Pieno kisielius su slyvomis

Ingridientai:
1l. pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
3 kupini šaukštai krakmolo,
1/2kg geltonųjų slyvų, braškių ar aviečių.
Gaminimas
3 stiklinės pieno užvirinama su cukrumi. Krakmolas išleidžiamas 1 stiklinėje šalto pieno ir maišant supilamas į verdantį pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Kai tik pasirodo pirmieji burbuliukai, sutirštėjęs kisielius nukeliamas nuo ugnies, nes, ilgiau verdant, pasidaro tąsus. Į aukštoką šaltu vandeniu sudrėkintą indą sluoksniuojamas kisielius su nuplautomis slyvomis. Pirmojo kisieliaus sluoksnio pakraščiais uogos įspaudžiamos iki dugno. Viršutinis sluoksnis — kisieliaus. Gerai atšaldoma. Prieš patiekiant į stalą, gaminys išverčiamas ant lėkštės. Viršus pabarstomas trupintais ar kapotais riešutais. Į lėkštę įpilama raudonų uogų sunkos (nebūtinai).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!