Tortas ''Braškių rojus''

Ingridientai:
Papločiui:
3 stiklinės biskvitinių trupinių,
100-150 g sviesto,
citrinos sultys,
0,5 indelio kondensuoto pieno su cukrumi.
1 l kefyro,
0,75 kg braškių,
1 stiklinė cukraus,
4-5 šaukštai želatinos,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
1 citrinos nutarkuota žievelė.

Papuošimui:
400 g grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
11-15 braškių,
1 kivis,
susmulkintų pistacijų,
biskvitinių sausainių.
Gaminimas
Sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Gautą masę sumaišome su biskvitiniais trupiniais ir sukrečiame į tortinę formą. Šaukštu išlyginame paviršių ir 20 min. paliekame šaltai. Kefyrą sumaišome su pertrintomis braškėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Maišydami supilame nedideliame vandens kiekyje iššbrinkintąą ir ięšštirįįįpint&ąąąą#261;ą žželatiną. Kai kefyrŠŠo masė pradeda stingti, ją supiššššššššlame į tortinę formą ir 30 min. paliekame šaltai. Sustingusį tortą išimame iš formos. Šonus ir dalį viršausų aptepame plakta pasaldinta grietinėėle. Šonuėės papuošiame biskvitiniais sausainiais, o viršų braškėmis, kivio skiltelėmis ir susmulkintais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!