25 rezultatų ieškant "patiekalo"

Obuolių ir linų sėmenų blynai

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Kitame inde išsukite atskirtus kiaušinių trynius, miltus ir sviestą. Supilkite į miltų mišinį. Susmulkinkite obuolius, suberkite juos į tešlą, išmaišykite. ..

Recepto vertinimas: 4

Šalta, aštri daržovių sriuba

Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulk..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su kepta kalakutiena

Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti ir iki skaidrumo pakepinti svieste. Sudėti smulkiai supjaustytą kumpį, kalakutieną ir 2 min. kepti ant mažos ugnies. Viską sukrėsti į puodą, suberti nuplautus ryžius. Įmesti lauro lapelį, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 15-20 min. Nu..

Recepto vertinimas: 0

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Graikiškos salotos

Sūrį bei daržoves supjaustyti. Viską sudėti į dubenį, ant viršaus įdėti alyvuogių, raudonėlio ir išmaišyti. Salotas apšlakstyti aliejaus bei acto mišiniu, į berti prieskonių. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldusis pienelis

Medų ištirpdinti piene ir užbarstyti cinamono.Skanaus ..

Recepto vertinimas: 0

Jaunystes vėjas

Medu istirpinti su cukrumi, sudeti sviesta. Atausinti. Sudeti nugesinta soda, kiausinius, miltus. Tesla atsaldyti. Padalinti i 5 gabalelius, iskocioti ir deti kepti... Pertepimas: Isplakti grietine su cukrumi ideti pagal skoni citrinos rugsteles, skoni dar labiau pagerintu smulkinti lazdyno riesuta..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių tortas

Sausainius sumalame mėsmale ir truputį paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. Į razinas išspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mažesniais gabalėliais. Dabar paruošime dvi skirtingas mases: ..

Recepto vertinimas: 4

Pieno ledai

Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, atskieskite karštu pienu, sumaišykite su grietinėle ir vanile, ir maišydami pakaitinkite iki 80 laipsnių. Šaltame vandenyje išmirkykite želatiną, užpilkite karštu pienu ir maišykite kol ištirps. Tada supilkite šį ruošinį į pieno ir kiauš..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiška žuvienė

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į 4 dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. avirinę sudėkite smulkiais gabaliukai..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas su šokolado kepure

Iš tešlai skirtų produktų paruošti tešlą ir vienodu sluoksniu sudėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Varškę sumalti ir sumaišyti su baltymais, išplaktais su cukrumi. Gautą masę sudėti ant tešlos. Kepti 200 C temperatūoje. Išeptą atvėsusį pyragą aptepti piene išti..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "Erika"

Maisykite margarina, kakava, cukru, vanilini cukru, 5 saukstus vandens ir virkite puode apie 5min. i atausinta mase leiskite 4 trynius ir gerai ja ismaisykite. Puse mases atidekite, o i likusia dali pilkite miltus, kepimo miltelius ir gerai isplaktus kiausiniu baltymus. Gerai ismaisyta tesla klokit..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis tešloje

ZUVIS SUPJAUSTOMA GABALELIAIS.VIRTOS MORKOS,PAPRIKA IR AGURKAS SUPJAUSTOMI SMULKIAIS KUBELIAIS.IMUSAMAS KIAUSINIS, IDEDAMI MILTAI, VANDENS PILAMA TIEK KAD MASE GAUTUOS GRIETINES TIRSTUMO. LYDEKA PAMIRKOME TESLOJE IR DEDAME I KEPTUVE,ANT VIRSAUS DAR PO TRUPUTI UZDEDAME TESLOS. IR KEPAME KOL GRAZIAI ..

Recepto vertinimas: 2

Salotos vaikų šventėms

1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salo..

Recepto vertinimas: 4

Agurkų ir paprikų salotos su aliejiniu ančiuvių užpilu

100g agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į užkandinę lėkštę, ant viršaus gražiai sudėliokite plonais šiaudeliais supjaustytų 30g geltonų paprikų, 30g svogūnlaiškių gabalėlių, 30g raudonų paprikų (turi išeiti tautinės vėliavos spalvos), pagardinkite 1,5g d..

Recepto vertinimas: 0

Skanus varškės pyragas

Ištirpinti sviestą, kai ataušta - įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir gerai išsukti, kol ištirpsta cukrus. Dėti kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti į maišelius ir dėti į šaldiklį. Ištrinti varškę, sudėti krakmolą,..

Recepto vertinimas: 2

Šampano tortas

Iš trapiai tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, ją 30 min. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame lakštą, jį įklojame į tortinę formą ir iškepame paplotį. Atvėsusį jį patepame 5 šaukštais citrininio džemo.Iš biskvitinei tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir..

Recepto vertinimas: 0

AGUONŲ TORTAS

Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla suk..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinė antis su spanguolių padažu

Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų ..

Recepto vertinimas: 1

Beno pusryčiai

Apskrudinkite bekono gabalėlius. Jam apskrudus dalį jo ištraukite ir nudžiovine atsidėkite, o dalį palikite keptuvėje, tačiau kepimo temperatūra sumažinkite. Sumaišykite kiaušinius, vandeny, pieną, basiliką ir viską išplakite. Visą šią masę supilkite į šiltą keptuvę, ir leng..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių ir šermukšnių uogienė

Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti pomidorai

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2--1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminam..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti patisonai

Marinatui paruošti reikės: 1 litro vandens, 2 šaukštai cukraus, 1,5 šaukšto druskos, 100 ml obuolių acto. Supjaustykite patisonus kubeliais ir pamirkykite 5 min. užpyle verdančiu vandeniu. Morkas supjaustykite griežinėliais ir apvirkite. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Visas š..

Recepto vertinimas: 0

VIST0S KEPSNELIAI

Šlaunytes nuimame nuo kaulo,supjaustome mažais kubeliais,kitame inde išplakame kiaušinius,įdedame majonezą,miltus ir vištienos kubelius ir kepame ant labai mažos ugnies.1 kepsnio norma 2 šaukstai New layer...New layer... ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: patiekalo