15 rezultatų ieškant "jauni"
Baklažanų ir morkų žalieji ikrai
Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis sėklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskočiai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami į keturias dalis ir truputį pasūdomi. Iš gerai nuaugusių mėsingų paprikų iškrapštomos sėklos, ankštys perpjaunamos išilgai per pusę. Nusku..
Recepto vertinimas:
Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 m..
Recepto vertinimas:
Agurkus supjaustyti ir pabarstyti trupučiu druskos. Česnaką ir svogūną smulkiai supjaustyti, ištrinti druska ir sumaišyti su kefyru. Į tyrę sudėti agurkus, supjaustyti krapus, pasūdyti. ..
Recepto vertinimas:
Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos
Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir i..
Recepto vertinimas:
Agurkų galai nupjaunami, jei luobelė kieta, nulupami, supjaustomi griežinėliais, gražiai sudedami į negilią lėkštę, pasūdomi, pabarstomi pipirais, užpilami trupučiu atskiesto actoir pabarstomi krapais ar smulkintais svogūnų laiškais. ..
Recepto vertinimas:
Iš mėsos su kaulais, kumpio, grybų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Jauni rūgštynių lapai supjaustomi ir sudedami į perkoštą sultinį. Pavirus užbalinama grietine ir tryniais. Į šia sriubą galima dėti kiaušinių, virtų be kevalo. Vanduo užvirinamas su druska, actu..
Recepto vertinimas:
Obuolių žievelės arba šiaudeliais supjaustyti jauni obuolių krituoliai sudžiovinami, užpilami verdančiu vandeniu ir 10—15 min paliekami, kad pritrauktų. Arbata nukošiama, saldinama ir patiekiama. Prie jos tinka citrina ar uogienė. ..
Recepto vertinimas:
Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinamą druska). Nuluptas ungurys nuplaunamas, nusausinamas, pasūdomas, pabarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą nepjaustytas ir kepamas karštoje orkaitėje. Iškepa maždaug per 30 min. Kepant palaistomas atsiradusiomis sultim..
Recepto vertinimas:
Skrudintus kviečius suberkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad būtų apsemti. Pamirkykite 30 minučių. Grūdus gerai nukoškite, kitaip tebjule bus patižęs. Petražolių lapelius nuskabykite nuo stiebo ir stambiai sukapokite. Tą patį padarykite su mėtomis. Išspauskite cit..
Recepto vertinimas:
Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspau..
Recepto vertinimas:
Prieš virdami kruopščiai paruoškite ir išvalykite moliuskus (žiūrėti jūros gėrybės). Česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į didelį prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite pusę askaloninių česnakų ir įberkite daug pipirų. Užvirinkite ir virkite 2 minutes ant..
Recepto vertinimas:
Makaronų salotos su jūrų šukutėmis
Paprastą ir askaloninį česnaką supjaustykite kubeliais. Laiškinius česnakus, pelerūną ir petražoles sukapokite. Išspauskite citriną. Suplakite citrinos sultis su askaloniniais česnakais ir puse paprastų česnakų. Po truputį įplakite aliejaus, kad padažas sutirštėtų. Jūros ..
Recepto vertinimas:
Salotos su voveraitėmis ir špinatais
Voveraites apverdame pasudytame vandenyje. I keptuve dedame sviesta, alieju, pakaitiname, sudedame voveraites. Kai jos apkepa, idedame susmulkintus svogunus, kukuruzus, truputi pakepame, nukaiciame, idedame susmulkinta cesnaka, ipilame acto, ismaisome ir sudedame i leksteles, isklotas spinatu lapais..
Recepto vertinimas:
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
Vistiena itriname druska bei prieskoniais ir palaikome 2-3 vai. Tuomet apkepame keptuveje su sviestu ir sudedame i troskintuva su dangciu. Tame paciame svieste apkepame voveraites ir uzdedame ant vistienos. Stambiai supjaustytus svogunus, cesnakus, grietine irgi sudedame i troskintuva ir uzdenge tro..
Recepto vertinimas:
Nupjauname patisonu virsuneles ir isskobiame vidu. Patisonus apverdame pasudytame vandenyje. Vistienos farsa sumaisome su kiausiniu, grietinele, dziuveseliais ir vistienos prieskoniais. Sios mases prikemsame patisonus, uzdedame virsuneles, patepame aliejumi ir kepame 220 C temperaturos orkaiteje api..
Recepto vertinimas: