Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 kiaulienos eskalopai (neriebi, minkšta mėsa be kaulo, iš strėnų arba užpakalinės kojos minkštimo);
115 g baltos duonos džiūvėsėlių;
55 g tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
1 išplaktas kiaušinis;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
Šviežia raudonėlio šakelė papuošimui.

Apelsinų padažui:

1 didelis apelsinas;
Susmulkinti 1 česnako laiškai;
Druska ir juodieji pipirai.
Gaminimas
Pirmiausia pagaminkite padažą. Nulupkite keletą apelsino žievės riekelių, atidėkite. Nupjaukite apelsino viršų ir apačią, nulupkite, įpjaukite membranas, kad liktų tik minkštimas, išimkite sėklas. Šiuos veiksmus atlikite taip, kad skystis varvėtų į dubenėlį. Supjaustykite minkštimą nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su to paties apelsino sultimis bei česnako laiškais.

Kiaulienos eskalopus padėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir lengvai išmuškite, kad mėsa būtų vienodo storio. Plačiame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį su raudonėliu ir kitais prieskoniais. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pamerkite į išplaktą kiaušinį, po to į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų, kad būtų apsemtas 1 cm. Kepkite eskalopus po 3-4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Riebalų perteklių nusausinkite ant virtuvinių servetėlių. Patikite su apelsinu padažu, raudonėlio šakele ir apelsino žievele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!