24 rezultatų ieškant "aliejus"

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Šalta, aštri daržovių sriuba

Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulk..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Jūrų velnias

Supjaustyti jūros velnio filė smulkiais apie 1,5 cm pločio apskritimais, apvolioti miltuose, po to sezamo sėklose. Nulupti pomidorą ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Salotas nuplauti. Į pašildytą keptuvę dėti šaukštą sviesto ir truputį aliejaus virimui. Įkaitus riebalams, sudėti j..

Recepto vertinimas: 4

Žuvis su varškės padažu

Žuvies filė ištrinti druska ir pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Sūrį ištrinti su grietine ir plonai patepti kiekvieną filė gabaliuką.Po to filė gabaliukus susukti, kad įdaras būtų viduje, ir susmeigti smeigtukais. Į karščiui atsparų indą įpilti truputį aliejaus, sudėti..

Recepto vertinimas: 0

Krokodiliena migdolu ir kivi padaze

Krokodilienos file pamarinuojam (pardavime dazniausiai parduodama po 150 gr. file): druska, malta paprika, uogine paprika, aliejus… Padazas: Cukru ir truputeli acto padeginam keptuveje, kol taps gintaro spalvos...Pilame ananasu sulciu, laukiame kol uzvirs...Dedame skaldytus migdolus, anakardzio ri..

Recepto vertinimas: 0

Grybai tešloje

Iš miltų, kiaušinių, aliejus, druskos ir tarkuoto sūrio išmaišyti tešlą. Grybus pamirkyti tešloje ir kepti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Marinuota veršiena

Veršieną supjaustyti ir pamušti. Tada apšlakstyti sultimis. Alyvų aliejų sumaišyti su supjaustytu svogūnu, įdėti pipirų, sugrūstą lauro lapą. Mėsą suvilgyti aliejuje ir tada užpilti aliejumi. Taip palaikyti 6 valandas. Kepti tame pačiame aliejuje 15 minučių. Patiekti su marinuot..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių daržovių salotos su sūriu ir riešutais

Lėkštutė arba salotinė išklojama salotų lapais. Sudedamos supjaustytos daržovės ir sūris (supjaustytas kvadratėliais). Viršus pabarstomas riešutų puselėmis. Garstyčios, aliejus, cukrus, druska išmaišoma iki vientisos masės. Užpilas pilamas ant salotų. ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos "Būk sveika"-1

Smulkiai supjaustytus svogūnus patriname su aliejumi ir susmulkintais džiov. jūros kopūstais. Agurkus sutarkuojam burokine tarka. Pomidorus supjaustom kvadračiukais. Užpilam likusiu aliejum ir leidžiam bent 10 min pastovėti- tai išsiskiria daugiau sulčių. Valgome su ..

Recepto vertinimas: 0

Tradicinis fondue bourguignonne

Supjaustykite jautieną į mažus gabalėlius. Įkaitinkite kepimo aliejų. Jis neturėtų užimti daugiau kaip pusę indo tūrio. Įsitikinkite, kad aliejus pasiekė reikiamą temperatūrą. Pastatykite fondiu indą ant stalo, aliejaus temperatūrą palaikys kaitinimo šaltinis.Jautienos kubelius ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas SKRUZDĖLYNAS

Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 - 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujung..

Recepto vertinimas: 4

Buviniai blynai su mesos idaru

bulves sutarkuojam, svoguna irgi,prieskoniai pagal poreiki, I ikaitinta keptuve, dedama tarkuota mase ir i viduriuka farsas,ant virsaus uzdedama tu paciu tarkiu mase. Kepama is abieju pusiu,kol paskrus ..

Recepto vertinimas: 4

Kiniškas jautienos kepsnys

Jautienos filė supjaustyti juostelėmis ir apipilti išspaustomis apelsinų sultimis. Taip ją palaikyti pusvalandį. Morkas supjaustyti ilgais plonais šiaudeliais, nuluptą imberio šaknį - smulkiais kubeliais, pipirą - šiaudeliais. Nuo mėsos nupilti apelsinų sultis, ant jos suberti imbier..

Recepto vertinimas: 0

Kepti skrandukai

Nuo skranduku nupjaustyti taukus ir nesvarumus, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 15-20 min. Nupilti nešvarų vandenį, užpilti nauju, įdėti lapelių, svogūnų, pipirų, druskos pagal skonį (galima dar sultinio kubelį) ir virti apie valandą (galima ir mažiau, bet kuo ilgiau verdi, t..

Recepto vertinimas: 4

Konservuoti baravykai su pomidorais

Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su raugintais agurkais

Silkės filė supjaustyti gabaliukais, uždėti pjaustytų svogūnų, pabarstyti pipirais ir užpilti actu. Taip palaikyti kelias valandas. Svogūnus supjaustyti kubeliais, pakepinti aliejuje, pridėti kubeliais pjaustytų, be sėklų agurkų, dar 8-10 minučių pakepinti, atvėsinti ir užpilti p..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos - daržovių apkepas

Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, pusę jų sudėkite į kepimo formą, apibarstykite prieskoniais. Ant bulvių sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų daržovių. Maltą mėsą sumaišykite su sumulkintais česnakais, svogūnais, džiūvėsėliais, prieskoniais ir dėki..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių ir kumpio salotos

Salierą nulupkite, supjaustykite ir apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Obuolius supjaustykite, apšlakstykite citrinos sultimis. Sluoksniais sudėkite salierus, obuolius, supjaustytą kumpį ir užpilkite padažu. Padažui skirtus produktus suplakite. Papuoškite salotas žalumynais. ..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su raudonojo vyno padažu (Ramunės)

Mėsą supjaustome gabaliukais ir keletą valandų palaikome užpiltą vynu. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, įkaitiname jį ir apkepame mėsą. Mėsą pabarstome druska, pipirais, sudedame griežinėliais supjaustytą svogūną, užpilame dalį vyno ir troškiname. Kai svogūnas suminkšt..

Recepto vertinimas: 0

Su alumi virtos kiaulienos dešrelės (Ramunės)

Į puodą įpilame 1 stiklinę vandens, užverdame. Tada sudedame dešreles, supilame alų ir sumažinę ugnį išverdame. Aliejuje iškepame kroketus. Jiems baigiant kepti į aliejų sudedame ketvirčiais supjaustytus svogūnus, pabarstome druska. Dešreles patiekiame karštas su bulviniais kroke..

Recepto vertinimas: 0

Aliejus su priekoniniais augalais salotoms

Sudėkite prieskoninius augalus ant pjaustymo lentelės ir pakočiokite kočėlu. Sudėkite žalumynus į stiklinį butelį arba hermetiškai uždaromą stiklainį. Supilkite aliejų į stiklainį, uždarykite ir palaikykite vėsioje vietoje 1-2 savaites, kad aliejus prisitrauktų prieskonių...

Recepto vertinimas: 0

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ

Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami i astuonias dalis, ispjaustomi kotgaliai. Du svogunai ir cesnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Puse agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, isimamos seklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruostos darzoves elektriniu maisykliu sut..

Recepto vertinimas: 0

KEPTI VIŠTŲ SPARNELIAI SU MEDAUS IR POMIDORŲ PADAŽ

Nukerpame sparneliu galiukus - is ju iseis labai puikus sultinys. Perkerpame kiekviena sparneliu dali, pabarstome prieskoniais vistienai. I keptuve gausiai pilame aliejaus. Kai aliejus gerai ikais, apkepiname vistu sparnelius. Kepame ant kaitrios ugnies, kol iskeps. Smulkiai pjaustome svoguna. Tada ..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: aliejus