Topinambų sriuba

Ingridientai:
1 kg žieminių bulvių,
15 g sviesto arba margarino,
2 svogūnai,
600 ml pieno,
425 ml vištienos sultinio,
druskos,
šviežiai sumaltų pipirų,
susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min., kol suminkštėja ir truputį pagelsta. Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame pipirų. Užviriname, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 30 min., kol žieminės bulvės suminkštėja. Atvėsiname, po to pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu plakikliu. Sriubą vėl pašildome ant nestiprios ugnies, įberiame prieskonių, pilame į pašildytas lėkštes, pašlakstome grietine, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą. Tiekiame su baltos duonos skrebučiais.

Pastabos: nuplikytus topinambus lengviau nulupti. Topimambų galime nelupti - prieš kepdami gerai nuplauname. Palikta žievele suteikia pikantišką riešutu skoni.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!