Pikantiškas sūrio tortas


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Tešlai:
150 g miltų,
100 g margarino,
3 šaukštai šalto vandens,
druskos.

Įdarui:
100 g lašinių,
2 svogūnai,
150 g „Rambyno” sūrio,
2 raudonieji ankštiniai pipirai,
1 stiklinė grietinės,
2 kiaušiniai,
1 arbatinis šaukštelis krakmolo,
muskato riešuto,
pipirų,
druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Ant lentos supilami miltai, suberiamą druska, sudedamas margarinas ir peiliu kapojama, kol riebalai susmulkinami iki žirnio didumo. Tada įpilamas vanduo, ir tešla greit suminkoma. Paruošta tešla palaikoma šaltoje vietoje 30 minučių. Atvėsusi tešla iškočiojamą, ja išklojama apvali forma, pakraštyje uždedant tešlos kraštelį, subadoma šakute ir iškepama.
Lašiniai supjaustomi plonais gabalėliais, paskrudinami keptuvėje ir išimami. Likusiuose taukuose pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas ir ruoželiais supjaustyti ankštpipiriai. Ant iškepto plokštainio išdėstomi lašiniai, kubiukais supjaustytas sūris, suberiami svogūnai ir pipirai. Grietinė suplakama su kiaušiniais, įmaišomas krakmolas, įberiama pipirų, įtarkuojama muskato riešuto, pasūdomą. Šiuo mišiniu užpylus plokštainį, kepama 30 minučių. Iškepęs atšaldomas ir pabarstomas smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais,
Tinka vartoti su: Tortas paduodamas prie vyno.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!