22 rezultatų ieškant "dedami"

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Grybų, kumpio ir baltos duonos apkepas

Baltos duonos riekes išmirkyti piene ir sudėti į riebalais pateptą formą arba keptuvę. Kumpį supjaustyti kubeliais, pakepinti su grybais ir sukrėsti ant duonos riekių. Kiaušinius išplakti arba sumaišyti su trupučiu pieno ir užpilti ant grybų. Galima daryti ir kitaip: grybuose padaryt..

Recepto vertinimas: 0

Miško uogų salotos su ledais

Grietinėlė, kefyras, vanilinis cukrus suplakami. Uogos nuplaunamos, apdžiovinamos ir sudedamos į padažą. Ledai dedami į indelius, o ant viršaus dedamos salotos. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip Gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirky..

Recepto vertinimas: 4

Lazanija

Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti prieskon..

Recepto vertinimas: 4

Miško uogų salotos su ledais

Grietinėlė, kefyras, vanilinis cukrus suplakami. Uogos nuplaunamos, apdžiovinamos ir sudedamos į padažą. Ledai dedami į indelius, o ant viršaus dedamos salotos. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Honkongietiškai kepta višta

Išvalyta višta nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma gabalėliais. Gabalėliai suvilgomi citrinos sultimis ir įtrinami druska. Aliejus supilamas puode ant grilio grotelių ir vištos gabalėliai jame apkepami. Apkepti mėsos gabalėliai išimami iš puodo. Likusiame aliejuje pakepinami susmulki..

Recepto vertinimas: 0

Silkė vyno padaže

Silkės nulupamos, išėmus kaulus supjaustomos ir sudedamos į pailgą dubenį. Aplink dedami griežinėliais supjaustyti agurkai, pomidoria ir svogūnai. Padažui vynas suplakamas su citrinos sultimis, įpilama pagal skonį acto, įberiama truputis cukraus, prieskonių ir užpilama ant paruoštų..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba

Nuskustos morkos supjaustomos nedideliais gabalėliais arba stambiai sutarkuojamos, sudedama kartu su žirneliais į verdantį vandenį ir verdama, kol kiek suminkštės. Tada sumetamos kubeliais supjaustytos bulvės, joms išvirus, užbalinama pienu, pasūdoma ir pakaitinama. Konservuoti žirneli..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių sriuba

Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, ..

Recepto vertinimas: 0

Suktinukai

Pirmos rūšies jautiena supjaustoma pailgais nedideliais gabalėliais, gerai išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Kiauliena ar lašinukai irgi supjaustomi tokio pat dydžio gabalėliais, šiek tiek pamušami, apibarstomi prieskoniais ir uždedami ant jautienos, stipriai susu..

Recepto vertinimas: 0

Virti obuoliai su uogiene

Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir pakaitinami (neužvirinant), kol jie suminkštės. Išgriebti iš sirupo obuoliai sudedami į gražią lė..

Recepto vertinimas: 0

Kukorai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Žirniniai blynai

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu. Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabali..

Recepto vertinimas: 5

Briedžiukai (ežiukai)

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma kietoka tešla. Iš jos padaromi piršto storumo voleliai, supjaustomi 3—4 cm ilgio gabalėliais ir per tarkos antrąją puse braukiant padaromi raštuoti vamzdeliai. Stipriau spaudžiant, briedžiukai būna plonesni, greičiau išverda ir esti skanesni...

Recepto vertinimas: 4

Tiškevičiaus koldūnai

Iš miltų, kiaušinių ir vandens užminkoma tešla. Grybai nuplaunami, išverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama lašinių), sumaišomas su kapotais grybais, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įberiama pipirų, išmaišoma ir daromi koldūnai. Dedami į verdantį pasūdyt..

Recepto vertinimas: 4

Trapūs žagarėliai

Tryniai ir kiaušinis išmaišomi su grietine ir į juos miltų beriama tiek, kad galima būtų lengvai kočioti tešlą. Ji labai gerai išminkoma, išmušama. Tešla gerai išminkyta, jei tempiant abiem rankom ji trūkinėja pūslelėmis. Po to valandai padedama į šaldytuvą, išėmus kuo plon..

Recepto vertinimas: 1

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Kopūstų maltiniai (Jūratės)

Kopūsto gūžė perpjaunama į 4 dalis, dedama į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirinama. Atskirai išvirti ryžius. Susmulkintus svogūnus pakepinti svieste. Apvirusį kopūstą sumalti mėsmale arba sutrinti trintuvu. Į paruoštus kopūstus dedami ryžiai, pakepinti svogūnai, suberiami d..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai " Spanguolėlė"

Kepami sausainiai. Sviestas, cukraus pudra, druska ištrinami. Sudedama kiaušinis, miltai. Tešla iškočiojama 4 mm storio lakštu, formele išspaudžiami sausainiai. Patepama kiaušiniu. Kepama 220 laipsniu temperatūroje 10-15 min. Iš dalies uogų išspaudžiamos sultys, o luobelės paver..

Recepto vertinimas: 0

Spurgos su abrikosų džemu

350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmai..

Recepto vertinimas: 5

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandeny..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: dedami