25 rezultatų ieškant "kaitinti"

Vaniliniai ledai

Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį pilant pieną gerai išplak..

Recepto vertinimas: 0

Kivių šerbetas

Kivius nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir cukrumi. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Neužvirinti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol atvės. Suplakti kivių tyrę. Elektriniu maišykliu standžiai išplakti baltymus ir sudėti į kivių mišin..

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai ledai

Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti su truputėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 minutes, kol ma..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių saldainukai

Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj uogien..

Recepto vertinimas: 0

Kumpio suktinukai su sūriu

Pievagrybių griežinėlius pakepinti su sviestu ir išgriebti. Į karštus riebalus suberti miltus, pagardinti baltuoju vynu bei grietine ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo viryklės ir pagardinti prieskoniais. Sukrėsti pakepintus pievagrybius, įmušti kiaušinę, suberti sūrį...

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų sriuba

Į puodą su vandeniu įdėti smulkiai supjaustytą vištieną ir kaitinti ant lengvos ugnies. Kai užvirs, nugraibyti putas. Kiek pavirus, sudėti griežinėliais supjaustytas morkas, į 4-6 dalis supjaustytą svogūnus. Pasūdyti, įberti pipirų. Virti , kol suminkštės morkos ..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio padažas

Tarkuotą sūrį išplakti su kiaušiniais ir sumaišyti su praaušintu kiaušinių padažu. Jei padažas patiekiamas kaip garnyras, tai jį, sudėjus kiaušinius, reikia kaitinti iki virimo, o jeigu juo užpilama mėsa,kepama orkaitėje - iš anksto kaitinti nereikia. Padažas tinka prie paukštie..

Recepto vertinimas: 0

KONSERVUOTOS PUPELĖS

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su žaliąja citrina

Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Želę sumaišyti su 1/4 l. šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Likus..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų sriuba su grybais

Grybus nuvalyti, labai smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką nulupti, sukapoti kuo smulkiau. Nupjaustyti cukinijos galus ir perpjauti išilgai pusiau, supjaustyti nestoromis riekelėmis. Nuskusti ir supjaustyti kubeliais bulves. Puode išlydyti sviestą, suberti svogūnus, česnaką ir smul..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai meduoliai „Grybukai“ (Jūratės)

Maišant kaitinti medų, sviestą ir cukrų kol ištirps (geriau cukrų prieš tai sumalti). Atvėsinti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskonius, riešutus, kiaušinį. Gerai išminkyti ir palikti 2 valandoms. Iškočioti 1cm storio lakštą ir išspausti grybukų formeles. J..

Recepto vertinimas: 4

Įdaryta žąsis (Ramintos)

Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..

Recepto vertinimas: 0

Eklerai su vaisiais

Pusėje stiklinės virinto vandens ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Nuolat maišant berti miltus ir kaitinti, kol masė atšoks nuo indo sienelių. Nuėmus nuo ugnies, maišyti, kol atvės, vieną po kito sudėti kiaušinius. Šia mase užpildyti konditerinį maišelį ir išspausti norimo..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragaičiai su citrininiu kremu

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Puode užvirinti 250 ml vandens su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltų bei krakmolo mišinį. Viską sumaišyti ir nuolat maišant, kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Kar..

Recepto vertinimas: 0

PIENO KISIELIAUS DESERTAS

Piena supilti i kaistuva ar puoda ir kaitinti kol uzvirs. Iki pienas uzvirs galite pasiruosti kitus deserto ingridientus. Sauksta krakmolo istirpinti stiklineje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirciais, isimti seklas. Obuoliu skilteles sudeti i desertines taureles ar gilesnes leksteles. Je..

Recepto vertinimas: 0

RIEŠUTINIAI LEDAI

Piena su cukrumi supilti i vidutinio dydzio puoda. Maisyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus istirps.Kukuruzu miltus sumaisyti su truputeliu kondensuoto pieno ir sukresti i pieno ir cukraus misini. Vel kaitinti ant silpnos ugnies mazdaug 3-4 minutes, kol mase prades stingti..

Recepto vertinimas: 0

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SALDAINIAI

Obuolius supjaustyti smulkiais gabaleliais. Sviesta istirpinti, sumaisyti su aviziniais, kaitinti maisant, kol dribsniai pagels. Cukru pakaitinti, kol paruduos, supilti i puoda su obuoliais ir dribsniais. Mase kaitinti maisant, ipilti uogienes, suberti kava. (Vietoj uogienes galima ideti citrinos ru..

Recepto vertinimas: 0

Natūralūs žirneliai I

Isgvildentus zirnelius, uzpylus saltu vandeniu, kaitinti iki 90 C ir islaikyti tokioje temperaturoje 4 min. Isgriebus is vandens, atvesinti saltu vandeniu. Vandeniui nuvarvejus, suberti i paruostus stiklainius, uzpilti karstu surymu ir verdanciame vandenyje kaitinti du kartus. Pirma karta 0,5 I stik..

Recepto vertinimas: 0

Su actu marinuoti žalieji žirneliai

Isgliaudytus zirnelius suberti i puoda, virti 3-5 min., priklausomai nuo ju subrendimo. Isgriebus is vandens, perpilti saltu vandeniu. Vandeni nuvarvinti, zirnelius sudeti i sterilizacijai paruostus stiklainius, uzpilti karstu marinatu ir kaitinti du kartus 100 C temperaturoje. Pirma karta 0,5 l sti..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų sultys su minkštimu

Cukinijas nulupti, pasalinti seklas, supjaustyti gabaliukais ir, uzpylus verdanciu pasaldintu vandeniu, sutinti 95-100 C temperaturoje apie 10 min. I issutusia mase supilti obuoliu sultis, suplakti mikseriu ir supilti i stiklainius. Kaitinti 95 C temperaturoje 0,5 l stiklainius 30, 1 l - 40 min...

Recepto vertinimas: 5

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Putinų sultys su minkštimu

Vaisius nuplauti ir 6-9 min. pakaitinti verdanciame vandenyje. Jei vaisius plikysite trumpiau, ju odele bus kieta! Tuomet pertrinti per tinkleli. Tyre (1:1 sumaisyti su cukraus sirupu ir suplakti. Kaitinti iki 60-65 C temperaturos, nuolat maisyti.Karstas sultis supilstyti i stiklainius ir kaitinti 9..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

KIAULIENOS ESKALOPAS SU VOVERAIČIŲ PADAŽU

Paruosti marinata: visus ingridientus sudeti i viena inda ir ismaisyti.Sonine ideti i marinata 2 valandom.Paruosti padaza: voveraites nuplikyti pasudytu vandeniu. Keptuveje ikaitinti sviesta ir jame pakepinti voveraites, susmulkintąa svogunaą, rozmarianą. Po to supilti grietinęe ir vayną, pasii..

Recepto vertinimas: 5

Kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže

Vištieną supjaustyti 1 centimetro dydžio gabaliukais. Užpilti spanguolių trauktine, 2 šaukštais sojos padažo, druskos pagal skonį. Palikti marinuotis 1 - 2 valandoms. 3 kiaušinius išplakti, įdėti 4 šaukštus kukurūzų krakmolo, 1 šaukštą sojos padažo, 1/2 šaukštelio ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kaitinti