Tortai, tortå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai tortai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/tortai/10
Kiausinius su cukrumi isplakti mikseriu, plakant sudeti sviesta (kambario temperaturos), supilti nugesinta soda kartu su grietine, miltus, paprastai 4 saukstus su kaupeliu. Suberti aguonas. Iseina tirstos grietines mase.Nulupti obuolius, isemus seklides, supjaustyti skiltelemis. Torto forma patepti ..
Recepto vertinimas:
Sausainius sumalame mÄ—smale ir sumaiÅ¡ome su miltiniu cukrumi, minkÅ¡tu sviestu bet 1 Å¡aukÅ¡tu citrinų sulÄių. Sausainių masÄ™ sudedame į tortinÄ™ formÄ… ir iÅ¡lyginame, kad gautume vienodo storio paplotį tortui. GeltonÄ…, oranžinÄ™ ir žaliÄ… želÄ— paruoÅ¡iame, kaip nurodyta ant pakuoÄ..
Recepto vertinimas:
NEKEPTAS TORTELIS SU ROMU IR MANDARINAIS
Varske permalti. Razinas ismirkyti puseje nurodyto romo kiekio. Riesutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir isdalyti skiltelemis.Trynius issukti su cukraus pudra, sudeti varske ir gerai ismaisyti. Supilti grietinele, likusi roma, suberti riesutus, apelsinu zieveles ir rome ismirkytas razinas. Mase gera..
Recepto vertinimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su 2 šaukštais karšto vandens. Plakant suberti cukrų. Plakti, kol masė pasidarys labai puri. Suberti migdolus. Sumaišyti miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir išsijoti ant kiaušinių. Viską gerai..
Recepto vertinimas:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą. Iškepame biskvitą, jį atvėsiname ir padalijame į du lakštus. Vieną įklojame į tortinės formos dugną ir užpilame žalią sluoksnį. Kai jis sustingsta, užpilame rožinį sluoksnį ir uždedame viršutinį biskvito sluoksn..
Recepto vertinimas:
Tešlai skirtus produktus suminkyti į vientisą masę ir padėti ją į šaldytuvą 30 min. Serbentus nuplauti, nusausinti, nuimti uogas nuo kotelių. Paruošti kremą: trynius ištinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti į krakmolą. Į gautą masę nuolat maišant plona srovele pilti v..
Recepto vertinimas:
TeÅ¡lai sviestÄ… sutarkuojame burokine trintuve ir sumaiÅ¡ome su miltais bei pienu. Stipriai neminkome! TeÅ¡lÄ… 1 vai. paliekame Å¡altai. Tuomet iÅ¡koÄiojame ir iÅ¡pjauname 8-10 lakÅ¡tų ir iÅ¡kepame 170-200 C temperatÅ«roje. IÅ¡ likusios teÅ¡los pjaunant lakÅ¡tus iÅ¡kepame kepinius trupiniams.Krem..
Recepto vertinimas:
TORTAS SU BANANAIS IR ABRIKOSAIS
Suberkite miltus, sumaisytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobute. I ja berkite cukru, druska, imuskite viena kiausini ir su dalimi miltu suminkykite minksta tesla. Uzberkite gabaliukais sukapota sviesta, apzerkite likusiais miltais ir viska minkykite, kol tesla ne..
Recepto vertinimas:
1. Apskritą 18 cm skersmens kepimo formą patepame sviestu ir išklojame pergamentiniu popieriumi. 2. Išsukame cukrų su sviestu. Po vieną, toliau sukdami sudedame kiaušinius. 3. Įdedame 225 g jogurto, suberiame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Dedame į kepimo formą ir..
Recepto vertinimas:
Gaminti tešlą: į persijotus miltus sudėti visus komponentus ir užminkyti tešlą. Kepti apteptoje sviestu ir pabarstytoje maltais džiūvėsėliais tortinėje. Kepinį siūlu padalinti į tris apskritus lakšus. Galima ir atskirai kepti tris lakštus. Kremo komponentus sudėti į indą ir..
Recepto vertinimas:
Tortas „Žemuogių pievelė“
TeÅ¡lai. Cukrų ir medų iÅ¡tirpinti aukÅ¡tame puode, suberti sodÄ… ir iÅ¡maiÅ¡yti. MasÄ— padidÄ—s kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porÄ… minuÄių paauÅ¡inti ir įmuÅ¡ti po vienÄ… kiauÅ¡inius, visÄ… laikÄ… intensyviai maiÅ¡ant. Medaus masÄ™ sumaiÅ¡yti su miltais ir citrinos žievele. TeÅ¡lÄ… lai..
