25 rezultatų ieškant "nuplauti"

Karšis su bulvių koše

Bulves nuskusti ir išvirti. Sugrūsti ir išmaišyti su pienu bei sviestu. Pakaitinti ant silpnos ugnies, įberti krapų, pasūdyti ir išmaišyti. Salotas nuplauti, nuvarvinti ir stambiai suplėšyti. Likusius krapus sukapoti. Žuvies gabaliukus nuplauti ir gerai nusausinti. Žuvį iškepti aliej..

Recepto vertinimas: 0

Marinuota lašiša

Agurką nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į dubenį, apibarstyti druska ir palikti valandai. Krapus susmulkinti. Lašišą nuplauti ir nusausinti. Apibarstyti puse krapų, pipirais, druska. Agurkus nuplauti ir išdėlioti ant popierinio rankšluosčio. Vyno actą, alyvuogių..

Recepto vertinimas: 0

Doradų apkepėlė

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Raudonėlį nuplauti ir išskirstyti šakelėmis. Kepimo indą ištrinti šaukštu sviesto. Žuvies filė nuplauti ir nusausinti. Apšlakstyti citrinų sultimis, įtrinti druska, pabarstyti pipirais. Sūrį supjaustyti riekelėmis. Šaukštą svies..

Recepto vertinimas: 0

Folijoje keptos kefalės

Apelsinus nuplauti, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti griežinėliais. Krapus nuplauti, nuskabyti šakeles. Žuvis išdarinėti, nuplauti, gerai nusausinti. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Iš folijos išpjauti keturis gabalus. Kiekvieną žuvį dėti ant folijos, apšlakstyti apelsinų sulti..

Recepto vertinimas: 3

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Troškinta kalakutiena

Kalakutieną nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais ir apibarstyti druska bei pipirais. Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti skiltelėmis. Pomidorus nuplauti, nuplikyti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Paprikas nuplauti, nusausinti ir, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus ..

Recepto vertinimas: 4

Sultinys su makaronais

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 11/21 šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas. Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1/2 l valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia n..

Recepto vertinimas: 0

Ryžiai su slyvomis

Slyvas nuplauti, džiovintas 30 min pamirkyti virintame vandenyje, paskui išvirti nedideliame kiekyje su 1-2 šaukštais cukraus ir nukošti. Ryžius nuplauti, užpilti pienu ir vandeniu (1,5 stiklinės), sudėti sviestą, pasūdyti ir virti 20 min. Tada suberti 2 šaukštus cukraus, pusę vanilin..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas troškinys „Juliene“

Bulves, morką supjaustyti kaip makaronus ir pakepinti ant sviesto. Jautieną nuplauti, sumalti. Sudėjus į molinį indą įmaišyti 3 kiaušinio baltymus ir 2 stiklinės vandens. Mišinį užvirinti ir nukošti per sietelį. Gautą sultinį užpilti ant morkų ir bulvių ir troškinti. Apie 30 mi..

Recepto vertinimas: 0

Pusrytinė ryžių košė

Ryžius nuplauti šaltu vandeniu ir suberti į neribotą kiekį verdančio vandens, užvirti ir nuplauti per koštuvą. Kol nuvarvės ryžiai, užkaisti 9 stiklines vandens (pieno) ir iš karto suberti ryžius. Verdant dažnai maišyti, kad neprisviltų. Nukėlus nuo ugnies uždengti ir palaikyti k..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos drebučiai

Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nug..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė su silke

Silkes nulupti, nuplauti, išimti kaulus ir supjaustyti gabaliukais. Razinas nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir išbrinkinti. Svogūnus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pakepinti su aliejumi ir atvėsinti. Tada sudėti razinas, kapotus riešutus, silkę ir viską išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Svajonė" (Gintarės S.)

Papriką švariai nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Pomidorus taip pat nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Porą nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Suberti konservuotus žirnelius. Agurką nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Kiniškas salotas pjaustyti taip pat grie..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti kiaulės inkstai su citrina (Ramunės)

Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti. Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę. Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti ..

