Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Ingridientai:
1 veršienos kumpis (didelis),
druskos,
jautienos prieskoniai,
6 česnako skiltelės.

Įdarui:
apie 250 g veršienos faršo,
200 g pievagrybių,
2 svogūno galvutės,
2 šaukštai grietinės,
1 stiklinė pieno,
3 batono riekelės,
2 kiaušiniai,
kelios petražolių šakelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname ''kišenėlę'', įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.
Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skystis. Pieną suplakame su kiaušiniais ir sumaišome su kubeliais supjaustytu batonu.
Veršienos faršąą sumaiššome su pievagrybiais, batono kubeliais, susmulkintomęęis petražžĮĮolįįįį79;mis ir jo pripildąąąąąąome ver#č3;šienos kūūūūumpio ''žžžžkšišenššššššėlę''. Įpjovimą užsiuvame storu medvilniniu siūlu.
Kumpį dedame į aliejumi pateptą skardą. Iš šonųųųųų; galime sudėėti kelias ketvirčėėiais supjaustytas svogūnų galvutes ar morkų griežinėlius. Įpilame į stiklinę vandens. Kepame 200° C temperatūroje apie 1 vai. palaistydami susidariusiomis sultimis. Tuomet uždengiame folija ir kepame dar 0,5 vai. Nuėmus foliją kepame, kol paskrunda kumpio viršus.
Išimame siūlus. Patiekti kumpį galima ir karštą, ir šaltą su krienų padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!