Recepto vertinimas:
MargarinÄ… ant medinÄ—s lentelÄ—s sukapokite su miltais bei cukraus pudra. SudÄ—kite grietinÄ™, greitai suminkykite teÅ¡lÄ… ir porai valandų padÄ—kite į Å¡aldytuvÄ…. AtÅ¡aldytÄ… teÅ¡lÄ… rankomis tolygiai paskirstykite pailgoje kepimo popieriumi iÅ¡klotoje kepimo skardoje. Kepkite 15-20 minuÄ..
Recepto vertinimas:
Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..
Recepto vertinimas:
Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti..
Recepto vertinimas:
Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. SumaiÅ¡yti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. TeÅ¡la iÅ¡kloti tortinÄ—s dugnÄ…. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatÅ«ros orkaitÄ—je. ŽelatinÄ… užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai iÅ¡brinks, pakaitinti, kad visa iÅ¡tirptų. SÅ«relÄ..
Recepto vertinimas:
Teslai skirtus produktus suminkyti ir padeti ja i saldytuva 30 min. Serbentus nuplauti, nusausinti, nuimti nuo koteliu. Paruosti krema: trynius istrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, imaisyti krakmola. I gauta mase nuolat maisant plona srovele pilti verdanti piena.Kepimo forma istepti riebalais, ..
Recepto vertinimas:
Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą ir pusei valandos įdėti į šaldytuvą. Atšaldyta tešla iškloti tortinės šonus ir dugną, Kepti stipriai įkaitusioje orkaitėje (250 laipsnių). Sviestą ištrinti su cukrumi, įdėti trynius ir likusius kremo produktus, išmaišyti. Kremo pridėti..
Recepto vertinimas:
Paruosti 2 lekstes zele (skirtingu spalvu, su priedais: ivairiomis uogomis, vaisiais, riesutais). Zele supjaustyti mazais gabaliukais, uzpilti 1 l grietines, kuriame istirpinta 30 g zelatinos. Viska atsargiai ismaisyti, pastatyti i saldytuva, kad sustingtu. Atvesusi torta isimti is formos, papuosti ..
Recepto vertinimas:
Meduolinis tortas su riešutais
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto formą ir ..
Recepto vertinimas:
Miltus persijoti ant lentos. Viduryje padaryti įdubimą, į jį sudėti kiaušinį, trynį, suberti druską, 125 g cukraus bei tarkuotą citrinos žievelę. Duobutės kraštuose išdėliot gerai atšaldyto sviesto arba margarino gabalėlius. Greitai suminkyti į vientisą masę, pradedant nuo iš..
Recepto vertinimas:
IÅ¡ paploÄiui skirtų produktų paruoÅ¡iame trapiÄ… teÅ¡lÄ…, iÅ¡koÄiojame lakÅ¡tÄ… ir iÅ¡kepame 170° C temperatÅ«ros orkaitÄ—je. IÅ¡ biskvitiniams lakÅ¡tams skirtų produktų paruoÅ¡iame biskvitinÄ™ teÅ¡lÄ… ir iÅ¡kepame 2 lakÅ¡tus 180° C temperatÅ«ros orkaitÄ—je. Trapios teÅ¡los paplotį aptepame..
Recepto vertinimas:
Trynius ir 1/2 stiklinės cukraus išplakame iki purumo ir supilame į varškę, pertrintą per sietelį. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi ir sudedame į varškę. Kokoso drožles, 1 citrinos sultis ir 2 citrinų sutarkuotas žieveles įmaišome į varškės masę. Nuolat maišydami..
Recepto vertinimas:
Šokoladinis biskvitas: sutrinti trynius su puse kiekio cukraus ir vanilinio cukraus, kad masė taptų puri. Atskirai išplakti baltymus, pamažu beriant likusį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu ar kakava. Sudėti į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir ..
Recepto vertinimas:
Vaflių tortukas su džiovintais vaisiais
Trynius issukame su cukrumi, miltais ir 100 g pieno. Likusi piena uzverdame. I ji nuolat maisydami supilame tryniu mase. Nukeliame nuo ugnies ir, masei praausus, imaisome apelsino zievele bei sviesta. Vaflius pertepame kremu, kas trecia sluoksni pabarstydami susmulkintaisdziovintais vaisiais. Torto ..
Recepto vertinimas:
Miltus suberti į dubenį, sudÄ—ti sviestÄ…, 80 g cukraus, druskos ir 2 trynius. UžmaiÅ¡yti teÅ¡lÄ… ir 30 min. įdÄ—ti į Å¡aldytuvÄ…. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir iÅ¡valyti sÄ—klytes. IÅ¡koÄioti 2/3 teÅ¡los ir iÅ¡kloti ja tortinÄ—s formos dugnÄ…. IÅ¡ likusios teÅ¡los su..
Recepto vertinimas: