23 rezultatų ieškant "skanu"

Risoto su jūros gerybėmis

I sultini sudedame dziovintas be kauliuku slyvas, smulkintus riesutus, smulkinta duonos pluta. Miltus pakepiname riebaluose ir supilame i padaza. Suberiame druska, paprikos miltelius. Viska uzviriname, pertriname per sieta...

Recepto vertinimas: 3

Veršiuko šlaunies kepsnys

1. Ismirkyti ir istirpinti zelatina 1/4 stkl. ananasu sultyse. Uzvirti likusias sultis. Vos, vos suplakti kiausinio trynius su cukrumi. Sultis pamazu pilti ant kiausiniu mases ir ant mazos ugnies pastoviai maisant virti kol mase dengs saukstelio kuprele, o perbraukus pirstu linija laikysis nepajudej..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos troškinys su daržovėmis

Uzvirkite vandeni su druska, cukrumi ir krapais. Sudekite krevetes ir virkite apie 10 min...

Recepto vertinimas: 4

Virtų bulvių kotletai

Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Įberiame krakmolą, įmušame kiaušinius, paskaniname prieskoniais ir gerai išminkome. Iš šios masės suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sūrio, sumaišyto su kiaušiniu bei petražol..

Recepto vertinimas: 4

Varškės užpylas

Varškę ištriname su pienu iki vientisos masės, turėtų būti grietinės tirštumo. Smulkiai sukapojame česnaką, krapus. Sudedame į varškės masę , įbėriame druskos pagal skonį ir išmaišome. Skanu valgyti su karštomis virtomis bulvėmis, bulviniais blynais bei bulvėmis "s..

Recepto vertinimas: 0

Baravykai grietinėje

Baravykus apvalyti ir apvirti. Į keptuvę įpilti 1 stiklinę grietinės, sudėti nusausintus baravykus, grieižinėliais supjaustyti svogūnus, druską, viską uždengti ir troškinti 5-10 min. Patiekiant užbarstyti krapų ar petražolių susmulkintų lapelių. Skanu valgyti su ..

Recepto vertinimas: 0

Karpis keptas folijoje

Karpį išvalome, nupjauname galvą. Ištriname prieskoniais, česnakais , pabarstome pipirais, drudska. Paliekame valandai marinuotis. Po valandos apšlakstome alyvų aliejumi ir įvyniojame į foliją ir kepame apie 1 val. karštoje orkaitėje (180C). Likus 10 min iki kepimo pabaigos, ..

Recepto vertinimas: 5

Kuskusas su daržovėmis

Išverdame kuskusą , paprastai ant dežutės būna nurodyta, kaip virti. Tuo metu apkepame keptuvėje smulkiai supjaustytas daržoves įkaitintame aliejuje. Kai daržovės apkepa suberiame išvirtą kuskusą , suberiame česnaką, baziliką, druską , pipirus ir gerai išmaišome. Dar kelias ..

Recepto vertinimas: 4

Kepti skrandukai

Nuo skranduku nupjaustyti taukus ir nesvarumus, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 15-20 min. Nupilti nešvarų vandenį, užpilti nauju, įdėti lapelių, svogūnų, pipirų, druskos pagal skonį (galima dar sultinio kubelį) ir virti apie valandą (galima ir mažiau, bet kuo ilgiau verdi, t..

Recepto vertinimas: 4

MARINUOTOS CUKINIJOS

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam minkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes j..

Recepto vertinimas: 3

Įdaryti baklažanai

morkos su svogunais apkepinamos svieste, įdedama pagal skonį druskos. baklazanus (juos nuskutu, tuomet valgant nereikia lupti škūrelės) perpjaunam išilgai, išskuobiam minkštimą, sudedam kepintas morkas su svogūnais. Baklažanus sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame orkaitėje a..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos apkepas

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, s..

