Apelsininis kremas


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
400g grietinėlės
3 apelsinai
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus pudros
15g želatinos
1 šaukštelis vanilininio cukraus
papuošimui mėtos lapelių
Gaminimas:
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Užvirinti 1/4 grietinėlės ir maža srovele (karšta) maišant pilti į trynius. Plakti, kol masė pradės tištėti. Želatina išbrinkyti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti želatiną(ne karštą), maišant supilti trynių masę. Apelsinus nuplykiti, išspausti sultis, supilti į kremą.Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus išplakti iki standžių putų. Baltymus sudėti į kremą, atsargiai išmaišyti, truputi atšaldyti. Puošiama plonai supjaustytomis apelsinų žievelėmis ir mėtos lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!