25 rezultatų ieškant "kelias"

Javainių batonėliai

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite zefyrus ir nuolat maišydami pavirinkite, kol zefyrai ištirps. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite avižinius dribsnius, kvietinius krekerius, linų sėmenis, razinas, saulėgrąžas, kokoso drožles ir gerai išmaišykite. Masę supilkite į keturka..

Recepto vertinimas: 2

Merlangai su svogūnais

Žuvis nuplauti, nusausinti ir įpjauti šonuose. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti kapotą česnaką, griežinėliais supjaustytą svogūną ir paruoštas žuvis. Žuvis perdėti į kepimo ..

Recepto vertinimas: 0

Greiti kepsneliai

Paruošti faršą kaip įprastai kotletams, jį paskaninti druska, pipirais, prieskoniais, pridėti kelias riekutes mirkyto batono. Sutarkuoti kelias morkas, supjaustyti svogūną ir patroškinti keptuvėje su aliejumi. Iš faršo formuoti kotletus ir kepti keptuvėje aukštesniais kraštais. Apkep..

Recepto vertinimas: 0

Briedžiukai, kepti grietinės padaže

Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. Grybus sukrėsti į riebalais pateptą formą, ap..

Recepto vertinimas: 5

Keptos bulvės su troškintals grybais

Grybus supjaustyti strypeliais, lašiniukus kubeliais, svogūnus sukapoti ir viską patroškinti. Bulves supjaustyti strypeliais arba griežinėliais ir pakepinti su lašiniukais, kol bulvės apsitrauks šviesia traškia plutele. Grybus sumaišyti su bulvėmis, pasūdyti, įberti kmynų ir dar keli..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanas

Nuplauname ir supjaustome baklažaną apskritimais dar karta nuplauname ir įtriname druska. Pakaukiame kelias minutes. Nuplauname dar karta. Įkaitiname keptuve ir pilame aliejaus arba sviesto. Mirkom baklažano gabaliukus į miltus ir dedame į keptuvę.Kepti kol apsrk..

Recepto vertinimas: 4

Gardūs sojos kepsniukai

Kepsniukus valandą pamirkinti vištienos sultinyje, išplakti kiaušinį su ''Vegeta'', pipirais ir čili, apvolioti kepsniukus, ir po to pavolioti džiūvėsiuose, ir taip kokius tris kartus, kad kepsniukai gerai būtų apsupti tešlos.Įkaitinti keptuvį ir iškepti kepsniukus, gerai apkepti, ka..

Recepto vertinimas: 0

Saldi silkė

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silke. Įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Formą ištepti margarinu, sudėti masę, apibarstyti džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje 20 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Braškių džemas

Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sul..

Recepto vertinimas: 0

SALSA (aštrus padažas)

Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra - kokio tik norite). Tuomet supjaustykite svogūną labai smulkiais gabalėliais (mažesniais nei pomidorą). Laiškinį svogųną supjaustyti maždaug 1 cm ilgio gabalėlius ir galiausiai susmulkinti kalaindrą. Visk..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti burokėliai

Išvirkite burokėlius, nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar cielus sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius (bet neužsukite). Stiklainius sustatykite į verdančio vandens puodą ir taip pakaitinkite 15 minučių. Tuomet užsukite dangtelius, apverskite, leiskite at..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais

Ingridientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite. Užpilamo marinato litrui reiks: 1 L vandens, 100ml acto, šaukštas druskos, šaukštas cukraus, 3 lauro lapeliai, 5 kvapieji pipirai. Agurkų galiukus nupjauki..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių - Vyšnių pyragas

Iš miltų, baltymų, druskos ir vandens užminkyti tešlą (truputį tirštesnę nei įprastiems pyragams). Uždengti, palikti šiltai 1-2val. Didelio stalo viduryje padėti didelę lėkštę, ją uždengti drobe, per sietelį pabarstyti miltų. Tešlą iškočioti ir padėti lėkštės viduryje...

Recepto vertinimas: 0

Sumuštinukai su sūriu

Nupjauname duonos pluteles. Minkštimą supjaustome kvadratėliais, trikampėliais ar kitaip, aptepame sviestu ir paskrudiname orkaitėje. Sūrį sutarkuojame. Aliejų išsukame su citrinos sultimis, žalumynais, maltais pipirais ir trupučiu druskos. Sūrį suberiame į maišytuvą. Ten pat supil..

Recepto vertinimas: 0

Rūkyta žuvis su krapų padažu

Žuvį nulupti, supjaustyti gabalėliais. Citrinas kruopščiai nuplauti, iš vienos išspausti sultis, o kitas supjaustyti skiltelėmis. Krapus smulkiai supjaustyti (kelias šakeles palikti papuošimui). Majonezą išsukti su grietine, citrinos sultimis ir krapais. Žuvies gabaliukus išdėlioti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai kukuliai su mėsos padažu (Jelenos)

Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkiai, gerai nusunkite skystį (per marlę). Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, sudėkite varškę, druską, krakmolą ir labai gerai išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kukulius ir virkite apie 20 min. Padažui maltą mėsą apkepkite su susmul..

Recepto vertinimas: 0

Kumpio, sūrio ir vaisių pyragėliai (Ramunės)

Įdarui sumaišykite vaisius, kumpį, riešutus ir sūrį. Išimkite tešlos lakštus pagal nurodymus ant pakelio. Padėkite vieną lakštą į didelę kepimo skardą. Vienodu sluoksniu sudėkite įdarą, palikdami apie 2,5 cm nuo krašto. Patepkite kraštą pienu; uždenkite antruoju lakštu. Už..

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos

Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į ketur..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumai..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir saldžiųjų paprikų mišrainė

Virtas bulves supjaustome kubeliais. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Saldžiąją papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas bei pertvarėles ir supjaustome kubeliais. Petražoles nuplauname ir sukapojame (kelias šakeles pasiliekame papuošimui). Visus ingredientus sumaišome, pagardiname ..

Recepto vertinimas: 0

Paprikose marinuoti agurkai (Renatos)

Paprikas nuplauti, nupjauti dalį su kotu ir išimti sėklas. Agurkus nuplauti, po vieną įkišti į papriką ir dėti į paruoštą stiklainį. Į tarpus pridėti skustų šviežių morkų. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo metu paruošti marinatą iš nurodytų ingredientų. Nupilti vandenį i..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)

Riesutus uzpilti saltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keiciant vandeni 2-3 kartus per diena. Paskiau riesutus palaikyti 2 paras kalkiu vandenyje, maisnat 4-5 kartus per diena. Po to riesutus perplauti svariu saltu vandeniu ir zieveleje padaryti kelias skylutes ir vel dviem parom uzmirkyti i salta sva..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

Kažkas nerialaus

Lasinius ir suri supjaustyti 7x4 cm riekelem, cili pipirus supjaustyti siaurais griezineliais, dziovintus abrikosus perpjauti isilgai perpus. Tada ant surio riekelees uzdeti lasinuko riekele, ant lasinuko - kelias cili pipiro riekeles. Susukti i tutele ir ikisti i vamzdini makarona. Is abieju galu u..

Recepto vertinimas: 2

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skys..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kelias