PRANCŪZŲ VIŠTIENOS TROŠKINYS SU VYNU

Ingridientai:
1 šaukštas saulėgražų aliejaus
1 šaukštas sviesto
6 viščiuko porcijos (pvz: 3 šlaunelės ir 3 krūtinėlės)
12 mažų svogūnėlių
6 ploni gabaliukai rūkytos sluoksniuotos kiaulienos
3 šaukštai brendžio
575ml raudono Burgundiško vyno
3 skiltelės česnako

Gaminimas
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių, maždaug 8-15 minučių, kol gražiai pagels. Perdėkite vištieną į troškintuvą. Likusiuose riebaluose apkepkite svogūnėlius, išgriebkite ir sudėkite ant vištienos. Truputi pasmulkinę kiaulieną pakepinkite keptuvėje apie 2-3 minutes. Tada išgriebkite į troškintuvą. Viskąą kas yra troškintuve apšlakstykite brendžiu ir atsargiai uždekite. Tuomet kratykite puodą, kol liepsna užges ir tada supilkite vyną. Sudėkite prieskonius, smulkintus česnakus. Troškintuvą uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 val. Keptuvėje pakepinkite grybus ir sudėti į troškintą vištieną. Į keptuvę įdėti šaukštą riebalų (jeigu jų neliko, jei yra likę tinka tie patys) ir sumaišykite su miltais. Kepkite apie 2 minutes. Įpilkite truputi skysčio iš troškintuvo ir išmaišikyte iki vientisos masės. Tada padažą supilkite į troškintuvą, įdėkite pomidorų pastos ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!