25 rezultatų ieškant "formai"

Obuolių tortas

Iš sviesto, miltų, 40 g cukraus pudros suminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir bent pusvalandžiui padėti šaltai. Per tą laiką nulupti obuolius, išpjauti sėklas ir supjaustyti bent pusės centimetro storio riekelėmis. Žiupsnelį druskos ir 60 g cukraus pudros sumaišyti ir šiame miš..

Recepto vertinimas: 1

Bandelės su varške

Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešl..

Recepto vertinimas: 4

Apelsinų suflė (Jūratės)

Ištirpinti sviestą, suberti miltus. Pastačius ant ugnies išmaišyti, neužvirinti. Įberti žiupsnelį druskos, cukraus, po truputį supilti pieną. Virti maišant 20min. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis. Maišyti kol užvirs. Nuėmus nuo ugnies įplakti trynius (arba dė..

Recepto vertinimas: 0

Braškių ir jogurto tortas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtus pistacijos riešutus smulkiai sumalti arba sukapoti. Sviestą, cukrų ir druską išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais pistacijų riešutais ir kepimo milteliais. Po truputį, ..

Recepto vertinimas: 5

Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)

26 cm skersmens formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir apibarstykite miltais, perteklių nupurtykite. Migdolus nuplikykite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir sumalkite. Vanilės ankštį įpjaukite ir iškrapštykite šerdį. Ankšties neišmeskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temp..

Recepto vertinimas: 0

Frankfurto vainikas

200 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų bei aromatines medžiagas išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir dar truputį paplakti. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į masę. Tešlą dėti į rieba..

Recepto vertinimas: 0

Lazdyno riešutų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sviestą iki purios masės išplakti su cukrumi ir druska. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir juos persijoti. Kartu su riešutais sudėti į sviesto ir kiaušinių masę ir viską gerai išmaišyti. K..

Recepto vertinimas: 0

Meduolis su riešutais

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės, po truputį pakaitomis suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę, druską bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei riešutais ir po šaukštą sud..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų pyragas

Keturkampę kepimo formą ištepti riebalais ir pabarstyti maltais sausainiais. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Suberti druską ir supilti apelsinų likerį. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti trynius. Įmaišyti porą šaukšt..

Recepto vertinimas: 5

Meduolis

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmuši kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei druską. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei razinomis ir po šaukštą įmaišyti..

Recepto vertinimas: 5

Ryžių tortas

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įberti druską, vanilę, įmušti kiaušinį bei sudėti medų. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo pakraščiuose. Pradedant nuo išorės, viską su..

Recepto vertinimas: 4

Punšo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Plakant suberti cukrų bei citrinos žievelę. Maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos ir po vieną sudėti trynius. ..

Recepto vertinimas: 0

Migdolų pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki purios masės. Įmaišyti 150 g kapotų ir maltų migdolų, miltus, kepimo miltelius bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių put..

Recepto vertinimas: 0

Badeno slyvų tortas

Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakti iki standžių putų ir paskirstyti ant trynių masės. Ant viršaus užberti maltus sausainius, riešutus bei supilti romą. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su serbentų kremu

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius iki purios masės išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Plakant po vieną supilti 4 šaukštus karšto vandens. Ant trynių masės persijoti miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei kakavos milteli..

Recepto vertinimas: 0

Elizabetos tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir plakti iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir maltus riešutus. Šį mišinį berti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargi..

Recepto vertinimas: 0

Arbatinis pyragas

Sodą sudedame į uogienę, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui supilame arbatą, aliejų, cukrų, druską ir miltus. Viską labai gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje ork..

Recepto vertinimas: 3

Senoviškas vokiškas meduolis

Įmaišalui mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno ir sumaišius su 2 šaukštais miltų laikyti 30 min. šiltoje vietoje. Sviestą išplakti iki purios masės, į ją dėti trynius, kiaušinius, cukrų bei trintą citrinos žievelę. Įmaišalą sudėti į persijotus miltus, dėti sviesto m..

Recepto vertinimas: 0

Bananinis keksas

Bananus sutrinti su grietine, sudėti vaisių cukrinukus (cukatas), druską ir supilti 100 g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti likusį cukrų, plakant suberti vanilinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliai. Po truputį sudėti viską į bananų masę ir maišyt..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių ir bruknių tortas su trupiniais

Plikytai tešlai puode užvirinti 125 ml vandens su sviestu. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Maišyti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas. Puodą nukelti nuo viryklės ir po vieną įmušti kiaušinius (dėti tiek kiaušinių, kad tešla ..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ APKEPAS SU VARŠKE

Isverdame byre ryziu kose, sudedame varske, su cukrumi isplakta kiausini, razinas, vanilinini cukru. Viska labai gerai ismaisome. Kepimo forma istepame riebalais, pabarstome dziuvesiais. I foma sudedame paruosta mase, islyginame pavirsiu ir virsu aptepame grietine. Kepame orkaiteje, kol virsus grazi..

Recepto vertinimas: 0

BANANINIS KEKSAS

Bananus maisykliu sutrinti su grietine, sudeti cukatas, druska ir supilti 100g cukraus. Kiausinius isplakti, pamazu supilti cukru, plakant suberti vanulini cukru. Tada suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais, po truputi sudeti sutrintu bananu mase ir maisyti, kol tesla pasidarys vienalyte. Pa..

Recepto vertinimas: 0

ARBATINIS PYRAGAS

Soda sudedame i uogiene, ismaisome ir 5 min. paliekame. Paskui i uogiene supilame arbata,alieju, cukru, druska, miltus. Viska labai gerai ismaisome. Forma istepame sviestu ir pabarstome dziuveseliais. Supilame tesla ir kepame orkaiteje 200C temperaturoje...

Recepto vertinimas: 4

MIGDOLINIS TORTAS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Teslai iki baltu putu istrinti trynius, vandeni ir cukru. Baltymus ir druska plakti, kol pavirs standziomis baltomis putomis. Baltymu putas sudeti ant tryniu kremo ir viska gerai, bet atsargiai ismaisyti su miltais, pries tai juos sumaisius su kepimo milteliais ir riesutais. Kepimo forma istepti rie..

Recepto vertinimas: 0

Švelnus migdolinis keksas su šokoladiniu glajumi

Iš pradžių pasverkite kiaušinius, kad galėtumėte tikslai apskaičiuoti reikalingą sviesto, cukraus ir miltų kiekį. Vanilinės ankštį perpjauti per griovelį išilgai, išgramdyti vidinę dalį ir sumaišyti su cukrumi. Iki baltų putų ištrinti sviestą, pamažu pakaitomis sudedant cukr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: formai