ŽĄSIS SU SLYVOMIS

Ingridientai:
Žąsis
apie 80 g riebalų
600 g džiovintų (arba šviežių) slyvų
3-4 kiaušinių baltymai
stiklinė stiprios juodosios arbatos
pagal skonį druskos, cukraus, pipirų
citrinos sulčių
paukštienos prieskonių

Gaminimas
Žąsį išdarinėti, įtrinti druska, įvairiais prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Paskui aptepti riebalais, apšlakstyti arbata ir kepti karštoje orkaitėje apie 2 val. Baigiant kepti, sudėti mirkytas džiovintas slyvas (arba standžias šviežias be kauliukų).
Iškepusią žąsį šiek tiek atvėsinti, išimti stambius kaulus, mėsą supjaustyti gabaliukais. Gabaliukus sudėti į atsparų ugniai dubenį, apdėti slyvomis ir užpilti padažu.
Padažas. Skystįį, kuriame kepė žąąsis, atvėsinti, perkošti, įįbertiį įvairių prieskonių. įKiauššinių baltymus iššplakti, sumaąą53;išyti su skysččiu ir užžpiltižž ant mėsos.
Mėsą dar truputį pakepinti orkaššitėje.
Prie taip paruoštos žąsies labai dera biri ryžiųų košėė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!