYVOS RAUDONAJAME VYNE

Darzoviu peiliuku ispjauname 2-3 juosteles is apelsino ir citrinos zieveliu. I puoda supilame isspaustas apelsino ir citrinos sultis. Supilame vyna, vandeni, suberiame cukru, idedame prieskonius, pipirus, lauro lapeli ir zieveles. Verdame pamaisydami ant silpnos ugnies, kol cukrus istirps. Sudedame ..

Recepto vertinimas: 0

MARTINIKIETIŠKAS BANANŲ DESERTAS

Bananus nulupame, perpjauname isilgai i dvi dalis.Sviesta istirpiname keptuveje ar kitame inde, kuriame galima kepti. Sudedame bananusir apkepame kelias minutes is abieju pusiu.Suberiame cukru, supilame apelsino sultis, roma, dedame razinas ir gvazdikeli.Paviriname keleta sekundziu. Tiekiame su plak..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas

1mame maišyme tiesiog visus ingridientus sumaišyti. galite mėginti įdėti ir pvz džiovintų vaisių. 2-rame maišyme sviestą sutarkuoti, tada sudėti cukrų, miltus, kepimo miltelius, ir viska išmaišyti (tešla išeis tokiais gabaliukais). Įkaitintą keptuvę ištepti riebalais, ir dėti sl..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: apelsinas