Kepta sardinių filė

Ingridientai:
4 porcijoms:

1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
170 g sardinių filė;
2 nedideliais gabalėliais supjaustyti pomidorai;
½ kubeliais supjaustytas žaliasis ankštinis pipiras;
1 arb. š. susmulkintų kaparėlių;
2 arb. š. pomidorų padažo;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
2 valg. š. citrinos sulčių;
Druska ir šviežiai sumalti juodieji pipirai;
1 valg. š. sviesto;
Citrinos žievelės papuošimui.
Gaminimas
Keturis folijos lakštus sutepkite aliejumi. Į kiekvieną jų padėkite porciją sardinių (odele žemyn). Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

Dubenyje sumaišykite pomidorus, ankštinius pipirus, kaparėlius, pomidorų padažą, česnaką, citrinos sultis, druską bei juoduosius pipirus. Gauta mase užklokite žuvį, ant viršaus uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto, po to vėl uždenkite folijos lakštais.

Apie 17 min. žuvį kepkite ant grotelių orkaitėje (arba sudėję į kepimo skardą). Patiekite su citrinos skiltelėmis bei šviežiais salotų lapais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!