25 rezultatų ieškant "daug"

Vaisių kisielius

Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu va..

Recepto vertinimas: 0

Trešinių ir avižinių dribsnių apkepas

Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kart..

Recepto vertinimas: 0

Žvejo pusryčiai

Sumaišykite aliejų, garstyčias, 4 šaukštus acto ir ne daug druskos. Puse gautos masės palikite. Apvolioti žuvies filė gautoje masėje ir kepkite. Smulkiai supjaustykite pipirą, salotas, ridiką (truputi palikite pagražinimui), įtarkuokite morką. Pailgas bandeles perpjaukite išilgai. Pr..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Kepsniai su ananasu

Kiaulieną supjaustyti kaip karbonadui ir pamušti. Mėsą iš abiejų pusių įtrinti su išspaustu česnaku, apšlakstyti vorčesterio padažu, vynu, po to pabarstyti kiaulienos prieskoniais, druska, pipirais, raudonąja paprika. Mėsos gabalėlius palikti marinuotis 30 min.Bulves nuskusti, įpja..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena,- troškinta pomidoru, ir grietinės padaže

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją 20--30 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonė, nes išsiskiria daug sulčių. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipira..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių lazdelės

Bulves nuskuskite, nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite lazdelėmis. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kad apsemtų bulves. Aliejų gerai pakaitinkite, sudėkite bulvių lazdeles ir kepkite, kol pusiau iskeps (maždaug 2 minutes). (Vienu kartu nedėkite labai daug bulvių lazdelių, nes neg..

Recepto vertinimas: 0

Bulvienė

Nuskustos bulvės supjaustomos skiltelėmis ir apverdamos pasūdytame vandenyje. Paskui sudedamos stambiai tarkuotos morkos ir verdama, kol jos suminkštės. Jei skysčio per daug, dalis jo nusemiama. Tada supilamas pienas ir kaitinama, kol užvirs. Norint sriuba paskaninama sviestu (6—8 g ..

Recepto vertinimas: 0

Svočios pyragas (karvojus)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusę sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama pašildytos grietinėlės. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas piršto storumo pailgas lakštas, patepama minkštu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš ku..

Recepto vertinimas: 1

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Bulvės su svogūnais

Svogūnus supjaustyti plonais žiedeliais ir truputį apkepinti svieste. Pridėti miltų, įpilti mėsos sultinį ir paruošti gana tirštą padažą. Bulves išvirti su lupenomis, dar šiltas nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir suberti į padažą. Įdėti druskos, daug pipirų, ir 5 minutes pak..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Svajonė" (Gintarės S.)

Papriką švariai nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Pomidorus taip pat nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Porą nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Suberti konservuotus žirnelius. Agurką nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Kiniškas salotas pjaustyti taip pat grie..

Recepto vertinimas: 0

Pica "Rudeninė draugų puokštė" (Gintarės S.)

Susismulkinti žaliasias alyvuoges, kiaušinius, krabų lazdeles, paprikas, pomidorus, krapus. Sutarkuoti sūrį ir dešrą. Padažas: Garstyčias, majonezą ir pomidorų padažą sumaišyti. Ant picos papločių tepti padažą, dėti sūrio, dešros, alyvuogių, paprikų, pomidorų, k..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški avokadų gabalėliai

Avokadas nulupame, perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Minkštimą supjaustome dideliais kubeliais. Sūrį sutriname, sumaišome su minkštu sviestu, vynu, peletrūnais, grietine ir gerai išsukame. Šį mišinį gražiai uždedame ant avokadų kubelių. Prieš tiekdami papuošiame kapariai..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos pjausniai su mangais

Mangus nulupame, išimame kaulą, o minkštimą supjaustome skiltelėmis. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su žalumynais. Pjausnius nuplauname ir nusausiname popierine servetėle. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname pjausnius iš abiejų pusių. Išėmę iš keptuvės pasū..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių tortas „Jamaika“

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska ir sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Visus šiuos produktus gerai suminkyti. Iš tešlos padaryti apskritimą ir uždengus 30 min. palaikyti šaltai. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros..

Recepto vertinimas: 5

Plakta trapi tešla

26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Minkštą sviestą, cukrų, trynį bei druską išplakti iki purios masės, įmaišyti išsijotus miltus. Tešlą sudėti ant torto formos dugno. Daug kartų subadyti šakute, uždengti popieriumi ir 30 min. laikyti šaltoje vietoje. ..

Recepto vertinimas: 0

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

KEPTAS KARPIS

Karpi nuplauti po tekanciu vandeniu, nusausinti ir skersai supjaustyti porcijomis, paslakstyti citrinu sultimis, pabarstyti druska ir pipirais, tuomet palikti pastoveti. Tuomet nusausinti ir isvolioti - is pradziu miltuose, po to plaktame kiausinyje, o galiausiai - dziuvesiu trupiniuose. Lydyta svie..

Recepto vertinimas: 0

LAŠINIUOTIS

Mesa sumalkite kartu su pakepintais svogunais ir sutarkuotomis ar virtomis morkomis. Imuskite kiausinius, suberkite "Vegeta" ir razinas, gerai ismaisykite. Ant celofano pabarstykite plonai supjaustytu morku ir dekite is farso suformuota vyniotini. Suvyniojusios ir surisusios kepkite 200-220 laipsniu..

Recepto vertinimas: 5

AŠTRŪS MAKARONAI SU POMIDORŲ PADAŽU

Keptuveje ikaitinkit alyvuogiu alieju, sudekit stambiai supjaustytas cesnako skilteles, sviezius baziliko lapelius, iberkite dziovintos aitriosios paprikos. Viska truputi pakaitinkit. Tada sudekit konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinkit apie 10 minuciu. Kartkartemis vis ipilkite po sauksta j..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena su daržovėmis kiniškai.

Šis patiekalas gavosi eksperimentuojant ir netyčia šliūkštelėjus per daug sojos padažo, kas padarė vištieną labai įdomaus skonio. Pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, po to atskirai daržoves. Vištieną pakepiname ant labai stiprios ugnies užbarstė vištienos priesk..

Recepto vertinimas: 5

Kalakutienos blyneliai

Kalakuto krūtinėlę supjaustyti kuo mažesniais kabaliukais, sudėti išplaktus kiaušinius, majonezą,viską ismaišyti, po to krakmolą ir prieskonius. Kepti kol paruduoja. Skanu yra su ašriu padažu: majonezas,pamidorų padažas,česnakai,krapai ir kiti prieskoniai.galima vietoj kalkutienos na..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: daug