Recepto vertinimas: 5

Menkė užkepta sūriu (Vitalijos)

Bulves verdame su lupenomis. Jas nulupę supjaustome apie 0,5 cm griežinėliais. Žuvį pjaustome apie 7 cm gabalėliais. Pavoliojame miltuose ir iškepame. Sūrį sutarkuojame. Gilų kepimo indą (stiklinį, špižinį, molinį) ištepame riebalais (sviestu arba margarinu). Išklojame visomis bu..

Recepto vertinimas: 2

Silkė su graikiniais riešutais (Rasos)

Razinas ir džiovintus obuolius išmirkyti. Nusausintus obuolius pasmulkinti ir pakepti svieste. Netrukus berti kubeliais supjaustytus svogūnus, o jiems apkepus ir razinas. Dėt pagal skonį cukraus, pipirų bei kečupo. Ataušinti. Graikinius riešutus paskrudinti atskirai švarioje keptuvėje. ..

Recepto vertinimas: 4

Varškės ir silkės blyneliai (Ramunės)

Silkę, svogūną supjaustom kubeliais, suberiam į dubenį. Sudedam varškę, 3-4 šaukštus majonezo, įmušam kiaušinį, pridedam prieskonių ir gerai išmaišom. Tešla turi būti tiršta, kaip naminė grietinė. Kepame keptuvėje. Valgom su daržovėmis, galima su majonezo-krienų padažiuku..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorinė sriuba (Karinos)

Sutraiškyti visus pomidorus (ir iš skardinių, ir nuplikytus). Užkaitus puodą supilti pomodorų masę, įpilti sulčių tiek, kad gerokai apsemtų masę. Viską užvirinti. Pakepinti česnaką su svogūnu, ant galo užberti truputėlį miltų. Suberti į puodą. Suberti prieskonius, sutraišky..

Recepto vertinimas: 5

Marinuotos cukinijos (Ramunės)

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. ..

Recepto vertinimas: 2

AVIŽINIS SKANUMĖLIS

Dribsnius uzpilti pasudytu verdanciu vandeniu, nukosti ir isvirti piene. Maisant sudeti prieskonius, sviesta, kiausini, isplakta su cukrumi. Riesutus susmulkinti. Sudeti i salotines ir papuosti riesutais ar uogomis. Skanu ir saltas, nors nespeja atsalti...

Recepto vertinimas: 0

Citrina su sūriu

Citrina nuplauname, supjaustome griezineliais. Ant kiekvieno griezinelio beriame siek tiek cukraus ir dedame tarkuota suri ir formuojame piramide. Paliekame 15 min., kad cukrus istirptu, isigertu i cirtinos sultis, ir suri. Skanu prie arbatos. (Lina)..

Recepto vertinimas: 0

Duona su rūkytu kumpiu

Is kiaulienos kumpio isimame kaula. Mesa per nakti pamerkiame i isrugas, actu parugstinta vandeni arba obuoliu sultis. Po to nusausiname ir pabarstome kmynais. Ant lizes dedame duonos tesla, i viduri - mesa ir formuojame duonos kepala. Kepame apie 2 vai. Isimame is krosnies, duoneles pluta patepame ..

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių blynai kitaip

Is idarui skirtu produktu uzmaisyti farsa ir apkepti mazus kotletukus.Is teslai skirtu produktu uzminkyti tesla. Formuoti kaip zemaiciu blynus i vidu deti apkeptus kotletelius.Kepti orkaiteje arba keptuveje. Skanu su grietine. Skanaus! (N.)..

Recepto vertinimas: 0

RAFAELLO

Varske gerai pertrinti arba permalti mesmale, ismaisyti su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Mase turi buti tokio tirstumo, kad galima butu suvolioti kamuolelius. I siuos kamuolelius galima ispausti po migdolo riesuta ar razina (nuplikyta), bet skanu ir be ju. Tada formuoti dailius kamuolelius..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių salotos

Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais, agurkelius - panasaus dydzio griezineliais, kiausinius sukapoti. Viska sumaisyti su majonezu, keliais sauktais garstyciu ir prieskoniais. Palaikyti maziausiai valanda, kad bulves prisigertu padazo. Tai puikus garnyras prie mesos ir zuvies. Skanu valgyti ir k..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: skanu