25 rezultatų ieškant "vyniotinis"

Kiaulienos vyniotinis

Išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska, prieskoniais. Ant viršaus uždėti įdarą. Mėsą suvynioti, surišti siūlu. Vyniotinis verdamas pasūdytame vandenyje2 valandas. Patiekti karštą arba šaltą. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas grybų vyniotinis

Grybus smulkiai sukapoti, lašiniukus supjaustyti kubeliais ir troškinti, kol beveik išgaruos skystis. Baigiant troškinti, įberti pjaustytų svogūnų ir viską pakepinti. Mišinį ataušinti, įmušti kiaušinį, sudėti dribsnius, šakute sumaigytas bulves arba bulvių košę, prieskonius. Je..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis

Mėsą, išėmus šonkaulius, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti ir išimti kauliukus. Mėsos gabalą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 valandas 160-170C temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu. Po valandos įdėti geižin..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos vyniotinis drebučiuose su daržovėmis

Želatiną išbrinkinti mažame kiekyje šalto vandens, po to maišyti karštame sultinyje, kol galutinai ištirps. Į sultinį sudėti prieskonius, daržoves. Formelėje išdėlioti vištienos vyniotinio gabalėlius, užpilti sultiniu su daržovėmis, pastatyti šaltai, kad sustingtų. Drebučiams..

Recepto vertinimas: 0

Saldus vyniotinis

Sviestas išsukamas, supilamas kondensuotas pienas, kakavos milteliai ir citrinos sultys. Į Šią masę įberiama 200 g smulkintų sausainių, riešutai, plautos ir smulkintos razinos, mirkytos be kauliukų slyvos, citrinos žievelė. Viską išmaišius, sukrečiama ant riebalais patepto pergament..

Recepto vertinimas: 4

Šoninės vyniotinis

Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu, aptepti garstyčiomis, pipirais, paprikos milteliais, pasūdyti. Paruošti įdarą: pomidorus nuplikyti, supjaustyti ir sudėti į prikaistuvį. Suberti supjaustytą svogūną, pomidorų tyrę ir patroškinti. Paskui sudėti raugintus kopūstus ir išmaišy..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos vyniotinis

Jautiena atpjaunama taip, kad būtų didesnis paviršius, išmušama, pabarstoma druska ir maltais pipirais. Ant viršaus suklojami plonai pjaustyti lašinukų griežinėliai, o ant jų - iš kiaušinių, pieno ir riebalų iškepta kiaušinienė. Taip paruošta jautiena atsargiai sukama į drobel..

Recepto vertinimas: 5

Veršienos vyniotinis

Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min paviri..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis

Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinuka..

Recepto vertinimas: 5

Aguonų vyniotinis

Užmaišyti tešlą. Padėti valandai šiltai, kad pakiltų. Aguonas išmirkyti piene su vanile, išvirti, ataušusias sumalti. Tešlą iškočioti ant sviestinio popieriaus, kad nepriliptų prie stalo. Ant jos lygiai užtepti aguonų masę. Suvynioti, patepti suplaktu kiaušiniu ir subadyti šaku..

Recepto vertinimas: 4

Mielinis vyniotinis su aguonomis

Užminkyti tešlą iš 500 g miltų, 100 g pieno ir 4 g mielių. Paruošti įdarą: nuplauti stiklinę aguonų, apipilti verdančiu vandeniu. Išversti ant rėčio, perdėti ant lapo, padžiovinti orkaitėje, piestelėje sugrūsti su 1/2 stiklinės cukraus, įdėti 50 g medaus, 1 šaukštą grieti..

Recepto vertinimas: 4

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su pievagrybiais

Tešlą atšildykite. Mėsą kartu su supjaustytais svogūnais ir pievagrybiais apkepkite aliejuje, paskaninkite prieskoniais ir žalumynais. Atšaldykite ir sumaišykite su džiūvėsėliais. Ant tešlos sudėkite įdarą, išlyginkite, tešlos galus užlenkite ir suvyniokite. Vyniotinį patieski..

Recepto vertinimas: 4

Vyniotinis su obuoliais (Jūratės)

Ištirpinti pusę kiekio sviesto, į jį įpilti pieną, įberti druskos, išmaišyti. Suberti miltus, užminkyti tešlą ir palikti 30 min. Lininį rankšluostį pabarstyti miltais ir ant jo iškočioti kuo plonesnį lakštą. Jo paviršių aptepti ištirpintu ir atvėsusiu sviestu, apibarstyti t..

Recepto vertinimas: 4

Vyniotas lakštinis su varške (Jūratės)

Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu ki..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių vyniotinis su daržovėmis (Jūratės)

Išvirtas bulves sumaigyti. Įmušti kiaušinį, įberti miltų. Tešlą padėti ant lininio rankšluoščio, iškočioti. Ant viršaus dėti paruoštų daržovių masę ir susukti vyniotinį. Viršų patepti grietine, apibarstyti saulėgrąžomis ir, įdėjus į sviestu pateptą skardą, kepti or..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vyniotinis (Jūratės)

Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. Baltymus iki standumo išplakti su likusiu cukrumi, sudėti į trynius, suberti miltus, krakmolą, kakavą, išmaišyti. Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti orkaitėje 20min 180ºC. Iškepusį kepinį apdengti kepimo popieriumi, ant vir..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vyniotinis su abrikosais ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi bei 3 šaukštais drungno vandens suplakti į vientisą masę. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir trynių mišiniu. Įmaišyti išplaktus baltymus. Tešlą tepti ant skardos, iškloto..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų biskvito vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 210°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi iki purios masės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Ant viršaus užsijoti miltus ir maltus riešutus. Viską atsargiai išmaišyti. Skardą iškloti ..

Recepto vertinimas: 5

Citrininis vyniotinis

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su avietėmis ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purumo. Po truputį plakant suberti 100 g cukraus. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir sudėti ant išplaktų trynių. Ant viršaus išsijoti miltų, k..

Recepto vertinimas: 0

Varškės vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..

Recepto vertinimas: 5

ŽUVIES VYNIOTINIS II

Zuvi sumalti mesmale, sudeti piene ismirkyta duona, pasudyti ir dar karta permalti. Supilti piena, lydyta sviesta, kiausini ir gerai ismaisyti. Mase sudeti i celofana ir suteikti jai vyniotinio forma. Perristi virve ir isvirti garuose. Tiekti supjauscius ir apliejus padazu. Garnyrui tinka virtos bul..

Recepto vertinimas: 0

SŪRIO VYNIOTINIS

Suri smulkiai supjaustyti, sudeti ant celofanines pleveles, susukti, suristi ir palaikyti verdanciam vandeny 2-3 min.. Issilydziusi suri iskocioti kuo ploniau (kaip tesla virtinukams). Ant surio deti paruosta idara: zuvies (susmulkinti karstai rukyta zuvi, svoguna, kietai virtus kiausinius. Viska ge..

Recepto vertinimas: 0

DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS ĮDARYTAS KUMPIS

Pirkdamos mesa, rinkites vientiso raumens gabala; ji apipjaustykite, kad vyniotinis butu aptakios formos. Ipjaukite kumpi isilgai (per viduri) ir itrinkite prieskoniais. Farsa paruoskite taip, kaip maltinukams. Per visa kumpio ilgi vienoje ipjovos puseje dekite slyvas, likusia ertme kimskite farsu. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: vyniotinis