25 rezultatų ieškant "vietoj"

Minkštas meduolis

Medus pavirinamas ir atvėsinamas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilamas rūgusis pienas (arba sudedama ištrinta varškė), giretinė, prieskoniai, soda, išmaišyta su nedideliu kiekiu rūgštaus vandens, ir miltai. Tešla gerai išplakama, ji turi būti geros rūgščios grietinės tiršt..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su medumi

Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami makaronai ir verdami 7-10 min. Išgriebiami kaiurasamčiu, sudedami į indą, užpilama išlydyto sviesto ir medaus, užtarkuojama sūrio. Vietoj sūrio galima užbarstyti pyrago džiūvėsėlių ar razinų. ..

Recepto vertinimas: 3

Grybų ir makaronų apkepas

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvinti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti su kapotais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoks..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių salotos

Pupelės išverdamos nesūdytame vandenyje (prieš verdant kietesnės per naktį pamirkomos) ir nusunkiamos. Agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Išmirkyta silkė nulupama ir, išėmus kaulus, supjaustoma rėželiais. Pupelės, silkė ir agurkas sumaišoma, sudedama į salotinę ir užpilam..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su obuolių sultimis

Burokėliai nuplaunami ir išverdami, perpilami šaltu vandeniu, nulupami ir supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami. Paskui supilamos obuolių sultys, suberiamas cukrus, druska, cinamonas ir gerai išmaišoma. Vietoj obuolių sulčių galima įtarkuoti rūgštų obuolį (pvz., antanin..

Recepto vertinimas: 5

Daržovių mišrainė 2

Nuluptos ir nuplautos kaliaropės išverdamos kiek. pasūdytame vandenyje. Išimtos iš vandens atvėsinamos ir supjaustomos griežinėliais. Išvirtas žiedinis kopūstas suskirstomas žiedynėliais. Nuluptas agurkas supjaustomas griežinėliais ir sumaišomas su kalia-ropėmis bei žiediniais kop..

Recepto vertinimas: 0

Sulos kisielius

Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. Kisielius turi būti tirštas. Kisielių užviriname, suberiame tarkuotas citrinų žieveles, cukrų ir supilame apelsinų sultis. Vietoj cukraus galima dėti medaus, o vietoj apelsinų sulčių galima pilti vyšnių, braškių ar ..

Recepto vertinimas: 0

Arbata su "Ipekos" sirupu

Užplikykite norimą kiekį arbatos, ir vietoj cukraus įpilkite Ipekos natūralių uogų sirupo. Gaunasi gan įdomus gėrimas. Kviečiu visus pamėginti !!! ..

Recepto vertinimas: 0

Serbentų, vyšnių, bruknių arba agrastų padažas

Miltus pakepinti ištirpintame margarine, kol pagels, įpilti sultinio arba vandens, užvirinti, suberti šviežias uogas ir virti, kol uogos išvirs.Tada padažą pertrinti per sietelį, vėl užvirinti ir pagardinti. Jei vietoj šviežių uogų yra dedama uogienė - pertrinti nereikia. Padažas t..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Sausainiai su pistacijomis

1. Sumaišome miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Kiaušinį išplakame, sudedame į miltų mišinį ir išmaišome. Sudedame pistacijas ir tarkuotą citrinos žievelę, sumaišome. 2. Užminkome tešlą. Iškočiojame plonu ilgu ritinėliu, (dedame į sviestu pateptą skardą. Kepame 180° C ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis pudingas su uogomis

1. Uogas nuplauname, nusausiname ir lygių sluoksniu suberiame į 600ml talpos kepimo formą. Keletą paliekame papuošti. 2. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su 50g cukraus. Įmaišome citrinos žievelę ir pamažu, sukdami įmaišome likusį cukrų, miltus, kiaušinių trynius ir pieną..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių mišrainė su olandišku sūriu

Bulvės supjaustomos kubiukais, agurkai - šiaudeliais. Actas, aliejus, druska ir cukrus išplakama ir užpilama ant paruoštų bulvių. Užbarstoma smulkiai sutarkuotu sūriu. Pastabos: Vietoj acto ir aliejaus galima užpilti majonezo...

Recepto vertinimas: 3

Baltųjų gūžinių kopūstų salotos

Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu arba, uždengus dangteliu, pamušami. Dalis atsiradusio skysčio nupilama. Paskui įtarkuojama morka, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama cukraus, sus..

