Bananinis keksas

Ingridientai:
300 g miltų;
200 g cukraus;
3 bananai;
4 kiaušiniai;
3 valg. š. grietinės;
2 arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š įvairių vaisių cukrinukų (cukatų);
15 g vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. sviesto formai patepti;
2 valg. š. džiūvėsėlių formai pabarstyti;
100 g šokolado.
Gaminimas
Bananus sutrinti su grietine, sudėti vaisių cukrinukus (cukatas), druską ir supilti 100 g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti likusį cukrų, plakant suberti vanilinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliai. Po truputį sudėti viską į bananų masę ir maišyti, kol tešla taps vientisa. Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą. Kepti 170°C temperatūros orkaitėje 45-55 min. Dar šiltą keksą aplieti tirpintu šokoladu ir palikti atvėsti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!