25 rezultatų ieškant "nupilti"

Pupelių sriuba

Pupeles 4-5 val mirkyti šaltame vandenyje, paskui vandenį nupilti. Virti pupeles vandenyje, kol suminkštės. Įpjaustyti morkų, petražolių, svogūno. Kai daržovės išvirs, galima įdėti truputį pomidorų tyrės arba įpilti pomidorų sulčių. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas su džiovintomis slyvomis

Kalakutą įtrinti cinamonu, druska ir pipirais. Džiovintas slyvas pavirti 10 minučių, vandenį nupilti, sudėti obuolius, džiūvėsėlius, supilti citrinų sultis, cukrų, cinamoną. Viską atsargiai sumaišyti. Kalakutą prikimšti įdaro, angą užsiūti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje..

Recepto vertinimas: 0

Trešinių ir avižinių dribsnių apkepas

Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kart..

Recepto vertinimas: 0

Manų kruopų apkepas su slyvomis

Pieną užvirinti, sudėti sviestą, įberti cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, supilti manų kruopas, pavirti maišant, kol sutirštės, nuimti nuo ugnies, sudėti ištrintą trynį ir įmaišyti išplaktus baltymus. Slyvas paruošti( išimti kauliukus, perpjauti pusiau. jei šaldytos- atitir..

Recepto vertinimas: 0

Braškių džemas

Gerai nuplautas braškes (galima jas maišyti su žemuogėmis) supilti į dubenį. Užpilti medumi ir palaikyti 3-4 valandas. Nupilti sirupą, jį iškošti ir virti, visą laiką maišant, ant didelės ugnies 10 minučių. Įdėti braškes ir virti dar kelias minutes. Galima įpilti serbentų sul..

Recepto vertinimas: 0

Veršelio liežuvis su medumi

Išvirti liežuvį sūriame vandenyje. Nupilti vandenį ir įdėti liežuvį į puodą, supilti kitus produktus ir virti uždengtą ant mažos ugnies 45 minutes. Jeigu padažas nuvirs, įpilti truputi vandens. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus..

Recepto vertinimas: 0

Kviečiukai (palotėliai)

Stiklinę kviečių iš vakaro užpilti vandeniu. Ryte vandenį nupilti, įpilti šviežio ir virti 0,5 val. Išvirti bulves. Nulupti ir kartu su virtais kviečiais permalti mėsmale. Sudėti iki putų išplaktus kiaušinius, pipirų , druskos, česnako. Viską gerai išmaišyti , formuo..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, paga..

Recepto vertinimas: 0

Kukulienė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Virtos bulvės sumalamos mėsmale, įberiama druskos ir gerai išminkoma. Į vandenį supilamas pienas, užvirinama ir sudedami iš bulvių tešlos padaryti maži apvalūs kukuliai. Baigiant virti, pasūdomą. Kukulius galima išvirti va..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su silke ir ryžiais

Išmirkytą silkę supjaustyti mažais gabaliukais. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, užpilti verdančiu vandeniu ir jame palaikyti 1-2 valandas. Vandenį nupilti, svogūnus atšaldyti. Ryžius, silkę, svogūnus, smulkiai supjaustytus kietus kiaušinius sumaišyti, užpilti majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "Juodukas"

Sviestą ištirpinti, ištrinti su cukrumi, supilti kakavą su vandeniu ir užvirti. Pusę stiklinės šios masės nupilti, o likusią - atšaldyti, supilti į dubenėlį. Suberti miltus, kepimo miltelius, įdėti trynius, bakalie, likusią masę. Viską išmaišyti, supilti konjaką, išplaktus b..

Recepto vertinimas: 0

Paprikos salotos

Svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti, nupilti verdančiu vandeniu. Nusunktą papriką supjaustyti juostelėmis. Kietai virtus kiaušinius ir agurkus supjaustyti kubeliais. Sūrį sutarkuoti. Visus produktus atsargiai išmaišyti, pabarstyti druska, pipirais, išmaišyti su majonezu. ..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas obuolių ir cinamono pyragas (Ramunės)

Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais. Keptuvėje ištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skys..

