25 rezultatų ieškant "balta"

Sūrio ir brokolių omletas

Papriką ir pomidorus nuplaukite, nulupkite svogūną, susmulkinkite juos vidutinio dydžio gabalėliais. Brokolių žiedynus išskirstykite, stiebelius supjaustykite mažais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių. Ištirpinkite sviestą (arba margariną), sudėkite daržoves ir pakaitinkite (..

Recepto vertinimas: 0

Graikinis mėsos suvožtinis

Riekelę baltos duonos susmulkinkite gabalėliais. Apelsiną nuplaukite ir plonai nulupkite odelę. Maltą mėsą, baltą duoną, nuluptą apelsino žievelę, raudonėlius, petražoles ir sojų padažą sumaišykite į tirštą masę. Masę padalinkite į keturias dalis ir suformuokite suvožtinius..

Recepto vertinimas: 0

KREMINĖ PIEVAGRYBIŲ SRIUBA

Grybus nuvalykite ir supjaustykite. Pakaitinkite juos riebaluose dideliame puode. Sudėkite miltus, išmaišykite, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių. Supilkite grietinėlę, pagardinkite cheresu arba portveinu, jei reikia, pridėkite druskos ir pipirų. Patiekite karštą su minkšta ..

Recepto vertinimas: 5

Austrių apkepėlė

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min. Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę. Apkepėl..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių pyragas

1.Minkštą sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. 2.Vieną po kito įmaišyti kiaušinius. 3.Supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 4.Du trečdalius tešlos nuimti ir sumaišyti su degtine. 5.Į paruoštą formą supilti baltą tešlą. 6.Išmaišyti kakavą, 2 valg. š. cukraus ir pi..

Recepto vertinimas: 5

Kmynų padažas

Į pagrindinį baltą padažą sudėti kmynus. ..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų padažas II

Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius. Kiaušinio trynį išplakti su trupučiu sultinio, supilti į padaža, pakaitinti, bet neužvirti. ..

Recepto vertinimas: 0

Padažas su garstyčiomis arba krienais

Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius ir išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Padažas su salierais ar petražolėm

Į pagrindinį baltą padažą sudėti tarkuotas prieskonines daržoves, kondensuotą pieną ir pavirinti. Kai jos išvirs, suberti žalumynus. ..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai sumuštiniai

Šokoladinis sviestas (arba paprastas sviestas su cukrumi ir kakava) išsukamas, supilamas šiltas pienas ir storai aptemapas ragaišis, balta duona arba sausainiai, ant viršaus uždedamas plonytis obuolio griežinėlis, ant jo - pusė arbatinio šaukštelio varškės arba plaktos grietinėlės ir..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

Trijų spalvų tortas

Sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sukant įmušti po vieną kiaušinius, suberti druską ir supilti pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus suberti į masę. Tešlą padalinti į dvi dalis: į vieną sudėti tarkuotas citrinos žieveles, į kitą ..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Tradicinis tortas

Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla iškloti tortinės dugną. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų. Sūrel..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškos salotos

Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti. Petražolių lapelius nuskinti nuo..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų salotos su sūriu

Pomidorus, sūrį, česnaką supjaustyti, sumaišyti su majonezu. Patiekti su balta duona. ..

Recepto vertinimas: 0

Porų salotos

Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti 0,5 cm storio gabalėliais, įdėti į kiaurasamtį, pamerkti 10 min. į verdantį vandenį. Ištraukti, atvėsinti. Obuolius ir agurką stambiai sutarkuoti, pašlakstyti citrinos sultimis, įberti druskos, cukraus, išmaišyti su majonezu arba grietine. Salot..

Recepto vertinimas: 0

Špinatų sriuba

Miltus pakepiname svieste, užpilame šaltu vandeniu ir verdame 5min. Sudedame nuplautus susmulkintus špinatus, pasūdome, įberiame pipirų ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Baltą duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje. Į sriubos indą suberiame pakepintą duoną, supilame sri..

Recepto vertinimas: 0

Šlaunelės su vyno padažu

Vištienos šlauneles pabarstykite druska ir pipirais. Morkas supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite "ratukais". Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ne itin plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Aliejų pakaitinkite su sviestu. Višt..

Recepto vertinimas: 0

Mišrainė prie alučio

Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atš..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys su svogūnais

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti. Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnie..

Recepto vertinimas: 0

Pyragaičiai "Vasara"

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaiš..

Recepto vertinimas: 0

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ

Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami i astuonias dalis, ispjaustomi kotgaliai. Du svogunai ir cesnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Puse agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, isimamos seklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruostos darzoves elektriniu maisykliu sut..

Recepto vertinimas: 0

KEPTA ŽUVIS SU DARŽOVĖMIS

Zuvi pamarinuosime is anksto. Atsildyta, nuplauta ir apsausinta zuvies file reikia apslakstyti citrinos sultimis arba slakeliu acto ir pjaustyti nemazais gabaliukais. Apibarstome "Vegetos" arba kitokiais zuviai skirtais prieskoniais. Ne per smulkiai supjaustome visas svogunu galvutes. Svogunus beria..

Recepto vertinimas: 4

SILKĖS SU KRIAUŠĖMIS

Piene ismirkyts silkes nulupti, isimti kaulus. Nuluptas kriauses isvirti, pertrinti, pasudyti, iberti cukraus, prieskoniu. Citrina nulupti, supjaustyti griezineliais. Silkes file deti i inda, uzdengti citrinos griezineliais, uzpilti kriausiu padaza ir truputi patroskinti. Patiekti su balta duona...

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: balta