25 rezultatų ieškant "vietoj"

Trešinių ir avižinių dribsnių apkepas

Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kart..

Recepto vertinimas: 0

Brokolių Kapučino

Bulvės nuskutamos, supjaustomos nedideliais gabalėliais ir apkepinaos puode įkaitintame aliejuse kartu su svogūnais. Supilamas vanduo, sudedamas cukrus ir sultinio kubeliai. Sriuba verdama 10 minučių, tada sudedami brokoliai ir paverdama dar 5 minutes. Sriuba gerai išmaišoma. Supilamas pien..

Recepto vertinimas: 0

Avižinių dribsnių saldainukai

Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Masę kaitinti maišant, įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj uogien..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su rūkyta menke

Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas aliejuje kartu su nulupta ir susmulkinta menke. Bulvės ir nuluptas agurkas supjaustomi nedideliais kubeliais Į salotinę sudedama sluoksniais bulvės, agurkai, žuvis su svogūnais ir žirneliai. Salotos užpilamos majonezu, puošiamos kiaušinių sk..

Recepto vertinimas: 4

Ridikų salotos 2

Ridikas nulupamas, nuplaunamas, smulkiai sutarkuojamas ir sumaišomas su stambiai tarkuotu obuoliu, šiaudeliais supjaustytu nuluptu agurku, smulkiai supjaustytu svogūnu ir prieskoninėmis daržovėmis. Sudėjus į salotinę, užpilama kiek pasūdyta grietine, užbarstoma susmulkintais krapais. Vi..

Recepto vertinimas: 0

Pupų salotos

Pupos išverdamos pasūdytame vandenyje, atvėsinamos, nulupamos ir sumaišomos su kietai virtu stambiai supjaustytu kiaušiniu, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, smulkiai supjaustytu svogūnu ir užpilamos pasūdyta, pridėjus kiek maltų pipirų, grietine. Viršus pabarstomas susmulkintais k..

Recepto vertinimas: 1

Jautienos ir silkės apkepas

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silkės filė, įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Kad apkepas būtų purus, baltymus galima išplakti atskirai. Formą ištepti margarinu ir sudėti į ją paruoštą masę. Paviršių išlyginti ir apibarstyti maltais džiūvėsėliais bei taikuotu sūr..

Recepto vertinimas: 0

Silkė majoneze

Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę. Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytu svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežin..

Recepto vertinimas: 5

Karšti sumuštiniai su faršu

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama. Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų ..

Recepto vertinimas: 0

Sulos kisielius

Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. Kisielius turi būti tirštas. Kisielių užviriname, suberiame tarkuotas citrinų žieveles, cukrų ir supilame apelsinų sultis. Vietoj cukraus galima dėti medaus, o vietoj apelsinų sulčių galima pilti vyšnių, braškių ar ..

Recepto vertinimas: 0

Kiniška vištienos sriuba

Gaminimo eiga: Kiniskus grybus mirkykite vandenyje 2-3 val. Nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje užvirinkite 2,5 litro vandens, sudėkite susmulkintus sultinio kubelius, džiovintas daržoves, visčiuką ir užvirinkite. Uždenkite, ugnį sumažinkite ir virkite ant s..

Recepto vertinimas: 0

Topinambų salotos su svogūnų laiškais

Žiemines bulves gerai nuplauname, nulupame, stambiai sutarkuojame, apšlakstome citrinų sultimis ir 5 min. paliekame pastovėti. Po to sumaišome su nuluptomis ir stambiai sutarkuotomis morkomis, sutarkuotu obuoliu, susmulkintais žalių svogūnų laiškais arba susmulkintu poru, įberiame malt..

Recepto vertinimas: 4

Klasikinis Omletas

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Dubenėlyje kiaušinių trynius plakame, kol sutirštėja. Supilame pieną arba grietinėlę, suberiame druską ir pipirus. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiaušinių baltymus, kol pasidaro purūs. Išplaktus kiaušinių baltymus supil..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai sklindžiai

Bulves nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Tarkius sudedame ant tankaus sieto ir perliejame šalto vandenio srove, po to nuvarviname ir nuspaudžiame per retą audeklą. Įmušame kiaušinį, įberiame maltų pipirų, džiovintų susmulkintų mairūnų arba šalavijų lapelių, pa..

Recepto vertinimas: 0

Baltųjų gūžinių kopūstų salotos

Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu arba, uždengus dangteliu, pamušami. Dalis atsiradusio skysčio nupilama. Paskui įtarkuojama morka, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama cukraus, sus..

Recepto vertinimas: 5

Kežas su aguonomis

Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir palaikomos, kad išbrinktų. Išbrinkusios aguonos nusausinamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos grūstuvėje. Varškė dedama į molinį dubenį ir mediniu šaukštu gerai išsukama. Tada sukrečiamos aguonos, supilama grietinė, pasūdo..

Recepto vertinimas: 0

Kepti kiaušiniai su pomidorais

Pomidorai supjaustomi griežinėliais ir su sviestu keptuvėje apkepinami. Ant jų įmušami kiaušiniai, pabarstomi druska ir uždengus kepama, kol baltymai sukrekės. Baigiant kepti, užbarstoma smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Valgoma su duona, virtomis bulvėmis. Taip pat kiauš..

Recepto vertinimas: 5

Morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir džiovinamos orkaitėje, kol paruduos. Į verdantį vandenį suberiamos paskrudintos morkos, 5—10 min pavirinamos ir dar 10—15 min paliekamos ant viryklės. Nukošus pilstoma į puodukus, užbalinama pašildyta grietinėle, pasaldinama cukrumi. ..

Recepto vertinimas: 4

Obuolių gėrimas su medumi

Virintame, truputį ataušusiame vandenyje išmaišomas medus, sudedama griežinėliais supjaustyta citrina ir supilamos obuolių sultys. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti obuolių nuovirą, vietoj citrinų — svarainius. ..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys

Veršiena gerai nuplaunama, nušluostoma, iš jos išimami kaulai. 1 kg veršienos reikia 10-12 maltų kvapiųjų pipirų, šaukštelio cukraus ir šaukštelio druskos. Tokiu mišiniu mėda įtrinama ir prismaigstoma lašinukų. Lašiniai supjaustomi 3cm. ilgio ir 1cm. pločio juostelėmis ir..

Recepto vertinimas: 0

Avienos pjausniai su mėtomis

Marinavimo laikas 12val. Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais. Mėsą patepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir m..

Recepto vertinimas: 0

Viduržemio kraštų salotos

Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspau..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su sultimis

Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis,..

Recepto vertinimas: 0

„Vėjo malūnėliai“ su apelsinais

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 5 dalis. Vieną dalį atidėti, o iš likusių iškočioti keturis 12 cm pločio ir 24 cm ilgio lakštus. Kiekvieną jų padalinti į 2 kvadratus. Kiekvieno kvadrato kampus įpjauti apie 4 cm centro ..

Recepto vertinimas: 1

Belgiškai ruošti unguriai su žalumynais

Ungurius nulupkite, išvalykite, nupjaukite galvas, supjaustykite 4 cm gabaliukais. Paruoškite visus žalumynus, juos nuplaukite, gražiai supjaustykite. Puode pašildykite sviestą, jame pakepkiteungurių gabaliukus su supjaustytais česnakais. Maišant kepkite 5 minutes. Sudėkite žalumynu..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: vietoj