25 rezultatų ieškant "actu"

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greita..

Recepto vertinimas: 4

Japoniškos ryžių salotos

Jautieną išvirti pasūdytame vandenyje arba iškepti. Ryžius išplauti ir išvirti, tada suversti į kiaurasamtį ir perlieti šaltu vandeniu. Paskiau gerai ištrinkite kiaušinio trynį su garstyčiomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame aliejų labai maža srovele. Turi gautis vien..

Recepto vertinimas: 0

Bandelės su svogūnais ir kiaušiniais

Nuluptą svogūną supjaustyti griežinėliais ir 10 minučių troškinti su aliejumi, cukrumi, drusk, actu ir paprika uždengtoje keptuvėje. Bandeles perpjauti pusiau ir kepti ant grotelių, kol apskrus ir bus traškios. Į mažą prikaistuvį įpilti aliejaus ir įkaitinti ant vidutinės ugnies...

Recepto vertinimas: 0

Šerniena, virta su daržovėmis

Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Tada pridėti druskos, supjaustytų prieskoninių ir kt. daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Apibarstyti druska pa..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos šašlykas su salsa

Persikus smulkiai supjaustyti. Susmulkinti svogūnus, papriką, česnaką, rozmarinus. Viską sumaišyti su actu, 3 šaukštais aliejaus, pasūdyti, įberti pipirų ir dėti į šaldytuvą. Vištieną supjaustyti gabaliukais, pamušti kūjeliu, apšlakstyti likusiu aliejumi ir apibarstyti "Vegeta"..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta su kilkėmis ir citrina

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Silkė daržovių rinkinyje

Bulves, morkas, burokėlius, pupeles ir žirnelius išvirti. Burokėlius, bulves, morkas rantuotu peiliuku gražiai supjaustyti griežinėliais arba kitokio pavidalo gabalėliais ir pamirkyti actu parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skystį nupylus, daržoves suvilgyti aliejumi. Tada išmirk..

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTOS KRIAUŠĖS

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėmis vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių kompotas

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į ..

Recepto vertinimas: 4

Vasaros salotos

Baltą duoną supjaustome kvadratėliais (plutelę nupjauname), suberiame į didesnį dubenį, užpilame actu ir sumaišome. Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną, nedideliais gabaliukais supjaustytą agurką, užp..

Recepto vertinimas: 0

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su raugintais agurkais

Silkės filė supjaustyti gabaliukais, uždėti pjaustytų svogūnų, pabarstyti pipirais ir užpilti actu. Taip palaikyti kelias valandas. Svogūnus supjaustyti kubeliais, pakepinti aliejuje, pridėti kubeliais pjaustytų, be sėklų agurkų, dar 8-10 minučių pakepinti, atvėsinti ir užpilti p..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos salotos su smidrais

Smidrų stiebelius nulupti, pašalinti sumedėjusią žievę, užplikyti pasūdytu ir pasaldintu vandeniu ir palikti gerą pusvalandį, kol suminkštės. Aliejų sumaišyti su actu. įberti smulkaus cukraus, pjaustytų petražolių, užpilti neataušusius smidrus ir su jais patiekti jautieną. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepta antis su apelsinų padažu

Druską, pipirus ir kmynus pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir sutrinkite. Antį nuplaukite šaltu vandeniu, nuo visur (išskyrus sparnelius ir sprandą) nuimkite riebalus. įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu ir palikite nakčiai uždengtą. Susmulkinkite imbierus, česnakus, su..

Recepto vertinimas: 2

Nicos salotos I

Įkaitinkite iki 180°C laipsnių orkaitę. Išvirkite kiaušinius (8 min. nuo vandens užvirimo), išvirusius palaikykite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į keturias dalis. Į kepimo skardą suberkite duonos kubelius ir pakepinkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leisk..

Recepto vertinimas: 0

Tuno salotos su alyvuogėmis, kiaušiniais ir pupomis

Išvirkite kiaušinius (8 min. nuo vandens užvirimo), išvirusius palaikykite šaltame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kiekvieną į keturias dalis. Į didelį dubenį sudėkite pomidorus, pipirus, salierus, svogūnus, ridikėlius, agurkus, alyvuoges, pupas, česnaką ir gerai išmaišykite..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pupomis ir balzaminiu actu

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įp..

Recepto vertinimas: 0

BARSČIAI SU "AUSYTĖMIS"

Burokelius supjaustyti kubeliais, uzpilti rugsciomis sultimis, citrinos rugstimi ar actu parugstintu mesos sultiniu`ir apie 1 val. palaikyti. Po to sultini perkosti, paskaninti prieskoniais ir uzvirti. Mesos sultinys verdamas su prieskoninemis darzovemis. Jos pasirenkamos pagal skoni (petrazoles sak..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS FILĖ SU PAPRIKA

Paprika, pora ir cesnaka supjaustyti plonais griezineliais. Ananasus nuvarvinti ir supjaustyti. Vegeta sumaisyti su 4 saukstais ananaso skyscio, cesnaku, sojos padazu, aliejumi, medumi, actu ir apkeptais miltais. File supjautyti juostelemis, kepti 2-3 min. aliejuje, isimti. I ten sudeti ir pakepinti..

Recepto vertinimas: 0

JAUTIENOS ŠAŠLYKAI

Mesa supjaustyti gabaliukais po 30-40g. Smulkiai supjaustome svoguna ir sudedame su mesa i viena inda. Mesa pasudome, papipiriname, idedame bazilika. Citrinos sultis sumaisome su vyno actu. Viska uzpilame vyno actu ir pastatome saltoje vietoje 5-6 valandoms. Kepama ant zariju uzmovus ant iesmu. Skan..

Recepto vertinimas: 4

Užkandis su kepta jautiena

Agurka, avokada, ridikelius susmulkiname, sudedame i leksteles, pridedame svoguneliu, uzbarstome susmulkinta kiausinio baltyma.Kiausinio tryni sutriname, sumaisome su garstyciomis, majonezu, actu. Keptuveje su sviestu iskepame ypac plonai supjaustyta jautiena, silta dedame ant darzoviu, uzpilame pad..

Recepto vertinimas: 0

BULVIŲ SALOTOS SU KIAULIENOS ŠONINE

Bulves supjaustome kubeliais, apibarstome smulkintais petrazoliu lapeliais. Keptuveje pakepiname kubeliais pjaustyta sonine, sudedame smulkintus svogunus, dar kiek pakepiname, pasudome, pabarstome miltais. Maisydami dar pakepiname, uzpilame vanderfiu su actu ir dar 10 min. paverdame. Karstu padazu u..

Recepto vertinimas: 0

Pekino kopūstų salotos

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 2

Varškės pyragas

Margariną išlydyti. Šiek tiek atvėsinti ir sudėti cukrų. Įmušti kiaušinius ir išplakti. Sudėti miltus, migdolų esenciją. Nugesinti sodą actu. Gerai išmaišyti. Sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą. Kepti orkaitėje 200 laisnių temperatūroje, kol viršus švelniai pagels. Vis..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: actu