Šventinės spurgos

Ingridientai:
1kg miltų,
2 stiklinės pieno,
100g mielių,
8 tryniai,
200g sviesto,
1 šaukštas spirito,
vanilinio cukraus,
5g druskos,
1 stiklinė tirštos vyšnių arba braškių uogienės,
100g miltinio cukraus užbarstyti,
kiaulinių taukų virti.
Gaminimas
Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudžiami ir paliekama, kad pakiltų. Spurgas galima daryti išspaudžiant apskritus tešlos kukuliukus tarp pasviestuotų pirštų. Kartu įdedama ir uoga. Spurgos dedamos ant drobulės arba ant pasviestuoto pergamento. Kai pakyla, leidžiamos į įkaitintus taukus. Jei įmestas tešlos gabalėlis tuoj čirkšdamas išplaukia į paviršių, riebalai įkaitę gerai. Iš pradžių iki auksinės spalvos apverdama viena pusė, apvertus — kita. Daugiau vartyti nereikia. Išverda per 6—7 min. Graibštu išimtos ant rėčio dar šiltos apibarstomos miltiniu cukrumi.
Puode turi būti tiek riebalų, kad suleistos spurgos laisvai plaukiotų.
Išvirus spurgas, riebalai paliekami, kad nusistotų, tada nupilami (drumzlės išmetamos), ir juos galima panaudoti antrą kartą. Riebalai mažiau užsiteršia, jei, darant spurgas, nevartojama miltų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!