25 rezultatų ieškant "kuriame"
Morkas nuvalykite, supjaustykite kubeliai ar griežinėliais, užpilkite sultiniu, pridėkite sviesto ir patroškinkite kol suminkštės. Miltus pakepinkite ant sviesto, sudėkite į indą, kuriame troškinasi morkos. Pagardinkite druska, cukrumi ir pavirkite. Patiekti galima prie žuvies patiekal..
Recepto vertinimas:
Šalta žuvis su daržovėmis ir krienais
Žuvį išvirkite, ataušinkite tame pačiame vandenyje, kuriame išvirė. Išimkite, gerai nuvarvinkite. Paimkite pailgą pusdubenį, viename jo šone krūvelėmis sukraukite virtas, smulkintas morkas, bulves, taip pat agurkus ir pomidorus, kitame šone žuvį. Papuoškite kapotais žalumynais,..
Recepto vertinimas:
Žvilgantys imbieriniai sausainiai
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską..
Recepto vertinimas:
Grybus smulkiai sukapoti, lašiniukus supjaustyti kubeliais ir troškinti, kol beveik išgaruos skystis. Baigiant troškinti, įberti pjaustytų svogūnų ir viską pakepinti. Mišinį ataušinti, įmušti kiaušinį, sudėti dribsnius, šakute sumaigytas bulves arba bulvių košę, prieskonius. Je..
Recepto vertinimas:
Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar 5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą. Liežuvį (geriausiai ver..
Recepto vertinimas:
Šonkauliukus supjaustome po vieną. Apibarstome druska, gausiai apšlakstome citrinų sultimis, paliekame marinuotis (geriau ne mažiau kaip 30 min). Į keptuvę supilame ne daug aliejaus, kuriame pakepiname ne smulkiai pjaustytus česnaką, svoguną, šiaudeliais - morką. Pakepintas daržoves i..
Recepto vertinimas:
Grybus nuplauti ir kelioms valandoms pamerkti nedideliame vandens kiekyje. Žuvį ir daržoves nuplauti, nuvalyti ir išvirti (1,5 litro vandens), supilti grybus su vandeniu, kuriame buvo mirkomi. Baigiant virti suberti kvapniuosius pipirus ir lauro lapelį. Išvirus perkošti. Atskirai išvirti bu..
Recepto vertinimas:
Jautiena,- troškinta pomidoru, ir grietinės padaže
Iš mėsos išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją 20--30 g sveriančiais kubeliais ir apkepinti įkaitintuose riebaluose. Kepti per kelis kartus. Kai į keptuvę pridedama daug mėsos, ji blogai apkepa, pasidaro beskonė, nes išsiskiria daug sulčių. Apkepusią mėsą apibarstyti druska, pipira..
Recepto vertinimas:
Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens -- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vais..
Recepto vertinimas:
Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir užplikomi puse verdančio pieno. Visą laiką maišant, užvirinama, o sutirštėjus atvėsinama. Žemuogės pertrinamos pro sietelį, praskiedžiamos virintu vandeniu ir sumaišomos su trynių mase. Baltymai išplakami su trupučiu miltinio cukraus, ..
Recepto vertinimas:
Virta mėsa supjaustoma gabaliukais, sudedama į ugniai atsparų indą, pabarstoma pipirais, jei reikia, druska, ir ant jos sudedami troškinti kopūstai (gali būti ir nerauginti, tik patroškinti su riebalais ir svogūnais), kepama vidutinio karštumo krosnyje ar orkaitėje apie 1/2 val. Pat..
Recepto vertinimas:
Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais. Ją pasūdyti, papipirinti. Baklažanus nuplauti, nupjauti viršų ir išskobti vidų. Į vidų prikemšame mėsos. Pomidorus, baklažanų vidų ir papriką smulkiai supjaustome. Dedame į indą, kuriame bus troškinami baklažanai. Sudedame baklažan..
