Varškės ir braškių tortas (foto)

Ingridientai:
Tešlai:

4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltų;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

500 g varškės;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievelė;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietinėlės;
750 g braškių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinius iki purios masės išplakti su šaukštu vandens. Plakant po truputį berti cukrų bei vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į 28 cm skersmens torto formą, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi, ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos kraštą, išimti biskvitą ir ataušinti. Nuimti kepimo popierių ir biskvitą perpjauti į dvi dalis (taip, kad gautųsi 2 lakštai).

Varškę išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele. Želatiną ištirpinti ir įmaišyti į varškės masę. Kai varškė ims stingti, įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Apatinę biskvito dalį pirmiausia apdėti braškėmis. Ant uogų užtepti pusę varškės ir grietinėlės kremo. Uždėti antrąjį biskvitą ir aptepti likusiu kremu. Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdėlioti likusias braškes. Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!