Biržietiškas vaflinis tortas

Ingridientai:
700g vaflių,
1/2 kg sviesto,
300 g miltinio cukraus,
200 g kondensuoto pieno,
600 g gero marmelado,
40 g kakavos,
1 citrina,
vanilinio cukraus,
1 šaukštas konjako arba romo.
Gaminimas
Sviestas išsukamas, kad būtų purus. Sukant toliau, dalimis beriamas cukrus, pilamas kondensuotas pienas, dedama kakava, prieskoniai, citrinos žievelė ir rūgštis. Toliau šaukštais dedamas marmeladas ir sukama, kol pasidarys puri masė — kremas.

Vafliai pertepami kremu ir stipriai paslegiami šaltoje patalpoje. Tada aptepama kremu torto šonai ir viršus, ant kurio pro šabloną trupiniais išbarstomi ornamentai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!