Recepto vertinimas:
Džiovintus grybus nuplauti, užpilti stikline vandens ir pusvalandį pamirkyti. Mėsą supjaustyti griežinėliais ir apkepinti taukuose. Toje pat keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, o kai šie pagels, apibarstyti juos miltais ir kepinti, kol šie apskrus. Į keptuvę subert..
Recepto vertinimas:
Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius. Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipi..
Recepto vertinimas:
Rizotas su upėtakiu ir imbieru
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 45 ml aliejaus. Sudėkite upėtakio gabalėlius ir pakepinkite 3-4 min. Nukelkite nuo ugnies, upėtakio gabalėlius sudėkite į atskirą indą, taip pat supilkite ir aliejų, kuriame kepė. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį ..
Recepto vertinimas:
Rizotas su šafranu ir kalmarais
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite 1 laiškinį svogūnėlį, kol suminkštės (apie 3 min.). Sudėkite kalmarus, uždengę keptuvę dangčiu ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 30 min., kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, kalmarus išim..
Recepto vertinimas:
Nupjauname mėsos plėveles. Mėsą nuplauname, nusausiname ir, kol gaminsime marinatą, įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į puodą sudedame visus marinatui skirtus produktus, pakaitiname, kol užverda, ir atvėsiname. Ant mėsos užpilame pravėsusio marinato ir palieka..
Recepto vertinimas:
Ryžius nuplaukite ir užpilkite ½ l negazuoto mineralinio vandens. Palikite pastovėti 3 val. Migdolus užpilkite ½ l verdančio vandens, palikite šiek tiek pastovėti, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Ryžius ir vandenį, kuriame mirko, supilkite į plaktuvą, gerai sutrinkite ir supi..
Recepto vertinimas:
Afganiška paukštiena su ryžiais
Vištą arba laukinius paukščius iškepkite orkaitėje arba ant iešmo. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje pašildykite aliejų ir visą laiką maišant pakepinkite svogūnus. (Kepkite ant silpnos ugnies). Kai svogūnai bus gerai iškepę, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į..
Recepto vertinimas:
ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU SAULĖGRĄŽOMIS
Nuskabomi zali ziedinio kopusto lapai, patrumpinamas kotas ir plati galvute 20 minuciu panardinama i drungna vandeni, kad isplauktu galimi nesvarumai ir vabaliukai. Paskui kopustas uzpilamas svariu vandeniu ir 25 minutes verdamas ant mazos ugnies. Nupjaustomos tamszales poru lapu dalys ir sakneles, ..
Recepto vertinimas:
Siaudeliais supjaustyti virtus kalmarus. Juos pabarstyti druska, pipirais ir apvolioti miltuose. Apkepti svieste iki kol igaus grazia geltona spalva. Kalmarus perdeti i inda, kuriame troskinsite, o i keptuve deti pusgriezineliais supjaustytus svogunus ir juos kepti. Pakepintais svogunais uzpilti kal..
Recepto vertinimas:
Indeli kondensuoto pieno ideti i silta vandeni ir virti 20-30 min. Tuo metu i dubeni, kuriame butu patogu ismaisyti, sudeti sulauzytus, susmulkintus teslainius (1 teslaini i 6-8 dalis). Pakepinti zemes ir graikinius riesutus ir suberti ant sausainiu. Suberti kokoso drozles. Islydyti sviesta ir ten s..
Recepto vertinimas:
Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..
Recepto vertinimas:
Cukinijų kompotas su svarainiais
Cukinija nulupti, pasalinti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti kubeliais. Paruosta cukinija blansiruoti 80 C pasaldintame ir parugstintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis ir isimti seklas.Cukinijas ir svarainius sluoksniais deti i pasterizavimui paruostu..
Recepto vertinimas:
Indą, kuriame ruošiame kremą, įstatome į karštą vandenį. Inde išplakame trynius su cukrumi, po šaukštą supilame grietinėlę ir šokoladą. Išmaišome ir atšaldome. Torto formos dugną ir šonus išklojame sausainiais. Tuomet sluoksniais dedame kremą, džiovintus vaisius, sausainius. ..
Recepto vertinimas: