Kiauliena, kepta džiovintų abrikosų tyrėje


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1,5 kg kiaulienos išpjovos, 1 stiklinė supjaustytų džiovintų abrikosų, 3/4 stiklinės apelsinų sulčių, 0,5 stiklinės abrikosų nektaro, pusės citrinos sultys, 1 šaukštas medaus, 1/4 šaukšto cinamono.

Gaminimas:

Sumaišyti visus komponentus, išskyrus mėsą. Troškinti 8 - 10 min, nustačius maksimalų galingumą, kol abrikosai suminkštės, maišant 2-3 kartus. Išimti citrinos žievelę. Pagamintą tyrę padėti į šalį. Perdėti į skardą mėsą ir užpilti pusė kiekio tyrės. Kraštus uždengti aliuminio folija. Kepti 5 min, nustačius maksimalų galingumą. Sumažinti galingumą iki 70 %. Kepti 25 - 40 min., kol temperatūra pakils iki 75°C užpilant 2 - 3 kartus abrikosų tyre, po 15 min. nuimti foliją. Palaikyti uždengtą folija 10 - 15 min., kol vidaus temperatūra pasieks 82 - 85 °C. Mėsą užpilti likusia abrikosų tyre.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!