Biskvitinis tortas su avietėmis

Ingridientai:
6 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
4 valg. š. vyšnių likerio;
2 valg. š. citrinų sulčių;
Mažas indelis aviečių uogienės;
1 l plaktos grietinėlės;
Cukraus;
Tarkuoto šokolado;
Aviečių papuošimui.
Gaminimas
Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į kepimo formą riebalais išteptu dugnu ir iš karto kepti iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Iškeptą ir ataušintą biskvitą supjaustyti į tris sluoksnius.

Likerį sumaišyti su citrinų sultimis ir šiuo mišiniu apšlakstyti biskvitus. Apatinį biskvito sluoksnį aptepti aviečių uogiene. Ant viršaus užtepti 1/3 pasaldintos plaktos grietinėlės. Paskui dėti kitą biskvito sluoksnį. Jį taip pat aptepti aviečių uogiene ir plakta grietinėle. Uždėti paskutinį sluoksnį ir aptepti grietinėle. Truputį grietinėlės palikti papuošimui.

Likusią grietinėlę sudėti į konditerinį švirkštą ir puošti tortą. Torto kraštus apibarstyti tarkuotu šokoladu, ant viršaus išdėlioti avietes. Tortą įdėti į šaldytuvą ir prieš patiekiant laikyti šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!