Daržovių sriuba su mėsos kukuliais


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

50 g salierų lapelių
50 g petražolių lapelių
1 svogūnas
3 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 l pieno
125 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 šaukštai džiūvėsėlių
4 šaukštai pjaustytų petražolių
žiupsnelis muskato
4 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio mėsos sultinio miltelių
druskos
juodųjų pipirų

Gaminimas:

Petražoles ir salierus nuplauti, smulkiai supjaustyti. nulupti svogūną ir supjaustyti kubeliais. Viską kartu 5 minutes pakepinti su sviestu, apibarstyti miltais, užpilti pienu ir 10 minučių virti.
Į maltą mėsą dėti kiaušinio baltymą, įberti džiuvėsėlių, paskaninti muskatu ir šaukštu pjaustytų petražolių. Kiaušinio trynį išplakti su grietine.
Sriubą perkošti, daržoves per sietelį pertrinti į sriubą. Iš maltos mėsos šaukštu suformuoti kukulius, dėti į karštą sriubą ir išvirti.
Sriubą paskaninti mėsos sultinio milteliais, druska, pipirais ir petražolėmis. Sukrėsti grietinę ir patiekti. 

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!