Recepto vertinimas: 5

Kalmarų salotos su graikiniais riešutais

Kalmarus išvalyti, nuplauti ir išvirti. Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir 5 min. brinkinti. Vandenį nupilti ir razinas apdžiovinti. Kalmarus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su razinomis ir majonezu. Viską sudėti į plačią salotinę ir viršų apiberti susmulkintais graikiniais rieš..

Recepto vertinimas: 0

Midijų užkepėlė su špinatais

Midijas gerai išplauti su šepeteliu, keičiant vandenį. Užvirti vandenį ir į jį sudėti midijas, virti 5 minutes. Midijas išimti iš puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuoviro į kitą indą, jei yra smėlio - saugoti, kad nepatektų. Nuovirą pasūdyti, papipirinti, įdėti šafrano, įpilti ..

Recepto vertinimas: 0

Gaiviosios salotos (Jūratės)

Agurką, papriką susmulkinti. Citriną nulupti, supjaustyti griežinėliais ir juos susmulkinti. Nupilti sultis, susidariusias smulkinant citriną. Supjaustyti krapus. Viską sumaišyti su biria varške ir natūr. jogurtu. Šios salotos labai tinka atsigaivinti karštą dieną ar tiems, kuriems n..

Recepto vertinimas: 5

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

MIŠRAINĖ ,,DIPLOMATAS''

Nuo sprotu nupilti alieju ir zuvi susmulkinti. Zuvies gabaliukus sudeti sluoksniu i salotine. Morka isvirti ir sutarkuoti, sudeti ant zuvies. Ant virsaus sudeti smulkiai supjaustyta svoguna. Isvirtus ryzius sudeti ant svogunu. Kiausinius smulkiai supjaustyti, suberti ant ryziu, ant virsaus uzpilti m..

Recepto vertinimas: 0

SALOTOS "VASAROS PRISIMINIMAS"

Makaronus uzpilti verdanciu pasudytu vandeniu ir palaikyti 3 min. Po to vandeni nupilti, makaronus atvesinti ir supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir nuimti odele, supjaustyti skyltelemis. Susmulkinti cesnaka. Visus produktus ismaisyti su isimtu is konservu dezutes tunu. Pasudyti ir papipirinti. T..

Recepto vertinimas: 0

KALMARŲ SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Kalmarus isvalyti, nuplauti ir isvirti. Razinas uzpilti verdanciu vandeniu ir 5 min. brinkinti. Vandeni nupilti ir razinas apdziovinti. Kalmarus smulkiai supjaustyti, sumaisyti su razinomis ir majonezu. Viska sudeti i placia salotine ir virsu apiberti susmulkintais graikiniais riesutais...

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

Rojaus obuoliukų uogienė II

Rojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskociu, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, uzpilti karstu vandeniu ir letai virti 5 min. Tuomet juos atvesinti saltu vandeniu.Is recepte nurodytu produktu isvirti sirupa, sudeti gvazdikelius. I karsta sirupa sudeti blansiruotus obuoliukus ir laikyti jame 9-10..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė III

Is vandens ir 300 g cukraus isvirti sirupa. Sirupa atvesinti iki 75-80 C ir uzpilti ant verdanciame vandenyje 7-8 min. blansiruotu obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti, suberti 300 g cukraus, uzvirti ir atausinti iki 80 C, uzpilti ant obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti trecia karta, sudeti likus..

Recepto vertinimas: 0

AVIEČIŲ UOGIENĖ

Uogas sudeti i emaliuota puoda, berti 800 g cukraus ir laikyti vesioje vietoje apie 8 val. Susidariusias sultis nupilti ir jose kaitinant istirpinti likusi cukru. Sirupa atvesinti, i ji supilti uogas ir letai virti, kol uogiene sutirstes. Karsta uogiene supilstyti i stiklainiukus ir uzbaryti...

Recepto vertinimas: 3

Rugpjūčio receptas (agurkų marinavimo būdas)

Agurkus ir prieskoninius lapus sudėti į stiklainį ir užpilti karštu vandeniu. Po 3 - 4 minučių vandenį nupilti. Į stiklainį sudėti druską, cukru, citrinos rugštelę, prieskonius ir užpilti verdančiu vandeniu (galima ir tuo pačiu). Sandariai uždaryti. Stiklainį uždengti ..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: nupilti