Pikantiškas sluoksniuotas varškės tešlos pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

300 g liesos varškės;
9 kiaušiniai;
200 ml pieno;
120 g kvietinių miltų;
Druskos;
Aliejaus;
100 g fermentinio sūrio.

Pirmam įdarui:

6 pomidorai;
100 g lašinukų;
Druskos ir maltų pipirų.

Antram įdarui:

1 svogūnas;
1 paprika;
1 valg. š. aliejaus;
300 g jautienos;
1 skiltelė česnako;
Maltos saldžiosios paprikos;
Kapotų petražolių.

Trečiam įdarui:

1 svogūnas;
1 paprika;
1 valg. š. aliejaus;
4 kiaušiniai;
3 šaukštai pieno;
Šiek tiek maltų muskato riešutų;
Druskos ir maltų pipirų.
Gaminimas
Varškę išsukite su 6 kiaušinių tryniais ir druska iki vientisos masės. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite. Likusius 6 kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įsukite į tešlą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje vieną po kito iškepkite keturis papločius- apkepkite iš abiejų pusių.

Pirmajam įdarui supjaustykite lašinukus nedideliais kubeliais ir juos pakepinkite. Pomidorus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant pakepintų lašinukų. Pagardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite ir apkepinkite.

Antram įdarui supjaustykite mėsą, papriką ir svogūną. Iš pradžių aliejuje pakepkite mėsą, pagardinkite tarkuotu česnaku ir malta saldžiąja paprika. Tada suberkite daržoves ir patroškinkite dar 10 min. Apibarstykite kapotomis petražolėmis ir viską išmaišykite.

Trečiajam įdarui susmulkinkite svogūną, juostelėmis supjaustykite papriką ir pakepinkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kiaušinius išplakite su pienu. Įberkite druskos, pipirų ir maltų muskato riešutų. Sudėkite ant paruoštų daržovių ir gerai išmaišykite.

Galiausiai papločius po vieną dėkite į kepimo formą pertepdami įdarais. Išplakite likusius 3 kiaušinius. Užpilkite ant pyrago viršaus ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Šaukite į iš anksto iki 250°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!