Uogienės, uogienä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai uogienä—s. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/uogienes/3

Puslapiai: 1 2 3

Spanguolių uogienė

IÅ¡sirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karÅ¡tą (85--90° C) vandenį 2--3 min., kad suminkÅ¡tėtų odelė. IÅ¡ cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) iÅ¡verdamas sirupas, nugraibomos putos. Å iltu sirupu užpilamos paruoÅ¡..

Recepto vertinimas: 0

Žemuogių uogienė

Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25--30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o sirupas sutirštėja. Išvirta uogienė supilstoma į kaitin..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė II

Rojaus obuoliukus, nenupjovus vaiskociu, subadyti stora adata arba plonu pagaliuku, uzpilti karstu vandeniu ir letai virti 5 min. Tuomet juos atvesinti saltu vandeniu.Is recepte nurodytu produktu isvirti sirupa, sudeti gvazdikelius. I karsta sirupa sudeti blansiruotus obuoliukus ir laikyti jame 9-10..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų ir obuolių uogienė

Paruostus obuolius nulupti, isimti seklaiizdzius, supjaustyti i 6 skilteles, sumesti i cukraus sirupa ir virti ant silpnos ugnies, kol isvirs.Is stambiu prinokusiu sedulu isimti kauliukus ir atskirai virti cukraus sirupe. Praejus 10 min. nuo sirupo su sedulomis uzvirimo, ipilti sirupa su virtais obu..

Recepto vertinimas: 1

Saldūs sumuštiniai su varške ir uogiene

Varškė užtepama taip, kad viduryje liktų duobutė skystai uogienei su uogomis.Tirštą uogienę arba džemą galima ant jos uždėti kauburėliu. ..

Recepto vertinimas: 0

Vitamininė juodųjų serbentų uogienė (Ramunės)

Vienam litrui maltų uogų imu 1,5 litro cukraus. Uogas nuplauname, nurenkame šakeles ir permalame su mėsmale. Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kokioms 6 valandoms, galima ir per naktį. Nepamirštame laikas nuo laiko pamaišyti. Uogienė išsilaiko iki 2 metų, tik atidarius ją..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių uogienė su imbieru

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite puode visus ingredientus (išskyrus natrio benzoatą) ir maišydami virkite apie 30 min. Nuimkite nuo viryklės puodą. Nugriebkite putas. Supilkite natrio benzoatą. Supilkite į šiltus, gerai išvalytus st..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir morkų uogienė

Cukinija nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruostas cukinijas uzpilti cukrumi, parugstinti citrinu rugstimi ir palaikyti, kol issiskirs sultys. Tuomet uzvirti, ir, sumazinus ugni, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti rupia trintuve, sudeti i puoda, ip..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių uogienė su spanguolėmis

Neprinokusias, bet gerai nusispalvinusias ersketuoges nuplauti, perpjauti per puse, isvalyti seklas ir pukelius, dar karta gerai isplauti bei 2 min. blansiruoti verdanciame vandenyje. Nuvarvinti. Spanguoles perrinkti, nuplauti, nusausinti, 3-4 min. blansiruoti verdanciame vandenyje. Po to leisti nut..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė III

Paruosti cukraus sirupa ir virti, kol lasas nutekes nuo saltos lekstes krasto. Sedulas nuplauti, nusausinti, pasalinti kauliukus, uzpilti karstu sirupu ir palikti per nakti. Kita diena greitai uzvirti ir baigti virti ant silpnos ugnies, kol uogos pasidarys permatomos. Ispilstyti karsta i sausus inde..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių ir šermukšnių uogienė

Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą virkite, kol uogienė sutirštės. Supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių uogienė

Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos pris..

Recepto vertinimas: 1

UOGIENĖ " ASORTI"

Uogas perrinkti ir isplauti. Uogas sudedame i inda, kuriame virsime ir uzpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. pastoveti. Paskui uogas uzverdame ir nukeliame nuo ugnies, palaukiame kol truputi atves. Tada vel verdame uogiene, tik ant labai silpnos ugnies, kol uogos pasidarys skaidrios, bet neissileidus..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių uogienė

Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens -- pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vais..

Recepto vertinimas: 0

RAGUOLIAI SU UOGIENE

Miltus, cukru ir grietine ismaisyti ir trumpam palikti, kad pakiltu raugas. Is miltu, margarino, kiausiniu, druskos ir pakilusio raugo paruosti tesla. Atsaldyti ja, o po to iskocioti nedideliais lakstais. Kiekviena supjausyti i 4 dalis. Po to patepti uogiene ir suvynioti. Raguolius kepti vidutiniska..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė I

Sedulas perrinkti, nuplauti, nuimti vaiskocius, 5 min. blansiruoti karstame vandenyje (80 C), po to staigiai atsaldyti saltame vandenyje. Leisti vandeniui nuvarveti, vaisius supilti i verdanti sirupa, uzvirti ir virti 15 min. Po to nukelti nuo ugnies. Taip kartoti 4-5 kartus, kol uogiene isvirs...

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė II

Is stambiu, gerai prinokusiu sedulu isimti kauliukus, sudeti i dviguba marlini maiseli ir blansiruoti verdanciame vandenyje, po to is karto imerkiant i salta. Kartoti 2-3 kartus, kol vaisiai neteks aitraus skonio. Taip paruostus sedulos vaisius supilti i karsta cukraus sirupa ir virti, kol isvirs. B..

Recepto vertinimas: 0

Šermukšnių uogienė

Uogienei uogos renkamos po pirmųjų šalnų -- pašalusios arba, surinkus anksčiau, prieš verdant palaikomos per naktį šaldytuve, kad sušaltų. Po to iš lengvo atšildomos, nuplaunamos ir nurenkamos nuo kotelių. Uogos užpilamos šaltu vandeniu ir kaitinamos, kol vanduo pradeda virti. Po to..

Recepto vertinimas: 0

ŽEMUOGIŲ UOGIENĖ SU OBUOLIŲ SULTIMIS

Uogas perrenkame, surusiuojame i dideles ir mazas. Smulkias sutriname medine trintuve, suberiame cukru ir gerai ismaisome. I tyre suberiame sveikas zemuoges ir paliekame 7-8 val. Uogiene kaitiname ant silpnos ugnies. Kai uogiene uzverda nuimame ja nuo ugnies, supilame sultis ir gerai ismaisome. Uogi..

Recepto vertinimas: 0

Puslapiai: 1 2 3