25 rezultatų ieškant "nupilti"

Pupelių sriuba

Pupeles 4-5 val mirkyti šaltame vandenyje, paskui vandenį nupilti. Virti pupeles vandenyje, kol suminkštės. Įpjaustyti morkų, petražolių, svogūno. Kai daržovės išvirs, galima įdėti truputį pomidorų tyrės arba įpilti pomidorų sulčių. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis

Pupas ar pupeles išmirkyti.Jei jos sausos, mirkyti 8 val., jei šviežios - 4 val.Nuo koncervuotų nuplauti aliejų arba pomidorų padažą.Pavirti ant silpnos ugnies.Nulupti ir supjaustyti kubeliais bulves.Į puodą sudėti pusiau išvirusias pupas, žalias bulves, supilti pieną.Jei iki tol vand..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas tanduri greituoju būdu

Vištos galūnėms nuimkite oda, poodinius riebalus bei kelis kartus įpjaukite (tik nepersistenkite, nes reikės dar ir ant iešmo maut). Dubenyje sumaišykite druska, pasta, česnaką, jogurtą ir citrinos sultis iki vientisos mases. Duokite šitą masę pauostyti namiškiams, kad jiems prasid..

Recepto vertinimas: 0

Braškių džemas

Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sul..

Recepto vertinimas: 0

Veršelio liežuvis su medumi

Išvirti liežuvį sūriame vandenyje. Nupilti vandenį ir įdėti liežuvį į puodą, supilti kitus produktus ir virti uždengtą ant mažos ugnies 45 minutes. Jeigu padažas nuvirs, įpilti truputi vandens. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blyneliai su kopūstais

Kopūstus smulkiai sukapoti ir savo sultyse troskinti 15 min. Atsaldyti, nupilti sulčių perteklių, sumaisyti su tarkiais. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti su aliejumi, suberti į tarkius, supilti isplaktus kiausinius, suberti prieskonius, ismaisyti. Jeigu tesla per skysta, įberti porą ..

Recepto vertinimas: 2

Apkepintų bulvių sriuba

Nuskustas bulves isvirti pasūdytame vandenyje, vandenį nupilti Į kitą puodą, bulves supjaustyti griežinėliais ir pakepinti su riebalais. Apkepintas užpilti nuoviru, sudėti pjaustytus pievagrybius, svogūną, juostelėmis pjaustytą kumpį, susmulkintas petražoles. Truputį pavirti, tada su..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių salotos su česnakais

Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, suberti į pasūdytą verdanti vandenį ir lėtai virti. Kai bulvės isverda (stengtis, kad nepervirtų), vandenį nupilti, o ant bulvių suberti smulkiai supjaustytus petražolių lapelius. Česnaką sukapoti, sumaisyti su druska, įlasinti citrinos sulčių,..

Recepto vertinimas: 0

Kukulienė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Virtos bulvės sumalamos mėsmale, įberiama druskos ir gerai išminkoma. Į vandenį supilamas pienas, užvirinama ir sudedami iš bulvių tešlos padaryti maži apvalūs kukuliai. Baigiant virti, pasūdomą. Kukulius galima išvirti va..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų salotos (Skirmantės) (foto)

Kopūstą susmulkinti į didelį indą, užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti 5 minutes. Nupilti vandenį ir dar kartą užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Perdėti kopūstus į indą su šaltu vandeniu ir leiskite pamirkti mažiausiai pusę valandos (laikiau šaldytuve). Supilt..

Recepto vertinimas: 0

Abrikosų pyragas (Redos)

1. Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti, sviestą arba margariną sudėti į dubenį, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir miltus. 2. Išmaišyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 minutes iki vientisos masės. 3. Skardą..

Recepto vertinimas: 3

Graikiškas pupelių – faršo apkepas (Ramunės)

paragines pupeles supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais, bulves – šiaudeliais, kartu su keliais lapeliais raudonėlio, čiobrelio, druska pavirti 15 min. Vandenį nupilti, daržoves nuvarvinti. Svogūnus, česnakus susmulkinti, kartu su faršu pakepinti aliejuje, paskaninti druska, pipirais, trup..

Recepto vertinimas: 5

Pikantiškas obuolių ir cinamono pyragas (Ramunės)

Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais. Keptuvėje ištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skys..

Recepto vertinimas: 5

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

MIDIJŲ UŽKEPĖLĖ SU ŠPINATAIS

Midijas gerai isplauti su sepeteliu, keiciant vandeni. Uzvirti vandeni ir i ji sudeti midijas, virti 5 minutes. Midijas isimti is puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuovyro i kita inda, jei yra smelio - saugoti, kad nepatektu. Nuovyra pasudyti, papipirinti, ideti safrano, ipilti acto ir grietines.Viska ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta duona su konservuotais kukurūzais

Smulkiais kubeliais supjaustyti duona,iskepti aliejuje. Nupilti nuo kukuruzu skysti. I inda sudeti iskeptus duonos gababaliukus, kukuruzus, druska, smulkiai supjaustyta cesnaka, majoneza ir viska ismaisyti. Tinka prie alaus. (Ramute)..

Recepto vertinimas: 4

AŠTRŪS MAKARONAI SU POMIDORŲ PADAŽU II

Isvirti pasta sudytame vandenyje, kol dar siek tiek kietesni, o ne sukrite i pirmine tesla. nupilti vandeni.Isvirti kiausinius.Supjaustyti pomidorus, kietai virtus kiausinius, sudeti i pasta.Ismaisyti su majonezu (2-3 saukstai).Siek tiek druskos ir pipiru.Kas megsta astriau, gali ipjaustyti siek tie..

Recepto vertinimas: 1

MIŠRAINĖ ,,DIPLOMATAS''

Nuo sprotu nupilti alieju ir zuvi susmulkinti. Zuvies gabaliukus sudeti sluoksniu i salotine. Morka isvirti ir sutarkuoti, sudeti ant zuvies. Ant virsaus sudeti smulkiai supjaustyta svoguna. Isvirtus ryzius sudeti ant svogunu. Kiausinius smulkiai supjaustyti, suberti ant ryziu, ant virsaus uzpilti m..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

Obuolių marmeladas

Obuolius nulupti, isimti seklalizdzius, supjaustyti skiltelemis, sudeti i puoda, apibarstyti cukrumi ir 24 vai. laikyti kambario temperaturoje. Susidariusias sultis nupilti ir virti, kol liks puse turio. I sultis sudeti paruostus obuolius ir maisant virti 20 min. Isvirusi marmelada sukresti i stikla..

Recepto vertinimas: 2

Obuolių sūris II

Nuplautus obuolius supjaustyti skiltelemis, isimti seklalizdzius, sudeti i emaliuota inda, uzberti cukrumi, sukresti ir palikti kambario temperaturoje 10-12 vai. Kita diena sultis nupilti ir 15 - 20 min. kaitinti, kad isgaruotu dalis vandens. Tuomet i verdanti skysti suberti obuolius ir virti ant si..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių sūris III

Obuolius su kieta zievele nulupti, isimti seklalizdzius, supjaustyti skiltelemis, uzberti cukrumi ir palikti kambario temperaturoje 12-24 vai. Kita diena sultis nupilti ir virti, kol liks puse ju kiekio. Penktadali obuoliu palikti, likusius sudeti i verdancias sultis ir virti ant silpnos ugnies kart..

Recepto vertinimas: 2

Rojaus obuoliukų uogienė II

Rojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskociu, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, uzpilti karstu vandeniu ir letai virti 5 min. Tuomet juos atvesinti saltu vandeniu.Is recepte nurodytu produktu isvirti sirupa, sudeti gvazdikelius. I karsta sirupa sudeti blansiruotus obuoliukus ir laikyti jame 9-10..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė III

Is vandens ir 300 g cukraus isvirti sirupa. Sirupa atvesinti iki 75-80 C ir uzpilti ant verdanciame vandenyje 7-8 min. blansiruotu obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti, suberti 300 g cukraus, uzvirti ir atausinti iki 80 C, uzpilti ant obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti trecia karta, sudeti likus..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nupilti