25 rezultatų ieškant "actu"

Salotos su jūros gėrybėmis

Jūros gėrybes atšildykite. Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės), apibarstykite druska, atvėsinkite. Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais. ..

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai ..

Recepto vertinimas: 3

Pomidorų ir dešrelių salotos

Pomidorai ir dešrelės supjaustomi plonais griežinėliais ir susluoksniuojami salotinėje, sluoksnius pabarstant smulkiai supjaustytais svogūnais, pipirais ir druska. Salotos apšlakstomos actu, užpilamos majonezu ir papuošiamos salotų lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos salotos

Mėsa, bulvės, obuoliai ir salieras supjaustomi kubeliais, pasūdomi pabarstomi pipitrais. Majonezas suplakamas su pienu, garstyčiomis, krienais, actu ir obuolių padažu. Padažas užpilamas ant sumaišytų salotų. Sudėjus į salotinę papuošiama agurkų griežinėliais ir virtų kiaušinių ..

Recepto vertinimas: 5

Jautienos salotos

Virta mėsa plonai supjaustoma, o bulvės, svogūnai ir pomidorai supjaustomi griežinėliais. Daržovės užpilamos vynu, suplaktu su actu, aliejumi, sultiniu ir prieskoniais bei palaikomos 1 valandą. Salotinėje daržovės sluoksniuojamos su mėsa, užpilamos tuo pačiu marinatu ir apibarstomos ..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiškos silkių salotos

Silkes gerai išmirkyti, nulupti ir išdaryti. Perpjauti pirma i?ilgai, o paskui supjaustyti kubeliais, bet nepernelyg mažais. Svogūną sukapoti ir truputį pakepinti su margarinu. Du žalius kiaušinius išplakti su actu ir šiuo plakiniu užpilti svogūnus (kiaušiniai turi sukiekėti). Pridėt..

Recepto vertinimas: 2

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Krabų kotletukai

1. Sumaišykite visus ingridientus ir padarykite 6 kotletukus, apkepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus. Patiekite su salotomis. 2. Salotoms: augalinį aliejų sumaišykite su cukrumi ir actu (tik ne aliuminio dubenėlyje!) ir maišant pavirkite 5 minutes. Sudėkite salierų sėklas, garsty..

Recepto vertinimas: 0

Silkė daržovių rinkinyje

Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti. Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejumi. Tada išmirk..

Recepto vertinimas: 0

Baltųjų gūžinių kopūstų salotos

Švieži kopūstai supjaustomi šiaudeliais ar kvadratėliais, sudedami į dubenį, pabarstomi druska, patrinami mediniu šaukštu arba, uždengus dangteliu, pamušami. Dalis atsiradusio skysčio nupilama. Paskui įtarkuojama morka, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įberiama cukraus, sus..

Recepto vertinimas: 5

Rūgštynių sriuba

Iš mėsos su kaulais, kumpio, grybų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Jauni rūgštynių lapai supjaustomi ir sudedami į perkoštą sultinį. Pavirus užbalinama grietine ir tryniais. Į šia sriubą galima dėti kiaušinių, virtų be kevalo. Vanduo užvirinamas su druska, actu..

Recepto vertinimas: 4

Garstyčių padažas

Garstyčios sumaišomos su grietine ir sukamos lašinant po truputį visa aliejų. Paskaninama actu, cukrumi ir druska. ..

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzų ir sūrio salotos

Kukurūzus iš dėžutės sudėti į sietelį. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti luobelę, perpjauti pusiau, išimti sėklas. Minkštimą supjaustyti nedideliais kubeliais. Pipirą nuplauti, išpjauti šerdį ir supjaustyti trumpomis juostelėmis. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svo..

Recepto vertinimas: 0

Šaltasis plato

Jautieną ir kiaulieną išvirti ir supjaustyti kubeliais. Paprikos ankštis supjaustyti nedideliais kvadratiniais gabaliukais ir sumaišyti su mėsa. Įdėti riekutėmis pjaustytus svogūnus, supjaustytas petražoles ir koriandro žalumą. Augalinį aliejų sumaišyti su actu, įberti druskos. Ga..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas užkandis

Išvirtą mėsą ir virtą kumpį smulkiai supjaustyti, sumaišyti su marinuota saldžiąja paprika ir riekelėmis pjaustytu svogūnu. Pabarstyti petražolėmis. Augalinį aliejų sumaišyti su actu, paskaninti pipirais, druska ir supilti į salotas. Gerai išmaišyti. ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pupomis ir balzaminiu actu

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įp..

