16 rezultatų ieškant "stiklainiui"

Konservuoti aguročiai

Receptas skirtas 1L stiklainiui. Agurotį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 60 ml aliejaus. Sutrintus česnakus sumaišykite su smulkintais žalumynais. Į stiklainių dugnus sudėkite česnako mišinį, druską, supilkite 60 ml aliejaus ir 50 ml acto. Supilkite pakepintus aguročius, kiek ..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti baklažanai su daržovėmis

Baklažanus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apibarstykite1,5 šaukšto druskos ir palaikykite 2 valandas. Po to baklažanus pavirkite 10 minučių. Morkas, svogūnus, paprikas susmulkinkite, pakepkite aliejuje. Į šias daržoves sudėkite smulkintus česnakus, petražoles, cu..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais

Ingridientai nurodyti trilitriniui stiklainiui. Jei darote kituose stiklainiuose - komponentus atitinkamai sumažinkite ar padidinkite. Užpilamo marinato litrui reiks: 1 L vandens, 100ml acto, šaukštas druskos, šaukštas cukraus, 3 lauro lapeliai, 5 kvapieji pipirai. Agurkų galiukus nupjauki..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai

Prieskoniai nurodyti 1 L stiklainiui. Jei gaminsite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai jų padauginkite. Marinatui reikės: 1 L vandens, 120 ml acto, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukstai cukraus. Pomidorus su prieskoniais sudėkite į stiklainį ir užpilkite juos virtu marinatu. Stiklainius su..

Recepto vertinimas: 4

BULGARIŠKAI MARINUOTI SVOGŪNAI

Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai. ..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti agurkai su patisonais (Ramunės)

Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteli..

Recepto vertinimas: 5

Bulgariškai marinuoti svogūnai (Ramunės)

Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai. ..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI AGURKAI IR PATISONAI

Agurkelius nuplauti ir apdziovinti. Patisona nuplauti, isimti seklas ir supjaustyti mazdaug tokio pat dydzio gabaliukais kaip agurkeliai. I stiklaini pirmiausia sudeti zalumynus ir prieskonius, paskui pasluoksniui agurkus ir patisonus. Tada uzpilti karstu marinatu, nepripilant iki virsaus 2-1,5 cm. ..

Recepto vertinimas: 1

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 6-8 valandoms pamerkiame vandenyje, du kartus ji pakeiciame. Po to agurkus isgriebiame ir supjaustome 1 cm storio griezineliais. Svogunus supjaustome griezineliais, cesnakus, petrazoles susmulkiname, iberiame druskos. Supilame acta ir gerai ismaisome. I stiklainius dedame gerai paspausdami, ..

Recepto vertinimas: 5

RAUGINTŲ AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 3 dienas parauginame su ivairiais prieskoniais (vysniu, juoduju serbentu lapais, cesnakais). Po to nuplauname, nupilame verdanciu vandeniu, supjaustome griezineliais, sudedame i stiklainius ir uzpilame marinatu. Puses litro stiklainiui imame 1 nedideli svoguna, 1 skiltele cesnako, 1 saukstel..

Recepto vertinimas: 0

POMIDORAI SU AGRASTAIS IR SERBENTAIS

Pomidorus sudedame i triju litru talpos stiklainius ir uzpilame verdanciu vandeniu, po 2-3 minuciu nupilame. Serbentus ir agrastus subadome, suberiame i stiklainius (2 stiklines uogu 31 stiklainiui), tris kartus uzpilame verdanciu tirpalu ir sandariai uzdarome...

Recepto vertinimas: 0

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Natūralios kriaušės savo sultyse

Prinokusias kietas kriauses nulupti, supjaustyti gabaleliais ir talpiai sudeti i stiklainius iki kaklelio pradzios. Padaryti sirupa is cukraus ir citrinu rugsties. Sterilizuoti verdanciame vandenyje(0,5 l talpos stiklainius -15min.,1l -20-25 min., (violeta)..

Recepto vertinimas: 0

Rugpjūčio receptas (agurkų marinavimo būdas)

Agurkus ir prieskoninius lapus sudėti į stiklainį ir užpilti karštu vandeniu. Po 3 - 4 minučių vandenį nupilti. Į stiklainį sudėti druską, cukru, citrinos rugštelę, prieskonius ir užpilti verdančiu vandeniu (galima ir tuo pačiu). Sandariai uždaryti. Stiklainį uždengti ..

Recepto vertinimas: 3

Marinuoti agurkai arba pomidorai

1. I stiklaini sudeti supjaustyta morka, svoguna. Taip pat sudeti lapelius, gvazdikelius, krapu ziedus, pipirus, cukru, druska.2. Sudeti agurkus arba pomidorus. (Ziurint ka marinuojate).3. Supilti acta.4. Viska uzpilti vasarosilciu vadeniu ir pridengti dangteliu.5. I puodo dugna pakloti renksluosti,..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: stiklainiui