Recepto vertinimas: 5

Grūdų ir morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos, išdžiovinamos ir paskrudinamos. Miežiai išdžiovinami, sumalami ir sumaišomi su džiovintomis morkomis. Mišinys paskrudinamas užbarsčius šaukštelį cukraus. Į verdantį vandenį įberiama grūdų ir morkų mišinio (1—2 šaukšteliai puodukui..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira su vaisiais

Vaisiai nuplaunami, 10—15 min pavirinami. Duona užplikoma likusiu verdančiu vandeniu ir palaikoma uždengta apie pusę valandos. Vaisiai ir duona nukošiami, skysčiai sumaišomi, suberiamas cukrus, sudedamos su cukrum ištrintos mielės, išmaišoma ir paliekama šiltoje vietoje rūgti. Įrū..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių gėrimas su medumi

Virintame, truputį ataušusiame vandenyje išmaišomas medus, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina ir supilamos obuolių sultys. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti obuolių nuovirą, vietoj citrinų — svarainius. ..

Recepto vertinimas: 0

Kefalės vynuogių lapuose

Žuvis išskrodžiame, palikdami galvas, išvalome, nuplauname ir nusausiname. Apibarstome druska, žuvies prieskoniais, apšlakstome citrinų sultimis. Vynuogių lapus nuplauname ir nusausiname. Patepame alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir pipirais. Žuvis suvyniojame į vynuogių ..

Recepto vertinimas: 0

Jūrų gėrybių šašlykai

Ant 3 metalinių iešmų pakaitomis susmeigiame visas jūrų gėrybes. Paskui apšlakstome citrinos sultimis ir aliejumi. Kepame gerai įkaitintame grilyje apie 5 minutes, vis pavartydami ir apšlakstydami aliejumi. Nuimame jūrų gėrybes nuo iešmų, sudedame į lėkštes ir apibarstome ..

Recepto vertinimas: 4

Vištiena, kepta su medumi ir citrinomis

Vištų krūtinėles nuplauname, nusausiname ir iš abiejų pusių įpjauname kryžmai. Sumaišome medų, sojų padažą, citrinos žievelę ir sultis, pipirus bei druską. Sudedame krūtinėles į grilį, ištepame mišiniu ir kepame 10 minučių. Paskui apverčiame, ištepame likusiu mi..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių desertas

Į keptuvę sudedame sviestą ir vynuoges, įpilame citrinų sulčių, įberiame cukraus. nustatome mažą kaitrą ir kepame apie 3 minutes nuolat maišydami. Įpilame vaisių likerio ir gerai sumaišome. Desertą tiekiame karštą arba šaltą. Tiekiame su citrinu šerbetu, vaisiniu jogurtu ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su uogiene

Kiaušinius išsukame su cukrumi. Į kiaušinių ir cukraus masę sudedame uogienę, grietinę ir gerai išmaišome. Tada įmaišome miltus ir gesintą sodą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Sukrečiame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą. Kepame 170 laipsnių karštumo orka..

Recepto vertinimas: 4

Pavasario desertas (Karolinos)

Į indą įdedame samtelį vanilinių ledų. Suberiame nuplautas braškes ir įpilame apelsinų sulčių. Desertą papuošiame mėtos lapeliu. Patarimas: vietoj apelsinų sulčių, desertą galima sulaistyti ir lydytu šokoladu. ..

Recepto vertinimas: 4

KRABŲ UŽKANDĖLĖ SU DARŽOVĖMIS

Visu produktu deti tiek, kiek yra po ranka. Krabu lazdeles, ananasus beiagurkus supjaustyti, sudeti kukuruzus. Viska gerai ismaisyti su majonezu.Galima prideti Vegetos prieskoniu bei dziovintu krapu.Uzkandele labai tinka tepti ant duonos, deti i pyragaicius ar siaip pateikti vietoj salotu. (Lena)..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, i ja sudeti prieskonius, ipilti skyscio, aliejaus ir viska gerai isplakti. Jei varske riebi arba padazas duodamas prie riebios mesos, vietoj aliejaus pilti sultinio.Tinka prie kiaulienos, avienos, zasienos ir antienos valgiu...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vietoj