25 rezultatų ieškant "pusiau"

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos

Nuplaukite apelsinus . Padalinkite pusiau ir supjaustykite griežinėliais arba mažais gabaliukais . Nuplaukite obuolius ir kriaušes . Išimkite sėklas ir supjaustykite vaisius mažais gabalėliais . Nulupkite ir išilgai pusiau perpjaukite bananus . Supjaustykite griežinėliais . St..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių šerbetas su kalvadosu

1. Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 2 dl vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles. 2. Į li..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIAI IR ŠALTALANKIAI, TRINTI SU CUKRUMI

Saldžiarūgščius obuolius nuplauti, perpjauti pusiau, užpilti vandeniu (stiklinė - 1 kg. vaisių) ir 8-15min. pavirti. Karštus pertrinti per sietelį su šaltalankiais ir sumaišyti su cukrumi. Masę pamaišant 10-15min. virti ant lėtos ugnies. Pusiau ataušusią sukrėsti į stiklainius. ..

Recepto vertinimas: 1

Vištienos salotos ananase

Ananasus perpjauname pusiau ir išskobiame. Išskobtą masę supjaustome kubeliais. Dideliame inde išplakame grietinę su cukrumi. Sudedame kubeliais supjaustytą vištieną, riekelėmis supjaustytus nuluptus bananus, supjaustytus kubeliais salierų kotus, ananasų gabaliukus, mandarinų ski..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškos obuolių salotos

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius. Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti. Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min. palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėt..

Recepto vertinimas: 0

Pica “Siciliana”

Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "Diena ir naktis"

Užmaišyti tešlą ir ją padalinti pusiau. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Iškepti vieną tešlos dalį. Į likusią tešlą įdėti 2 šaukštus kakavos, gerai išmaišyti ir iškepti. Abi dalis perpjauti pusiau ir pertepti kremu. Glajų virti ant silpnos ugnies,..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai žalumynų drebučiuose

Kiaušinius išvirti pusiau minkštai, nulupti, perpjauti per pusę. Morkas ir salierus 3-4 min. apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, leisti apdžiūti. Sultinį su svogūnu, gvazdikėliu, druska ir pipirais pavirinti maždaug 10-15 min, ant silpnos ugnies. Supilti į jį šaltame vandenyje i..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su keptomis jūros gėrybėmis

Pamerkite moliuskus ir midijas į atskirus indus su šaltu vandeniu 1 valandai. Nusausinkite ir padėkite į šalį. Pašalinkite taškuotą kalmarų odelę ir supjaustykite juos mažais gabalėliais, čiulptuvus perpjaukite pusiau. Nuo pomidorų nukoškite skysčio perteklių ir plonai juos supja..

Recepto vertinimas: 0

Baltojo šokolado sausainukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant didelės skardos išdėliokite lazdynų riešutus. Paskrudinkite, kol gražiai pagels, 7-10 minučių. Perkelkite į maisto smulkintuvą kartu su 50 g cukraus ir labai smulkiai sumalkite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 190°C. Paruoškite tris ke..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai pyragaičiai su pekano riešutais

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 20 cm kvadratinę skardą. Vidutinio dydžio dubenyje suberkite miltus ir druskos. Ištirpinkite pusiau saldų šokoladą ir sviestą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Perkelkite į vidutinio dydžio dubenį ir atvėsinki..

Recepto vertinimas: 0

Braškės šokolade

Užvirinkite grietinėlę didelėje keptuvėje ant mažos ugnies. Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite sviestą ir šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa ir puri. Pamerkite braškes į šokoladą, taip, kad jos pusiau pasidengtų. Sudėkite ant vaškuoto popieriaus lakš..

Recepto vertinimas: 5

Šokoladinis Bavarijos kremas

Užvirinkite pieną mažoje keptuvėje ant mažos ugnies. Suplakite cukrų ir kiaušinius vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos ir tirštos masės. Iš lėto supilkite pieną į kiaušininį mišinį nuolat pamaišydami. Vėl supilkite į keptuvę ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies prieš pa..

Recepto vertinimas: 4

Kepenėlių ir persikų šašlykai (Ramunės)

Kepenėles išvalykite, obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklalizdžius, persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kaulelius. Ant iešmų kepenėles verkite paeiliui su obuolių ir persikų skiltelėmis, ištepkite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Iškepusias kepenėles pas..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotų porų salotos

Nupjaukite porams šaknis ir višūnes. Perpjaukite išilgai pusiau, tik nepjaukite prie šaknies pagrindo. Kruopščiai nuplaukite. Padalykite į du pundelius; suriškite juos abiejuose galuose. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ant mažos ugnies 15-25 minutes. Kai porai bus minkšti..

Recepto vertinimas: 0

Aštrios meliono salotos

Didįjį melioną perpjaukite išilgai pusiau. Išskobkite sėklas ir išmeskite. Kiekvieną puselę supjaustykite į tris pailgas skiltis. Nupjaukite minkštimą nuo žievės ir supjaustykite 2,5 cm gabalėliais, nesuardydami skilties formos. Gabalėlius pastūmėkite į šalis, kad atrodytų įd..

Recepto vertinimas: 0

Valdorfo vištienos salotos

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, s..

Recepto vertinimas: 0

Atogrąžinės salotos su vištiena

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Suriškite į ryšelį petražoles, čiobrelius ir lauro lapą. Pripilkite platų puodą vandens. Sudėkite į jį pipirus, daržoves ir prieskonių mišinį. Užvirinkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

GRILYJE KEPTI VĖRINUKAI

Aviena supjaustyti kubeliais. Svogunus nuvalyti ir perpjauti pusiau. Pomidorus nuplauti ir perpjauti pusiau. Ant iesmo paeiliui deti mesa, svoguna, pomidora, salavijo lapa,... Pasudyti, papipirinti ir aptepti aliejumi. Desreles supjaustyti 2 cm storio griezineliais. Paprika nuplauti, isimti sekla..

Recepto vertinimas: 0

FOLIJOJE KEPTI VAISIAI

Grietinele isplakti su 2 saukstais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi.Kriauses nulupti, perpjauti pusiau su visu koteliu, isskobti seklalizdzius.Obuolius nulupti ir supjaus-tyti kubeliais.Slyvas perpjauti pusiau ir isimti kauliukus.Aliuminio folija sukarpyti dideliais kvadra-tais.Kiekvieno vidine..

Recepto vertinimas: 0

MOCHA

Piena pasildyti, sudeti cukru, vanilini cukru ir kakava, ismaisyti ir laikyti ant mazos ugnies kol pasidarys sirupas. Kava uzplikoma 250ml verdancio vandens. Kakavos sirupa padaliname pusiau ir supilame i dvi stiklines, po to ispilstome padalinta pusiau kava ir papuosiame plakta grietinele...

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raugintais kopūstais

Mesa supjaustome gabaleliais ir apkepame keptuveje su aliejumi, pabarstome prieskoniais. Kai mesa apkepa, sudedame raugintus kopustus (jei labai rugstus, nuplauname) ir pamazu kepame, kol kopustai bus pusiau minksti. Tada viska sudedame i puoda, ipilame grietinele, 1 stikline vandens, sudedame pusia..

Recepto vertinimas: 4

Sumuštiniai su kepenų paštetu

Svogunelius perpjaukite pusiau. Duonos riekutes aptepkite kepenu pastetu ir perpjaukite pusiau, - gausite trikampius sumustinius. Puoskite konservuotu svoguneliu puselemis ir zalumynais...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pusiau