Recepto vertinimas: 0

Avienos ir lašinių šašlykai (Ramunės)

Mėsą nuplauti, išpjauti plėves, supjaustyti kubeliais (3 cm dydžio), lengvai pamušti grūstuvėliu. Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti griežinėliais. Giliame inde dėti avieną sluoksniais, barstant druska ir prieskoniais, svogūnų ir česnakų griežinėliais, šlakstant ac..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos krūtinėlė su krienais

Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir šviežiai maltais pipirais. Šoninę supjaustome griežinėliais. Jais apdedame jautieną.Daržoves nuplauname, nuvalome ir supjaustome stambiais kubeliais. Laurų lapelį sutriname. Mėsą, daržoves ir laurų lapelį sudedame į "kepimo ra..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

Mesa supjaustyti gabaliukais po 30-40g. Smulkiai supjaustome svoguna ir sudedame su mesa i viena inda. Mesa pasudome, papipiriname, idedame bazilika. Citrinos sultis sumaisome su vyno actu. Viska uzpilame vyno actu ir pastatome saltoje vietoje 5-6 valandoms. Kepama ant zariju uzmovus ant iesmu. Skan..

Recepto vertinimas: 4

RAUDONGŪŽIŲ KOPŪSTŲ BALANDĖLIAI SU PAUKŠT.

Ispjaunamas kopustkotis ir kopustas verdamas pasudytame vandenyje su actu apie 15 minuciu. Paruosiama 15 dideliu kopustlapiu. Likusieji lapai susmulkinami. Vistu krutineles labai smulkiai supjaustomos. Lasinukai, svogunai ir morkos susmulkinami vienodais gabaleliais ir pakepiname svieste. Prieskonia..

Recepto vertinimas: 0

KRABŲ KEPSNYS

Krabus nuplauti po tekanciu siltu vandeniu, sumaisyti su smulkiai supjaustytu svogunu, druska, pipirais, actu, augaliniu aliejumi ir imbieru. Laikyti viena valanda. Is miltu pieno ir kiausiniu paruosti skysta tesla ir taip pat palaikyti valanda.Svogunus smulkiai supjaustyti, sumaisyti su maltu imbie..

Recepto vertinimas: 0

ALUJE TROŠKINTAS KARPIS

Isvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasudomas, pabarstomas miltais, pipirais, uzpilamas atskiestu actu ir pusvalandi palaikomas saltai. I puode pakaitinta alu sudedamas karpis, sviestas, suberiami dziuveseliai, uzdengiama ir troskinama 30-40 minuciu. Baigiant troskinti sudedamos razinos, tarkuot..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTI MARINUOTI POMIDORAI

Nupjauname pomidoru virsuneles, isimame seklas. Idedame cesnako, petrazoliu ir metu misinio, uzdedame nupjauta virsunele. Po to pomidorus sudedame i stiklainius, pasudome ir apslakstome actu. Stiklainius uzdarome ir laikome saltoje vietoje...

Recepto vertinimas: 0

PADAŽAS KEPSNIUI

Dubenelyje ismaisome alieju su actu, iberiame pipiru, smulkiai sukapota cesnaka, garstycias, smulkinta citrinu zievele, druska, cukru, supilame citrinu sultis. Viska gerai ismaisome ir verdame 15 minuciu...

Recepto vertinimas: 0

UŽKANDĖLĖ

Kopustus smulkiai supjaustome, atsargiai sumaisome su tarkuotomis morkomis ir smulkintu cesnaku. Sudedame i didesnj inda. Vandeni sumaisome su actu, aliejumi, druska ir cukrumi, uzviriname. Uzpilame karsta padaza ant kopustu, siek tiek prispaudziame, atvesiname. Sudedame i stiklainius, uzdarome ir l..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: actu