Uogienės, uogienä—s receptai

Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai uogienä—s. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.

Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/uogienes/2

Puslapiai: 1 2 3

ERŠKĖTROŽIŲ UOGIENĖ

Nevisiskai prinokusias uogas nuplauti isvalyti nuo seklu. Puseles perplauti salto vandens srove, kad neliktu pukeliu, sudeti i dubeni, apibarstyti 500g cukrumi, apslakstyti degtine ir 5 val saltai palaikyti. Is likusio cukraus ir vandens paruosti sirupa ir kol dar karstas uzpilti uogas. Dar palai..

Recepto vertinimas: 2

Putinų uogienė

Nuplautus vaisius 5-6 min. pakaitinti 80-95 C temperaturoje. Isgriebtus is vandens atvesinti saltu vandeniu. Vandeni nuvarvinti ir uogas uzpilti cukrumi. Palaikyti 6-8 vai. vesioje vietoje. 5-6 min. pavirti ir vel palaikyti 6-8 vai. Tai kartoti du kartus.Isvirta karsta mase sukresti i stiklainius ir..

Recepto vertinimas: 2

NEKTARINŲ UOGIENĖ

Nektarinus nuplauti, isimti kauliukus ir supjaustyti ketvirciais. Tada nektarinus dedame i orkaite ir kepame apie 40 min. ikaitintoje iki 130C. Paskui pertrinti per sieteli. Imbiero sakni apskutame, sutarkuojame. Imbiera labai trumpai pakepiname 2 saukstuose cukraus ir 2 saukstuose vandens. Imbiera ..

Recepto vertinimas: 2

Cukinijų uogienė su citrinomis

Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to puodą nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vė..

Recepto vertinimas: 4

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS SU CHALVA IR UOGIENE

Chalva pertrinti, sudeti prieskonius, plakta grietinele, ismaisyti. I desertini inda deti sluoksni chalvos, tarkuotos duonos ir uogienes. Taip pakartoti kelis kartus (virsutinis sluoksnis turi buti duonos). Papuosti plakta grietinele ir uogiene...

Recepto vertinimas: 2

Vyšnių uogienė

Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį..

Recepto vertinimas: 0

Aviečių uogienė

Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 5

Pienių uogienė

Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrą verdančio vandens, pavirkite 15 min., nukoškite, į skystymą supilkite cukrų ir dar virkite apie valandą. Po to išspauskite citriną. Skystymą supilkite į indą ir atšaldykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė III

Is vandens ir 300 g cukraus isvirti sirupa. Sirupa atvesinti iki 75-80 C ir uzpilti ant verdanciame vandenyje 7-8 min. blansiruotu obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti, suberti 300 g cukraus, uzvirti ir atausinti iki 80 C, uzpilti ant obuoliuku. Po 8-9 vai. sirupa nupilti trecia karta, sudeti likus..

Recepto vertinimas: 0

MĖLYNIŲ UOGIENĖ

Uogas nuplauti, apdziovinti. Melynes sudeti i inda, kuriame virsime ir pastatome virti ant silpnos ugnies. Po truputi supilame cukru. Kai uzverda, verdame dar apie 30 min. Paskui supilstome i stiklainius ir pasterizuojame verdanciame vandenyje: puslitriniai stiklainiai - 10 min., litriniai - 15 min...

Recepto vertinimas: 0

Rojaus obuoliukų uogienė I

Rojaus obuoliukus su vaiskociais blansiruoti 95 C vandenyje 10 min. Saltame vandenyje atvesintus obuoliukus sudeti i karsta sirupa, paruosta is recepte nurodytu produktu. Sirupe obuoliukus laikyti 7-8 vai. Po to letai virti 20-25 min., kelis kartus nutraukiant virima ir uogiene atvesinant. Kai obuol..

Recepto vertinimas: 4

Plokštainis su uogiene

Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips prie rankų. Tešlą apden..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kubelių uogienė (Ramunės)

Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių k..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų ir morkų uogienė

Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti stambia ta..

Recepto vertinimas: 4

Gervuogių uogienė su žemuogėmis (Ramunės)

IÅ¡ vandens ir cukraus iÅ¡verdame sirupą. Ä® jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.KarÅ¡tą uogienę supilame į iÅ¡kaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.UogienÄ..

Recepto vertinimas: 0

BLYNELIAI SU APELSINŲ UOGIENE

Sumaisyti miltus, cukru ir druska, juos visus ismaisyti su pienu, kad iseitu homogeniska mase. Po to pirmiausia imaisyti kiausinius, o po to - skysta, bet nekarsta sviesta. Palikti 20 min. isbrinkti. Tesla po valgomaji sauksta vis deti i keptuve, leisti teslai kiek issileisti ir kepti tol, kol teslo..

Recepto vertinimas: 5

Citrinų uogienė moliūge

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų serbentų uogienė

Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..

Recepto vertinimas: 1

Šokoladiniai keksiukai su abrikosų uogiene

Šokoladą ištirpiname su sviestu. Kitame dubenėlyje išsukametrynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atvėsusią šokolado masę sumaišome su kiaušinių mase, įpilame balzamo. Maišydami dalimis supilame išsijotus miltus su kepimomilteliais ir išplaktus baltymus. Tešlą sudedame į aliejum..

Recepto vertinimas: 0

ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ

Geriausia sermuksniu uogas skinti po pirmuju salnu. Nuplautas uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki virimo. Pakeiciame vandeni ir dar 2-3 kartus paviriname, kad uogos prarastu kartuma. Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, i ji suberiame uogas ir laikome 12 valandu, po to verdame 15-20 minuciu ..

Recepto vertinimas: 3

AGRASTŲ UOGIENĖ

Is cukraus ir vandens isverdame sirupa, atvesiname ir uzpilame ant uogu. Kita diena sirupa nupilame, uzverdame, atvesiname iki 40 C temperaturos ir vel uzpilame ant uogu. Trecia diena sirupa nupilame, uzverdame ir karsta uzpilame ant uogu. Po to uogas kelias minutes paviriname, sukreciame i paruostu..

Recepto vertinimas: 2

Aviečių uogienės kremas

Suplaktą grietinėlę sumaišyti su uogomis. Supilti šiltame vandenyje ištirpintą želatiną ir išmaišius viską supilti į formą ir leisti pastovėti šaltoje vietoje. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Virti obuoliai su uogiene

Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas. Obuoliai nulupami, išpjaunami sėklalizdžiai (tik ką nulupti dedami į parūgštintą vandenį). Po to obuoliai sumetami į verdantį sirupą ir pakaitinami (neužvirinant), kol jie suminkštės. Išgriebti iš sirupo obuoliai sudedami į gražią lė..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų uogienė

Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su uogiene

Žalios bulvės sutarkuojamos, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdomą ir viskas gerai sumaišoma. Tešla plonu sluoksniu krečiama į riebalais išteptą keptuvę ir kepama orkaitėje. Iškepus kiekvienas plokštainis patepamas sviestu, pabarstomas cukrumi arba pertepamas uogiene. ..

Recepto vertinimas: 0

Puslapiai: 1 2 3