25 rezultatų ieškant "kepimui"

Baklažano suktinukai

Baklažaną supjaustyti plonais žiedeliais ir pabarstyti prieskoniais bei apvolioti miltais. Apkepti aliejuje. Iš sūrio , kiaušinių , česnako bei majonezo paruošti įdarą. Kiaušinius, sūrį sutarkuoti burokine ar smulkesne tarka, susmulkinti česnaką ir viską išmaišyt..

Recepto vertinimas: 0

Cukinija patale

Cukinija supjaustoma griežinėliais, apibarstoma prieskoniais. Iš alaus, kiaušinių , miltų ir prieskonių užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Į įkaitintą keptuvę dedame cukiniją pamirkytą tešloje ir apkepame iš abiejų pusių. Taip iškep..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų agurkų sriuba

Į verdantį vandenį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Susmulkintą svogūną bei šiaudeliais supjaustytas morkas pakepame su aliejumi ir sudedame į sriubą. Verdame 7 min. Tuomet suberiame kubeliais supjaustytus raugintus agurkus, prieskonius ir verdame dar 2 min. Sriubą galime paskanint..

Recepto vertinimas: 3

Mieliniai blynai su obuoliais

Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apden..

Recepto vertinimas: 0

Kuskusas su daržovėmis

Išverdame kuskusą , paprastai ant dežutės būna nurodyta, kaip virti. Tuo metu apkepame keptuvėje smulkiai supjaustytas daržoves įkaitintame aliejuje. Kai daržovės apkepa suberiame išvirtą kuskusą , suberiame česnaką, baziliką, druską , pipirus ir gerai išmaišome. Dar kelias ..

Recepto vertinimas: 4

Studentiškos bulvės 2

Bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti per burokinę tarką. Svogūna nulupti, nuplauti ir supjaustyti. Beje, vienas patarimas, pjaustant svogūną peilį galima vis pavilgyti šaltu vandeniu, kad mažiau graužtų akis jį bepjaustant. Po to viską išmaišyti, sudėti prieskonius ir kepti ant maž..

Recepto vertinimas: 5

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos ketvirtėliai

Nuplautus vištienos ketvirtadalius ištepkite paprikos padažu ir 30 minučių palaikykiite šaldytuve. Apelsinus nuplikykite ir perpjaukite perpus. Vieną pusę supjaustykite griežinėliais. Kitos pusės žievelę sutarkuokite. Iš abiejų pusių išspauskite sultis. Vištieną gerai ištepkite..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškas viščiukas

Dubenyje išmaišyti sojų padažą su vynu, cukrumi ir svogūnų laiškais. Įdėti porcijomis supjaustytą viščiuką ir 2 - 3 valandas pridengus marinuoti šaltoje vietoje. Per tą laiką dažnai vartyti. Išimti mėsą iš marinato, gerai nusunkti, apvolioti miltuose. Kaistuve pašildyti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Užkepėlė su vištiena

Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai riestainiai

Bulves sumalti arba sugrūsti, įmusti kiausinius, sudėti sviestą, supilti pieną, pasūdyti, ismaisyti. Is teslos formuoti riestainius, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos muštiniai, įdaryti slyvomis

Slyvos išbrinkinamos ir supjaustomos rėželiais, svogūnai supjaustomi smulkiai ir pakepinami svieste, paskaninama maltais prieskoniais ir sumaišoma. Šie muštiniai gaminami taip pat kaip įdaryti lašiniukais. Iškepti muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, aplink apdedami keptomis ar..

Recepto vertinimas: 0

Suvalkietiški muštiniai

Kepenys trumpai apvirinamos, sumalamos, pridedama svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, grūstų kmynų, pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma, dedama ant supjaustytų ir išmuštų jautienos gabalų, stipriai susukama, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštė vištiena (Ievos)

Vištieną supjaustykite kubeliais, apibarstykite prieskoniais ir palikite vienai valandai pasimarinuoti. Į polietileninį maišelį suberkite miltus ir krakmolą, pakratykite, kad susimaišytų. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, suimkite maišelį už galų ir purtykite, kad mėsa tolyg..

Recepto vertinimas: 4

Jautienos ir grybų kotletai

Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies. Padažui pomidorus užpilti verd..

Recepto vertinimas: 0

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite mėsą, morkos kubelius, supjaustytus svogūnus bei česnakus, čiobrelius ir lauro lapą. Įpilkite 750 ml karšto vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..

Recepto vertinimas: 2

Riešutų ir bulvių kotletai (Lauros)

Suberti į indą faršui skirtus riešutus, sudėti tarkuotas bulves, tarkuotą morką ir maišant berti manų kruopas, kad masė pasidarytų panaši į faršą. Pasūdyti, sufotmuoti kotletukus ir pakepinti iš abiejų pusių. Padažui žoleles sukapoti, česnako skilteles išspausti, įpilti..

Recepto vertinimas: 0

Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos i..

Recepto vertinimas: 0

Riebaluose kepti rombai

Tešlai sviestą išlydyti ir atvėsinti. Jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, trinta citrinos žievele, druska, kiaušiniu bei romu išplakti iki purios masės. Įmaišyti miltus. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti į 3 mm storio sluoksnį. Jį supjaustyti 7 cm ilgio rombais. K..

Recepto vertinimas: 0

Sūriu įdaryta vištiena (Ritos)

Krūtinėlę supjaustome kepsnių pavidalu, pamušame ir apibarstome prieskoniais. Gaminame įdarą: sutarkuojame sūrį ir sviestą. Juos išsukame į vientisą masę. Ant vištienos dedame įdarą, susukame taip, kad įdaras neišbėgtų bekepant ir susmeigiame mediniais smeigtukais. Išplakame ..

Recepto vertinimas: 5

Riebaluose kepti plikytos tešlos riestainiai

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gn..

Recepto vertinimas: 0

BURGUNDIŠKOS DEŠRELĖS

I kiaulienos farsa imusame kiausini, supilame grietinele, suberiame prieskonius ir gerai ismaisome. Farsa kemsame i zarnas. Desreles vartydami kepame aliejuje. Rukyta sonine supjaustome kubeliais pakepiname. Sudedame kubeliais pjaustyta svoguna. Kai svogunas suminksteja, sudedame kubeliais pjaustytu..

Recepto vertinimas: 0

ŽVĖRIENA SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS

Zverienoje peiliu padarome ipjovas ir prikaisome cesnako. Uzpilame vynu, apelsinu sultimis, sudedame stambiai pjaustytus svogunus, cesnakus, citrinu zievele, garstycias ir visus likusius prieskonius. Marinuojame tris dienas. Isimame is marinato, aptepame paruostu misiniu ir apkepame is visu pusiu. U..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos krūtinėlės karališkai

Vištienos krūtinėles iškepti keptuvėje ir atidėti, į didelę keptuvę sudėti supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką (galima išspausti) ir truputį pakepti. Paprikas supjaustyti juostelėmis ir pakepti kol šiek tiek suminkštės. Tada pilti grietinėlę ir pomidorų pastą, šiek ti..

Recepto vertinimas: 4

Vištų kepenėlių užkandis su ryžiais

Vištų kepenėles pamirkome piene, gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Saldytas šparagines pupeles trumpai apverdame pasūdytame vandenyje. Keptuvėje su aliejumi apkepame pupeles, dedame kepenėles, migdolus, druskos, pipirų, sojų padažo, vėliau supilame vandenyje išleistą..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kepimui