25 rezultatų ieškant "pienas"

Ryžių košė pusryčiams

Ryžius gerai išplaukite šaltu vandeniu, dėkite į verdantį vandenį. Užvirinę vieną kartą, nusunkite per koštuvą ir perpilkite šaltu vandeniu. Kai vanduo nuvarvės, ryžius dėkite į 6 stiklines karšto, bet neverdančio vandens arba pieno. Virdami dažnai maišykite, kad neprisviltų...

Recepto vertinimas: 2

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Žemuoginis pienas

Pieną , žemuoges ir šaukštelį medaus sudėti į plaktuvą . Kruopščiai viską suplakite. Paragaukite ir pridėkite daugiau medaus, jei jūs norite, kad jūsų žemuoginis pienas būtų saldesnis..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Išmirkytus grybus išvirti. Nuovirą supilti į mėsos sultinį. Raugintus kopūstus troškinti, užpylus stikline vandens ir įdėjus šaukštą riebalų. Baigiant troškinti, į kopūstus sudėti riebaluose su miltais pakepintus svogūnus, grybus, tarkuotas morkas, petražolę. Sudėti prieskon..

Recepto vertinimas: 4

Šaltas pienas su medumi

Ištirpinti medų truputi pašildytame piene. Atvėsinti, išplakti mikseriu arba plaktuvu. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu : http://medus.skanaus :) ..

Recepto vertinimas: 0

Piene virtas karpis

Išvalytas, nuplautas ir nusausintas karpis supjaustomas vienodo dydžio gabalais. Kiekvienas jų ištrinamas druska su kmynais bei kvapiaisiais pipirais ir 2- 3 valandas paliekamas šaltoje vietoje. Vėliau karpio gabalai nuplaunami šaltu vandeniu ir dedami į negilų emaliuotą puodą, kurio dug..

Recepto vertinimas: 0

Silkės mielinėje tešloje

Miltai, margarinas, druska išminkomi, pienas išplakamas su mielėmis, supilami miltai, užmaišoma tešla ir paliekama 1 valandai šiltai, kad pakiltų. Silkėms išimami kaulai. Lašiniai ir salierai smulkiai supjaustomi ir pakepinami, kol salierai suminkštėja. Į silkių vidų įdedama laš..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių košė su svogūnais

Nuskustos bulvės ir svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..

Recepto vertinimas: 0

Pusmarškonė košė

Bulvės nuskutamos, supjaustomos į 3—4 dalis ir verdamos. Išvirusios nusunkiamos ir sugrūdamos, supilamas pienas, suberiami miltai (geriau ruginiai) ir maišant dar pavirinama, pasūdomą. Lašinukai smulkiai supjaustomi, paspirginami, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, supilama griet..

Recepto vertinimas: 0

Sūris su kmynais

Rūgęs pienas supilamas į puodą, suberiami nuplikyti kmynai, pamaišoma ir šildoma ant silpnos ugnies (iki 35—40°C temperatūros). Varškė esti sultingesnė, skanesnė, kai pienas šildomas ilgiau žemesnėje temperatūroje. Kai pieną sutraukia, varškė supilama į drobinį sūrmaišį, ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė, virta garuose

Kiaušiniai išplakami su druska ir krakmolu, supilamas pienas ir išmaišoma. Emaliuotas dubuo storai ištepamas sviestu, supilami išplakti kiaušiniai, dedama ant puodo su verdančiu vandeniu ir sandariai uždengiama. Verdant nemaišoma. Taip kiaušinienę verda dzūkai. ..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušinienė su šonine ir sūriu

Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, sūris, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Šoninė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir keptuvėje pakepinama. Ant pakepintos šoninės užpilama kiaušinių tešla ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Iškepusi kiaušinienė supjaustoma,..

Recepto vertinimas: 4

Dzūkiškas grikinis pyragas

Kiaušiniai ir pienas išplakami. Sviestas ištrinamas atskirai, į jį po truputį pilamas pienas su kiaušiniais, beriami miltai, sudedamos su cukrumi patrintos mielės ir plakama, kol pasidaro puri masė. Tada dedama į riebalais išteptą skardą, pastatoma šiltai, kad pakiltų, ir kepama 50..

Recepto vertinimas: 0

Duoninis tortas

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmol..

Recepto vertinimas: 0

Biržietiškas vaflinis tortas

Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis beriamas cukrus, pilamas kondensuotas pienas, dedama kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir rūgštis. Toliau šaukštais dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė — kremas. Vafliai pertepami kremu ir stipriai pas..

Recepto vertinimas: 2

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Lazanija su jautienos ragu

Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sud..

Recepto vertinimas: 0

Lietiniai blynai su aguonomis

Du kiaušiniai išplakami, supilamas pienas, grietinė, suberiamos aguonos ir dedame miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastiems lietiniams. Iš tešlos iškepame lietinius blynus ir paliekame truputi ataušti. Tuo metu išplakame likusi kiaušinį. Ataušusius lietinius susukame vamzdeliu,..

Recepto vertinimas: 5

Aguonų pienas

Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalomos mėsmale smulkiais peiliu kais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurū..

Recepto vertinimas: 0

Varškės ir grietinėlės tortas

Miltus persijoti ant lentos ir viduryje padaryti įdubimą. Įdubimo kraštuose išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą, ant viršaus užberti cukrų. Į įdubimą įdėti trynį, įberti druską bei citrinos žievelę. Pradedant nuo išorės, suminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti r..

Recepto vertinimas: 0

Vokiška alaus sriuba (Biersuppe)

Miltus atskieskite trupučiu šalto vandens, įpilkite maždaug 75 g cukraus. Pieną su cinamonu (2 cm gabaliuką) pašildykite puode; kai pienas užvirs, į jį supilkite pasaldintą košę vis maišant ir kaitinant 5-6 minutes, kad masė sutirštėtų. Tada supilkite alų ir likusį cukrų. Neu..

Recepto vertinimas: 0

PIENO KISIELIAUS DESERTAS

Piena supilti i kaistuva ar puoda ir kaitinti kol uzvirs. Iki pienas uzvirs galite pasiruosti kitus deserto ingridientus. Sauksta krakmolo istirpinti stiklineje vandens. Nulupti obuolius, supjaustyti ketvirciais, isimti seklas. Obuoliu skilteles sudeti i desertines taureles ar gilesnes leksteles. Je..

Recepto vertinimas: 0

TORTAS PAUKŠČIŲ PIENAS

Zelatina uzpilti vandeniu ir brinkinti 40 min, idejus 250 g cukraus. Baltymus atsaldyti ir isplakti iki standziu putu. Plakant berti po 1 arbatini sauksteli visa likusi cukru. Po to supilti citrinos sultis, spanguoles, atsargiai maisyti ir tada pilti dar silta ( taciau ne karsta ) zelatina. Viska su..

Recepto vertinimas: 5

NEALKOHOLINIS PIENO KOKTEILIS

Pienas atsaldomas.Viskas sumaisoma, ypac gerai suplakama...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pienas