25 rezultatų ieškant "skonis"

Tortas " Napoleonas"

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilg..

Recepto vertinimas: 3

Varškės apkepėlis vasarai

Kruopas uzpilkite grietinele ir palaikykite 15 minuciu, kol isbrinks. Kiausinius isplakite su cukrumi. Apkepas bus puresnis, jei kiausiniu trynius atskirai istrinsite su cukrumi iki baltumo, o baltymus isplaksite elektriniu plaktuvu iki standziu putu (bet cia nebutina). I kiausiniu plakini sudekite..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai blynai su žuvimi

Pirmiausia pasiruošiu žuvį: file pjaustau į 2-3 gabaliukus, apibarstau prieskoniai, pasūdau. Tada sutarkuoju bulves kaip tarkiniams blynams, per smulkią tarką. Į tarkius mušu kiaušinuką, dedu prieskonius, kepinto svogūno. Žodžiu, paruošiu tarkę kaip bulviniams blynams Tada į įkaiti..

Recepto vertinimas: 2

Karšti sumuštiniai su sūriu ir kumpiu

Duona aptepama plonu sviesto sluoksniu. Ant kiekvienos riekelės dedamas plonas kumpio griežinėlis, viršus apibarstomas pipirais bei ant viršaus uždedamas sūrio gabaliukas. Taip pat galima dėti sutarkuota sūrį. Kepama karštoje orkaitėje tol, kol kumpis ir sūris šiek tiek išsilydo, o d..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyti agurkai

Dideli, gali būti net pageltę, agurkai nulupami, perpjaunami išilgai į 4 dalis ir pašalinamos sėklos. Skiltelės sudedamos į indą, pabarstant druska ir prieskoniais (krapais, garstyčių grūdeliais). Vidutinio dydžio arba maži agurkai sūdomi nepjaustyti. Viskas storai apibarstoma druska..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su varške

Gaminimas: Lietinių su varške įdarui dar reiks: 500g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama ant aliej..

Recepto vertinimas: 4

Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Porus ar svogūnėlius supjaustykite 5 cm ilgio gabalėliais, po to - plonomis juostelėmis. Trumpam jas panadinkite į karstą vandenį, kad susvelnėtų skonis. Nuvarvinkite ant sietelio. Trynį sutrinkite su garstyčiomis, cukrumi, vynu ir citrinų sultimis. Padažą pagardinkite druska ir pipira..

Recepto vertinimas: 0

Čiobrelių arbata

Arbatinukas pakaitinamas, sudedami čiobreliai, užplikoma verdančiu vandeniu ir 8—10 min pastatoma karštoje vietoje, kad pritrauktų. Arbata perkošiama ir pasaldinama medumi ar cukrumi. Tačiau geriau čiobrelių skonis ir aromatas jaučiamas, jei medus ar cukrus paduodami atskirame indelyje..

Recepto vertinimas: 3

Midus greitam vartojimui

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvė..

Recepto vertinimas: 0

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Aštrūs vištienos gabalėliai su medumi

1. Sumaišyti šviežią čili, čili miltelius, sutarkuotus imbierą ir laimo žievelę. Gerai išmaišyti produktus. Mišiniu įtrinti supjaustytą vištieną ir palaikyti bent 2 val., kad prieskonių skonis ir aromatas įsigertų į vištieną. 2. Inde "vok" įkaitinti pusę aliejaus. Į ..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių. 2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis s..

Recepto vertinimas: 4

Kalėdiniai sausainiai „Eglutės“ (Jūratės)

Sviestą sukant įmušti po vieną kiaušinį, berti po šaukštą cukraus, po šaukštą miltų ir sukti, kol visi produktai bus sudėti. Baigiant sukti, suberti vanil. cukrų, likusius miltus. Tešla suminkoma ir paliekama pridengta šaltoje patalpoje, kad sustingtų. Iškočiojamas paplotis. Da..

Recepto vertinimas: 3

Sotusis vaisių desertas (Donatos)

Supjaustyti bananus, mandarinus, kivi, vynuoges, persikus, ananasus, persimonus ir mangus (galima stambiau, kad geriau jaustųsi vaisių skonis. Tada ant jų užpilti jogurtą ir braškių sirupo. Gerai išmaišyti ir jau galima valgyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis varškės pyragas (foto)

Virtuviniu kombainu sumalkite sausainius (jei neturite kombaino, sudėkite sausainius į indą ir sutrinkite kočėlu). Mikrobanginėje krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į sumaltus sausainius, gerai išmaišykite. Suberkite sausainių mišinį į formą, kurioje kepsite pyragą ir g..

Recepto vertinimas: 3

SILKĖ SU GRAIKIŠKAIS RIEŠUTAIS

Svoguna pakepiname aliejuje. Atskirai pakepinam susmulkintus iki spirgo dydzio graikiskus riesutus. Viska sumaisome ir uzdedame ant silkes gabaliuku, isdeliotu silkineje.Vaisindami siuo patiekalu svecius leiskime jiems atspeti, su kuo paruosta silke. Daugelis pasako, kad su spirguciais. Skonis is ti..

Recepto vertinimas: 4

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Porus ar svogunelius supjaustyti 5cm ilgio gabaleliais, po to - plonomis juostelemis. Trumpai jas panardinti i karsta vandeni, kad susvelnetu skonis. Nuvarvinti ant sietelio. Tryni sutrinti su garstyciomis, cukrumi, vynu ir citrinu sultimis. Padaza pagardinti druska ir pipirais. Nuvalyti cikorijas, ..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Cukinijų uogienė

Cukinijas nulupti, ispjauti seklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais-kvadraciukais.Citrinas gerai nuplauti ir smulkiai supjaustyti kartu su zieve. Sudejus i puoda ir uzpylus cukru, virti.Sandariai uzdaryti stiklainiuose.(Ananasu skonis) (Erika)..

Recepto vertinimas: 3

Rauginti agurkai žiemai, kai nėra vėsių patalpų

Agurkus rauginti emaliuotame kibire 3 dienas su visais paminėtais prieskoniais, išskyrus kartujį pipirą. Po to parūgusius agurkus sudėti į stiklainius, įdėti naujai česnako (kuo daugiau, tuo skaniau) ir kartujį pipirą. Marinatą, kuriame rūgo agurkai nusunkti (jame panaudotus prie..

Recepto vertinimas: 3

Pikantiška silkė

Svogūną supjaustome žiedais. Pusę svogūno pakepiname aliejuje. Silkės puselę pjaustome skersai juostelėmis. Nekepto svogūno žiedelius dedame į silkinės indo apačią. Antru sluoksniu dailiai sudedame silkę. Ant jos sudedame likusius pakepintus svogūnus, užtepame prancūziškų garsty..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos blyneliai

Kalakuto krūtinėlę supjaustyti kuo mažesniais kabaliukais, sudėti išplaktus kiaušinius, majonezą,viską ismaišyti, po to krakmolą ir prieskonius. Kepti kol paruduoja. Skanu yra su ašriu padažu: majonezas,pamidorų padažas,česnakai,krapai ir kiti prieskoniai.galima vietoj kalkutienos na..

Recepto vertinimas: 0

Sūdyta lašišiena :)

Imame lašišienos file, kiek jos bus čia jau jūsų reikalas, žodžiu kiekis nesvarbu, nes nėra proporcijų jokių. Lašišos file apibarstome storu sluoksniu jūros druskos, taip kad nesimatytų nei kiek lašišos. Lėkštę kurioje guli mūsų filė aptraukiame plėvele (kulinarine) ir dedame ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: skonis