Bananai su likeriu kremu

Ingridientai:
Bananas,
maža imbiero lazdelė,
15 ml apelsinų sulčių,
20 ml „Cointreau" likerio,
4 arbatiniai šaukšteliai želatinos, kiaušinio trynys,
šaukštelis cukraus,
30 ml karšto pieno,
vanilės esencijos,
60 ml grietinėlės,
šokolado papuošti.
Gaminimas
1. Bananą nulupame ir supjaustome. Imbierą supjaustome mažais gabalėliais.
2. Dubenyje sumaišome banano ir imbiero gabalėlius, įpilame apelsinų sultis ir 10 ml likerio. Paliekame pastovėti 20 minučių, kad skoniai susimaišytų.
3. Sumaišome želatiną su 2 šaukštais šalto vandens ir paliekame 10 minučių brinkti.
4. Ant puodo su verdančiu vandeniu uždedame dubenį. Jame maišome kiaušinio trynį su cukrumi, karštu pienu ir vanilės esencija tol, kol masė sutirštėja. Sudedame želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta.
5. Įdedame šį dubenį į kitą dubenį su šaltu vandeniu. Kai masė pradeda stingti, įpilame likusį likerį.
6. Išplakame grietinėlę ir įmaišome į likerio kremą.
7. Bananus ir imbierą sudedame į indą. Ant viršaus užpilame likerio kremą. Papuošiame šokoladu.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 40 min. Porcijoje: apie 1120 kcal (1 porcija)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!