Recepto vertinimas: 2

Bulvių traškučiai su tunų pagardais

Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis, kurias bent pusvalandį (o galima ir visą naktį) pamirkyti šaltame vandenyje. Vandenį reikėtų vis keisti, kad bulvės prarastų krakmolą ir skrudinant taptų traškios. Išimtas iš vandens bulves nuvarvinti, nusausint..

Recepto vertinimas: 0

Braškių tortas su kukurūzų dribsniais

Pusę braškių nuplauti, nuvalyti ir pertrinti su 120 g cukraus. Želatiną išbrinkinti, nusunkti ir ištirpinti. Ją išmaišyti su 2 šaukštais braškių tyrės. Paskui sumaišyti su vyšnių likeriu ir viską supilti į braškių tyrę. Maišikliu įmaišyti iki standžios konsistencijos iš..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su pievagrybiais

Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti verdančiu sultiniu, įdėti lauro lapą, kvapiųjų pipirų ir virti 10 min. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Ištirpinti sviestą keptuvėje ir pakepinti smulkintą svogūną. Tada sudėti grybus ir kepti da..

Recepto vertinimas: 0

Paprikose marinuoti agurkai (Renatos)

Paprikas nuplauti, nupjauti dalį su kotu ir išimti sėklas. Agurkus nuplauti, po vieną įkišti į papriką ir dėti į paruoštą stiklainį. Į tarpus pridėti skustų šviežių morkų. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo metu paruošti marinatą iš nurodytų ingredientų. Nupilti vandenį i..

Recepto vertinimas: 0

VENGRIŠKA ANTIENA

Cesnaka susmulkinti. Paprika nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti siaudeliais. Pomidorus nuplikyti ir aplupti zievele, supjaustyti skiltelemis, isimti seklas. mesa nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Svoguna smulkiai supjaustyti ir pakepinti su 1 saukstu sviesto. I sviesta sudeti mesa, pakepinti nu..

Recepto vertinimas: 0

MIŠRAINĖ SU SILKE

Silkes nulupti, nuplauti, isimti kaulus ir supjaustyti gabaliukais. Razinas nuplauti, uzpilti verdanciu vandeniu ir isbrinkinti. Svogunus nulupti, supjaustyti griezineliais, pakepinti su aliejumi ir atvesinti. Tada sudeti razinas, kapotus riesutus, silke ir viska ismaisyti...

Recepto vertinimas: 1

INDIŠKAS DARŽOVIŲ PADAŽAS

Pomidora nuplikyti, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Paprika, pasalinus seklas, supjaustyti juostelemis. Svoguna nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pora nuvalyti, perpjauti pusiau, gerai nuplauti ir supjaustyti plonais griezineliais. Morka su salieru nulupti, nuplauti ir sutarkuoti. Ziedinius kopust..

Recepto vertinimas: 4

OBUOLIŲ IR AVIEČIŲ DŽEMAS

Avietes nuplauti, nuvarvinti ir pertrinti per sieteli. Obuolius nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti gabaleliais. Obuoliu gabalelius troskinti mazame kiekyje vandens, kol obuoliai issileis. Pertrinti per sieteli. Obuoliu mase sumaisyti su avieciu mase, supilti cukru ir virti apie 30 min. Supilstyt..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapni..

Recepto vertinimas: 3

UOGŲ PONIA

Paruosti uzpila: majoneza ismaisyti su jogurtu, citrinos sultimis, paskaninti druska ir pipirais.Persika nuplauti, isimti kaula, nulupti odele ir supjaustyti kubeliais. Uogas nuplauti ir nuvarvinti. Obuoli nuplauti isvalyti seklalyzdzius ir supjaustyti kubeliais. Svogūunąa taip pat supjaustyti kub..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES KOTLETAI SU PAPRIKŲ PADAŽU

Zuvies file nuplauti, nusausinti, apslaksttyti citrinos sultimis, pabarstyti zuvies prieskoniais ir palikti 1 val. pastoveti. Tada isvirti ant garu arba mazame kiekyje vandens.Krapus ir svoguna smulkiai supjaustyti ir isminkyti kartu su zuvimi.Bandele uzmirkyti piene ir pries dedant i zuvies mase ge..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nuplauti